Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Συνέδριο και Καλεντάρι 2019

Ευρωπαϊκό Συνέδριο και Καλεντάρι 2019

από KOEAS

Συνεχίστηκε και έληξε χθες στη Λωζάνη το Ευρωπαϊκό Συνέδριο και Καλεντάρι στίβου για το 2019. Την ΚΟΕΑΣ εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας της, Περικλής Μάρκαρης, και  ο Γενικός Διευθυντής της, Αντώνης Γεωργαλλίδης. Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, ορίστηκαν οι ημερομηνίες των εξής διοργανώσεων:

-Συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας (Παίδες/Κορασίδες) την 31η Ιουλίου και 1η Αυγούστου 2019

-Πενταεθνής συνάντηση Εφήβων/Νεανίδων στις 11 Μαΐου 2019. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Πιτέσι (Ρουμανία) με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων Κύπρου, Ρουμανίας, Ουκρανίας, Ισραήλ και Λευκορωσίας.

-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στις 15-16 Ιουνίου 2019.

-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών. Θα διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου 2019.

Έντονη συζήτηση και ισχυρές διαφωνίες, από τiς ομοσπονδίες στίβου των ευρωπαϊκών χωρών, υπήρξαν κατά την παρουσίαση του νέου συστήματος πρόκρισης (Ranking System) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η παρουσίαση του Ranking System έγινε από εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF). To σύστημα διαλαμβάνει αξιολόγηση διαφόρων διεθνών αγώνων (περιφερειακών, ηπειρωτικών κτλ.) και κατηγοριοποίηση (διαβάθμισή) τους. Η βασική ιδέα είναι να αξιολογείται έκαστος αθλητής σε πέντε διοργανώσεις και βάσει της αξιολόγησης να κερδίσει ή όχι την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν στο Συνέδριο ήταν η χρήση δεδομένων και το ψηφιακό μέλλον των διοργανώσεων και των Ομοσπονδιών. Την παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποίησε η διοικητική λειτουργός της ΚΟΕΑΣ, Κάτια Ευαγγέλου. Η κυρία Ευαγγέλου παρουσίασε τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος διαχείρισης αγώνων και στατιστικών στοιχείων, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά εντός του 2018σε όλες τις παγκύπριες και διεθνείς διοργανώσεις στην Κύπρο. Κατά την παρουσίαση κατατέθηκαν οι εμπειρίες που είχαμε ως Κύπρος από την εφαρμογή της άμεσης ενημέρωσης των αποτελεσμάτων στους διάφορους αγώνες, τα οφέλη από την εφαρμογή και εισηγήσεις για βελτίωση τους στο μέλλον.

Στα επιμέρους θέματα του Συνεδρίου, τέλος, είχαμε τη συνεδρία των «μικρών κρατών» Ευρώπης, σε ό,τι αφορά τον καθορισμό των προσεχών διοργανώσεων ΑΜΚΕ για τον στίβο.

Print Friendly, PDF & Email
X