Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό: Το πάλεψε όσο μπορούσε η Ναταλία Χριστοφή

Ευρωπαϊκό: Το πάλεψε όσο μπορούσε η Ναταλία Χριστοφή

από KOEAS

Στον πρώτο γύρο σταμάτησε η προσπάθεια της Ναταλίας Χριστοφή, στα 100μ. με εμπόδια, στο 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο φιλοξενεί η Γερμανία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. Η πρωταθλήτριά μας μετείχε στην πρώτη σειρά του πρώτου γύρου, το Σάββατο το βράδυ (20/8), στην οποία τερμάτισε στην 5η θέση με 13.53, παρά το ότι ήταν στην τριάδα που έπαιρνε την απευθείας πρόκριση για τα ημιτελικά, μέχρι το τελευταίο εμπόδιο. Με το τέλος και των τριών σειρών η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη κατέλαβε την 18η θέση από τις 22 συμμετέχουσες στον πρώτο γύρο. Αξιοσημείωτη σύμπτωση είναι πως και στο Βερολίνο το 2018 έκανε ακριβώς τον ίδιο χρόνο, 13.53!

Ανάμικτα ήταν τα συναισθήματα της Ναταλίας Χριστοφή με το τέλος της κούρσας της, αφού πέρασε μία πολύ δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο και ο χρόνος δεν ανταποκρίνεται στις ικανότητές της. Από την άλλη, η δεύτερη παρουσία της σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί από μόνη της επιτυχία. Άλλωστε, φέτος έκανε καταπληκτικό κλειστό στίβο, σημειώνοντας νέο παγκύπριο ρεκόρ με 8.10 (60μ. εμπόδια) και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου. «Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά στην κούρσα μου. Ήμουν κάπως καλά, έκανα την προσπάθειά μου, αλλά το 13.53 δεν με αντιπροσωπεύει καθόλου. Για μένα ήταν μία πολύ περίεργη χρονιά η φετινή. Ξεκίνησα πολύ καλά στον κλειστό στίβο, έκανα το παγκύπριο ρεκόρ και είχα γενικά καλή παρουσία. Δυστυχώς πριν από την έναρξη του ανοικτού έπαθα μια φλεγμονή στη βουβωνική χώρα και δεν μπορούσα ούτε να προπονηθώ ούτε να αγωνιστώ, Ο γιατρός μου μου συνέστησε αποχή για μεγάλο διάστημα, όμως έπρεπε να λάβω μέρος στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα, αφού χρειαζόμουν τους βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη. Στη συνέχεια περιόρισα σημαντικά τις συμμετοχές μου και ήλπιζα ότι στους Μεσογειακούς θα ήμουν καλά. Όμως, δυστυχώς δεν μπόρεσα να επανέλθω και δεν έκανα καλή κούρσα ούτε στους Κοινοπολιτειακούς. Το χώνεψα στην πορεία ότι φέτος θα ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά», μας ανέφερε η Ναταλία Χριστοφή στη μικτή ζώνη.

Για την εμφάνισή της στο Μόναχο, μας είπε: «Το σκεφτόμασταν πολύ με τον προπονητή μου αν θα ερχόμασταν στο Μόναχο, αφού δεν είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση. Όμως, επειδή δούλεψα και δουλεύω σκληρά, δεν ήθελα να χάσω αυτήν την ευκαιρία. Πάλεψα, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Υπάρχουν και οι τραυματισμοί στο πρόγραμμα. Κρατάω μόνο τα θετικά από αυτήν την αρκετά δύσκολη χρονιά και την παρουσία μου στο Μόναχο και προχωρώ».

Με το τέλος του Ευρωπαϊκού ολοκληρώνεται και η αγωνιστική χρονιά για τη Ναταλία Χριστοφή και πλέον θα συζητήσει με τον Αλέξανδρο Σταυρίδη το πώς θα κινηθούν στη νέα χρονιά, αφού υπάρχει το Ευρωπαϊκό Κλειστού και βέβαια το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, για το οποίο θα πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ για να είναι παρούσα. «Τώρα θα ξεκουραστώ για ένα διάστημα, να δω πώς θα είναι και το πόδι μου και έχουμε χρόνο μετά να σχεδιάσουμε τη νέα χρονιά. Στα τεχνικά, δούλεψα πάρα πολύ την εκκίνησή μου και έχω βελτιωθεί πιστεύω αρκετά. Ξέρουμε τι να διορθώσουμε και σε τι να δουλέψουμε με τον Αλέξανδρο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή μου και είμαι σίγουρη πως θα επανέλθω πολύ πιο δυνατή τη νέα χρονιά κι ελπίζω να είμαι απόλυτα υγιής», ήταν το καταληκτικό σχόλιο της Ναταλίας Χριστοφή, προτού αναχωρήσει από το στάδιο.

* Αξίζει να αναφέρουμε ότι ολόκληρη την ημέρα του Σαββάτου στο Μόναχο έβρεχε καταρρακτωδώς και λίγο πριν από την έναρξη του βραδινού προγράμματος, ευτυχώς η βροχή σταμάτησε, προσφέροντας όμως την πιο κρύα νύχτα που ζήσαμε στη βαυαρική πρωτεύουσα, με τη θερμοκρασία να είναι κοντά στους 17ΟC και την υγρασία στο 94%!!

Print Friendly, PDF & Email
X