Αρχική Ανακοινώσεις Φανταστική κούρσα, ρεκόρ και όριο για τον Σταύρο Σπύρου

Φανταστική κούρσα, ρεκόρ και όριο για τον Σταύρο Σπύρου

από KOEAS

Όταν ένας αθλητής ξεπερνά τον εαυτό του, τον κάνει να αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Όταν η ατομική του βελτίωση συνοδεύεται από εθνικό ρεκόρ και όριο για συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, τότε το συναίσθημα φτάνει μέχρι την ευτυχία. Τρισευτυχισμένος είναι από το βράδυ του Σαββάτου (29/5/21) και ο Σταύρος Σπύρου, ο οποίος έκανε καταπληκτική κούρσα στο Όρντεγκεμ του Βελγίου, στα 800μ., τερματίζοντας σε χρόνο 1:47.57, στην 6η θέση. Η επίδοση αυτή τού χάρισε αυτόματα την αγωνιστική του παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, που θα γίνει στο Τάλιν της Εσθονίας, στις 8-11 Ιουλίου, ενώ αποτελεί και νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 23 ετών. Το προηγούμενο, 1:47.88, κατείχε από τις 21 Μαΐου 1979 ο Δημήτρης Θεοφυλάκτου.

Δεν είναι, όμως, σημαντικά μόνο αυτά που πέτυχε ο Σταύρος Σπύρου στο Βέλγιο, αλλά και οι προϋποθέσεις και προοπτικές που βάζει η επίδοσή του. Κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ ανδρών είναι από τις 15 Σεπτεμβρίου 1983, ο πατέρας και προπονητής του, Σπύρος Σπύρου, με 1:47.17 και ο 20χρονος δείχνει έτοιμος να τον διαδεχθεί στη σχετική λίστα των ρεκόρ της ΚΟΕΑΣ. «Ήταν ένα από τα όνειρα της γιαγιάς του. Πάντα του έλεγε, εσύ θα πάρεις γιε μου το ρεκόρ από τον πατέρα σου, κάτι που ελπίζω να γίνει, έστω και αν χάσαμε τη γιαγιά πριν από πέντε μήνες», μας εκμυστηρεύτηκε ο Σπύρος Σπύρου, ο οποίος πάντως ήταν πολύ χαρούμενος με το χρόνο του Σταύρου. «Ήταν κάτι που περίμενα. Μέσα από τις προπονήσεις έδειχνε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, απλώς χρειαζόταν τις ιδανικές συνθήκες και τον ανταγωνισμό. Ο ανταγωνισμός ήταν αυτός που τον βοήθησε περισσότερο, αφού είχε πολύ καλά περάσματα, αλλά θαύμασα το τελευταίο του 200άρι, που δείχνει πως μπορεί με καλύτερο ξεκίνημα να καλύψει ακόμα γρηγορότερα τα 800μ.».

Ένα παιδί που έχει πατέρα τον Σπύρο Σπύρου και μητέρα τη Δώρα Κυριάκου, δύο θρύλους του κυπριακού στίβου, νιώθει εκ των πραγμάτων περισσότερη πίεση στο να φτάσει σε παρόμοιες επιτυχίες με τους γονείς του. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και ευλογημένος με τα γονίδια των γονιών του και αυτά, μαζί με την πολύ σκληρή δουλειά που κάνει, τον βοηθούν στο να ωριμάζει στα γήπεδα και να αξιοποιεί τις ικανότητές του για πολύ μεγάλα πράγματα και σε 800μ. και σε 400μ. Απλώς, είναι ακόμα στα 20 του και δεν πρέπει να πιέζει τον εαυτό του, για να έρθουν τόσο νωρίς οι σπουδαίες επιτυχίες. Η πρώτη μεγάλη του κούρσα καταγράφηκε το Σάββατο (29/5/21) στο Όρντεγκεμ, κάτι που τον έκανε να πετά από χαρά.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την επίδοση που έκανα σήμερα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη κούρσα, με πολύ ανταγωνισμό, σε καλές συνθήκες και δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα τον χρόνο μου. Άλλο να το ακούς και άλλο να το δεις γραμμένο. Ένιωσα κάτι το φανταστικό, όμως, δεν πετώ στα σύννεφα. Ξέρω ότι σήμερα πέτυχα κάτι που κυνηγούσα εδώ και καιρό, που ήταν το όριο για το Ευρωπαϊκό κάτω των 23. Ο χρόνος ήταν αυτός που με εξέπληξε ευχάριστα και μου δίνει αυτοπεποίθηση για τις επόμενες κούρσες μου. Ταυτόχρονα, όμως, αισθάνομαι συγκρατημένος, γιατί ότι πέτυχα σήμερα ήρθε μέσα από πολύ σκληρή δουλειά, άρα θα πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω το ίδιο σκληρά και ίσως περισσότερο, για να φτάσω στην επίτευξη των επόμενων στόχων μου», μας μετέφερε από το Βέλγιο, ανάμεσα σε άλλα, ο Σταύρος Σπύρου, ο οποίος θα νιώσει ιδιαίτερη τιμή αν καταφέρει να καταρρίψει το παγκύπριο ρεκόρ ανδρών του πατέρα του.

* Χαρακτηριστικό της σειράς του Σπύρου στο «Vlierzele Sportief» του Όρντεγκεμ, είναι πως οι 8 πρώτοι τερμάτισαν κάτω από 1:48!!! Πρώτος ήταν ο Βέλγος Ισμαήλ Ντεμπιανί με 1:46.31, ενώ θυμίζουμε πως ο Σπύρου κατέλαβε την 6η θέση με το εντυπωσιακό 1:47.57, που είναι ταυτόχρονα και η 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Κύπρο.

* Στο ίδιο μίτινγκ ήταν προγραμματισμένο να λάβει μέρος και η Ναταλία Ευαγγελίδου στα 1.500μ., όμως, οι διοργανωτές έθεσαν ψηλό όριο συμμετοχής (4:07), που δεν έχει πετύχει ακόμη φέτος, όπως μας εξήγησε η πρωταθλήτριά μας. Επόμενος αγώνας της αναμένεται να είναι την Τετάρτη (2/6/21) στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Print Friendly, PDF & Email
X