Αρχική Ανακοινώσεις Φανταστικό διήμερο για την Ολίβια Φωτοπούλου

Φανταστικό διήμερο για την Ολίβια Φωτοπούλου

από KOEAS

Εντυπωσιακή παρουσία είχε το σαββατοκύριακο (20-21/2/21) η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία έλαβε μέρος (εκτός συναγωνισμού) στο Εθνικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Ισπανίας, το οποίο διεξήχθη στη Μαδρίτη. Το Σάββατο η 24χρονη πρωταθλήτριά μας σημείωσε νέο παγκύπριο ρεκόρ στα 200μ., κατεβάζοντάς το στα 23.63, ενώ την Κυριακή έτρεξε ακόμα γρηγορότερα τα 60μ., τερματίζοντας σε 7.35!

Το πόσο γρήγορη είναι στο 2021 η Ολίβια Φωτοπούλου το αποδεικνύει από αγώνα σε αγώνα. Έχοντας την ευχέρεια να ζει και να προπονείται στη Βαλένθια, με τον Ράφαελ Μπλάνκερ, τη βοηθά στο να μπορεί να λαμβάνει μέρος είτε σε τοπικές διοργανώσεις της Ισπανίας είτε να ταξιδεύει στο εξωτερικό, αφού τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό τηρούνται παντού με ευλάβεια. Στην τρίτη κούρσα της στα 200μ. για φέτος, κατέρριψε για τρίτη φορά το παγκύπριο ρεκόρ στην απόσταση και ήταν η γρηγορότερη στην «Pista Cubierta». Ξεκίνησε με 23.85 (17/1), το πήρε στο 23.81 (6/2) και το Σάββατο (20/2) έτρεξε ακόμα ταχύτερα στα 23.63.

Το 200άρι, το οποίο δεν υπάρχει στις μεγάλες διοργανώσεις  του κλειστού, τη βοηθά στο να αναπτύσσει ταχύτητα και στις στροφές και βέβαια το χρησιμοποιεί περισσότερο ενόψει καλοκαιριού. Τα 60μ., όμως, είναι το βασικό αγώνισμά της για τον φετινό χειμώνα, αφού σε αυτήν την απόσταση θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Τόρουν (5-7 Μαρτίου). Την Κυριακή, τρέχοντας στη δεύτερη προκριματική σειρά, έκανε εντυπωσιακή κούρσα τερματίζοντας σε 7.35, που αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην καριέρα της και τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στο παγκύπριο ρεκόρ της Ραμόνας Παπαϊωάννου (7.33). Η Ολίβια κέρδισε στο φώτο φίνις και είχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο από τις Ισπανίδες που έλαβαν μέρος.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που ξεπερνώ τον εαυτό μου σε κάθε αγώνα. Ο χρόνος πέφτει σιγά – σιγά και κάθε φορά που τρέχω, κι αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Έκανα μεγάλο ατομικό ρεκόρ χθες στο 200άρι και σήμερα στο 60άρι έριξα πάλι το χρόνο μου! Αυτό μού δίνει κίνητρο να προπονηθώ ακόμη περισσότερο, για να τρέξω ακόμα πιο γρήγορα», μας μετέφερε από τη Μαδρίτη η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία δεν θα μπει στη διαδικασία άλλου αγώνα πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Πολωνία. Στόχος της είναι να δει με τον προπονητή της με κάθε λεπτομέρεια την παρουσία της στο Τόρουν και να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται, για να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα.

Print Friendly, PDF & Email
X