Αρχική Ανακοινώσεις Φεύγουν για Τόκιο Τράικοβιτς και Παρέλλης

Φεύγουν για Τόκιο Τράικοβιτς και Παρέλλης

από KOEAS

Προς την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου τους στο 2021, αναχωρούν την Τρίτη (13/7/2021) δύο αθλητές μας του στίβου. Ο Απόστολος Παρέλλης και ο Μίλαν Τράικοβιτς παίρνουν τα αεροπλάνα (διαφορετικές πτήσεις) για το μεγάλο ταξίδι προς το Τόκιο, έχοντας στο μυαλό ότι πλησιάζει η ώρα για το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς. Η παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι για κάθε αθλητή η υπέρτατη καταξίωση, με τους δύο πρωταθλητές μας να θέλουν να φτάσουν στην κορύφωση της πορείας τους σε μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά.

Ο Μίλαν Τράικοβιτς αναχωρεί το μεσημέρι από τη Λάρνακα, για να φτάσει στο Τόκιο μέσω Ντόχα, έχοντας μαζί του και τον προπονητή του Αντρέας Μπεμ, ο οποίος ήρθε τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο. Η προετοιμασία του 7ου Ολυμπιονίκη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μπορεί να μην άρχισε με τον καλύτερο τρόπο, εξαιτίας ενός τραυματισμού, όμως, πλέον αυτό ανήκει στο παρελθόν και ο ίδιος φορτώνει το σώμα του με τις ιδανικές προπονήσεις, για να είναι πανέτοιμος στις 3 Αυγούστου, στον προκριματικό των 110μ. με εμπόδια.

«Βρίσκομαι σε αρκετά καλή κατάσταση τελευταία. Έχω κάνει αρκετά δυνατές προπονήσεις για τρεις εβδομάδες, πήγα και στη Θεσσαλονίκη για πιο εξειδικευμένη προπόνηση και ταυτόχρονα να δει το σώμα μου ο χειροπράκτης μας, Σάββας Πανάβογλου και είμαι καλά. Αισθάνομαι έτοιμος να μπω στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας, που θα γίνει σε ένα εξειδικευμένο κέντρο έξω από το Τόκιο. Ελπίζω ότι θα προσαρμοστώ νωρίς στις νέες συνθήκες και μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα είμαι έτοιμος να κάνω αυτό για το οποίο παλεύω εδώ και πάρα πολύ καιρό, με τις θυσίες που απαιτούνται στον πρωταθλητισμό», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Μίλαν Τράικοβιτς, προσθέτοντας: «Νιώθω πια πιο έμπειρος από τις απαιτήσεις που έχουν τόσο μεγάλες διοργανώσεις και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και πως θα εκπληρώσω τον μεγάλο μου στόχο».

Από τη Θεσσαλονίκη αναχώρησε τα ξημερώματα και μέσω Αθήνας και Λονδίνου θα φτάσει στο Τόκιο ο Απόστολος Παρέλλης, μαζί με τον προπονητή του Κωνσταντίνο Σταθελάκο και τον χειροπράκτη της ομάδας μας, Σάββα Πανάβογλου. Ο 8ος Ολυμπιονίκης του Ρίο και 5ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη δισκοβολία, μπαίνει και αυτός σιγά – σιγά προς το τέλος της προετοιμασίας του, έχοντας και ο ίδιος να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμού, ιδιαίτερα με τη μέση του. Τις τελευταίες εβδομάδες μετέβη στη Θεσσαλονίκη, για να αφοσιωθεί πλήρως στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και να έχει την ευκαιρία να «ελέγχει» το σώμα του ο κ. Πανάβογλου.

«Στη Θεσσαλονίκη η προετοιμασία πήγε καλά, και με τη βοήθεια του Σάββα νιώθω καλύτερα με τους πόνους στη μέση, που είχα στην Κύπρο. Δουλέψαμε πάρα πολύ στις ρίψεις και την τεχνική και στο Τόκιο θα κάνουμε το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας. Κάθε μέρα δουλεύω σκληρά, για να φτάσω στον προκριματικό στις 30 Ιουλίου, χωρίς να αισθάνομαι την οποιαδήποτε ενόχληση και να μπω ανεπηρέαστος στον αγώνα, έχοντας ως μεγάλο στόχο την πρόκριση για τον τελικό. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό που ο Σάββας θα είναι μαζί μας από την πρώτη ημέρα στο Τόκιο», μας μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωταθλητής μας Απόστολος Παρέλλης.

Να σημειώσουμε ότι η Ελένη Αρτυματά θα μεταβεί στο Τόκιο στις 22 Ιουλίου, αφού αγωνίζεται την ίδια ημέρα με τον Τράικοβιτς, στις 3 Αυγούστου, στον πρώτο γύρο των 400μ. Αυτό το διάστημα συνεχίζει εντατικά τις προπονήσεις, σε Ισπανία και Κύπρο και ακολούθως θα μεταβεί για κάποιες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Print Friendly, PDF & Email
X