Αρχική Ανακοινώσεις Φίλιππα Φωτοπούλου: «Τα καλύτερα έρχονται»…

Φίλιππα Φωτοπούλου: «Τα καλύτερα έρχονται»…

από KOEAS

Η πρώτη παρουσία της Φίλιππας Φωτοπούλου σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου δεν συνοδεύτηκε με το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως «ουδέν κακόν αμιγές καλού», όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας… Στον προκριματικό του άλματος σε μήκος, το βράδυ του Σαββάτου (23/7/22, για μας στην Κύπρο), στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν στο Όρεγκον των ΗΠΑ, η πρωταθλήτριά μας έκανε τρία άκυρα άλματα, με αποτέλεσμα να μην καταγράψει επίδοση και βέβαια να μην προκριθεί στον τελικό. Ωστόσο, η Φωτοπούλου είχε πολύ μεγάλα άλματα, και τα τρία κοντά ή πάνω από το όριο των 6,75μ., και ήταν άκυρα μόλις για ένα με δύο εκατοστά.

Ένα έγκυρο άλμα θα την έστελνε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της, μέχρι στιγμής, αλλά είναι σημαντικό το ότι η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε, αφού έρχονται σε λίγες ημέρες οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας (2-7 Αυγούστου) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο της Γερμανίας (15-21 Αυγούστου). Εκεί, με αυτά που έδειξε στο «Χέιγουορντ Φιλντ» θα μπορεί να εξασφαλίσει και συμμετοχή στον τελικό, αλλά και να διεκδικήσει υψηλή θέση. Στο Όρεγκον, την καθοδήγησε ο Χρίστος Μελέτογλου, ο 6ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 στο τριπλούν, και είδαμε πόσο σημαντικό είναι να έχει κάποιον να τη συμβουλεύει στα άλματα σε σημαντικούς αγώνες, αφού στις περισσότερες διοργανώσεις η Φίλιππα Φωτοπούλου πηγαίνει μόνη της, χωρίς τον προπονητή της Ραφαέλ Μπλανκέρ. Να αναφέρουμε ότι η 12η θέση για τον τελικό έκλεισε στα 6,64μ., με τη Βραζιλιάνα Λετίσια Όρο Μέλο.

«Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Ανδρών / Γυναικών. Δεν θα πω ότι δεν στενοχωρήθηκα για τα τρία άκυρα, αλλά πολλές φορές θέλει και λίγη τύχη. Ήμουν άτυχη σήμερα κι έχω να πω ότι το πάλεψα μέχρι το τέλος. Θα πάρω τα καλά του αγώνα. Σωματικά είμαι καλά και αυτό φάνηκε και από την κάμερα. Ήμουν σταθερή σε μεγάλα άλματα. Αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός. Τα καλύτερα έρχονται και το πιστεύω αυτό. Ο αγώνας αυτός τελείωσε και κοιτάζω μόνο μπροστά για τους επόμενους δύο αγώνες που έχει η σεζόν μου, τους Κοινοπολιτειακούς και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», μας μετέφερε από το Γιουτζίν, η Φίλιππα Φωτοπούλου.

Έτσι, με την παρουσία της Φίλιππας Φωτοπούλου στα προκριματικά του άλματος σε μήκος, ολοκληρώθηκε η κυπριακή παρουσία στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον. Τα συνοπτικά αποτελέσματα των αθλητών μας ήταν τα ακόλουθα:

Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. με εμπόδια)

Πρώτος γύρος                     13.52             19/40

Ημιτελικά                             13.49             19/24

Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία)

Προκριματικά                      62,46μ.          16/30

Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.)

Πρώτος γύρος                     23.25             27/44

Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος)

Προκριματικά                      Δ.Κ.Ε.            -/27

Δ.Κ.Ε.: Δεν Κατέγραψε Επίδοση

Photo credit: World Athletics

Print Friendly, PDF & Email
X