Αρχική Ανακοινώσεις Φ. Κωνσταντινίδης: «Τα έργα στο Ε.Σ.Σ. ΓΣΠ προχωράνε – Αίτηση για διεθνές μίτινγκ»…

Φ. Κωνσταντινίδης: «Τα έργα στο Ε.Σ.Σ. ΓΣΠ προχωράνε – Αίτηση για διεθνές μίτινγκ»…

από KOEAS

Οι εργασίες ανακατασκευής του τάπητα στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ συνεχίζονται ακατάπαυστα τις τελευταίες εβδομάδες, με την εργοληπτική εταιρεία που ανέλαβε το έργο να προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ούτως ώστε να είναι σε θέση να παραδώσει το ολοκαίνουριο στάδιο πριν από το τέλος του 2022. Μετά την αφαίρεση του παλιού ταρτάν, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την έναρξη των διεργασιών τοποθέτησης του καινούριου, οι οποίες αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο στάδιο της ασφαλτόστρωσης του χώρου πίσω από τα τέρματα του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Ακολούθως θα σκαφτεί το υπόστρωμα στην περίμετρο του γηπέδου, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ασφαλτοστρώσουν όλο τον χώρο και να τον ετοιμάσουν για την τοποθέτηση του νέου τάπητα.

Οι συγκεκριμένες εργασίες είναι χρονοβόρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος Νοεμβρίου. Τότε, αναμένεται να έρθουν οι ειδικοί από τη Γερμανία, για να επεξεργαστούν τα υλικά δημιουργίας του τάπητα και να αρχίσει σιγά – σιγά η τοποθέτησή του και να δημιουργείται ένα υπέροχο στάδιο, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τις προπονήσεις των αθλητών του ΓΣΠ, των διεθνών αθλητών μας, αλλά και για τη διεξαγωγή των διοργανώσεων της ΚΟΕΑΣ, η οποία ανυπομονεί για την ολοκλήρωση των έργων.

Στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ βρίσκονται ήδη οι καινούριες σχάρες, που θα τοποθετηθούν στην περίμετρο του γηπέδου για να απορροφούν το νερό της βροχής, όπως και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στα ολοκαίνουρια σκάμματα. Νέες βαλβίδες για του ρίπτες, νέοι κλωβοί, τα πάντα θα είναι καινούρια στο αναμενόμενα νέο στολίδι του στίβου στη Λευκωσία. Επίσης, αναμένεται η τοποθέτηση αντιανεμικού διχτυού, πάνω από τον βόρειο τοίχο, ούτως ώστε να περιοριστεί η ένταση του ανέμου στη διάρκεια των διοργανώσεων, που θα βοηθά τους αθλητές και τις αθλήτριές μας στο να πετύχουν τις επιδόσεις τους υπό κανονικές συνθήκες.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για τον τρόπο που προχωρούν τα έργα στο ΓΣΠ. Κάθε εβδομάδα κάνουμε συνάντηση με την εργοληπτική εταιρεία και όλα πηγαίνουν μέχρι στιγμής βάσει προγράμματος. Προχωρούμε σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας για την ποιότητα που θέλουμε να έχουμε. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της εκσκαφής του υποστρώματος, για να τοποθετεί στη συνέχεια η άσφαλτος και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ετοιμασίες για την τοποθέτηση του ταρτάν, περίπου στα τέλη Νοεμβρίου. Έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό στάδιο για τους φίλους του στίβου, το οποίο θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε», μας ανέφερε σχετικά ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις προπονήσεις των αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου, αλλά και των διεθνών μας και των Ακαδημιών ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ, για τους οποίους έχουν μεριμνήσει να γυμνάζονται σε διάφορα σχολεία της Λευκωσίας.

Αίτηση για διεθνές μίτινγκ στις 10 Ιουνίου

Ένας από τους τρόπους αξιοποίησης του νέου Εθνικού Σταδίου Στίβου από τον ΓΣΠ, είναι η χρησιμοποίησή του για φιλοξενία ενός διεθνούς μίτινγκ. Άλλωστε, σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως η Ελλάδα για παράδειγμα, αρκετοί Σύλλογοι διοργανώνουν το δικό τους μίτινγκ, για το οποίο ζητείται σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, σε συνεργασία με την Εθνική Ομοσπονδία. Έτσι και ο ΓΣΠ έχει κάνει αίτηση για διοργάνωση διεθνούς μίτινγκ στο 2023, στις 10 Ιουνίου, περιμένοντας αυτό να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην επερχόμενη Σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου, στο Τάλιν της Εσθονίας. Το μίτινγκ αυτό θα είναι ξεχωριστό από το «2ο Cyprus International Athletics Meeting», το οποίο θα διοργανώσει η ΚΟΕΑΣ στις 24 Μαΐου, το οποίο υπάρχει η προσδοκία ότι θα αναβαθμιστεί στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

«Το έχουμε συζητήσει στο Συμβούλιο του Συλλόγου και αποφασίσαμε να ζητήσουμε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για διεξαγωγή ενός διεθνούς μίτινγκ στις 10 Ιουνίου. Συζητώντας πρόσφατα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο, με διάφορους παράγοντες άλλων χωρών, διαπίστωσα ότι η Κύπρος είναι ελκυστικός προορισμός για τους ξένους αθλητές, όχι μόνο για προετοιμασία σε ιδανικές συνθήκες, αλλά και για συμμετοχή τους σε διεθνές μίτινγκ. Κάτι ανάλογο έγινε αντιληπτό και στις συζητήσεις των αθλητών μας με ξένους αθλητές, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενδιαφέρον τους για συμμετοχή τους σε μίτινγκ στην Κύπρο. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε την αρχή στο 2023, με τη δυνατότητα που θα μας προσφέρει η δημιουργία ενός σύγχρονου σταδίου. Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και όταν αυτό γίνει, θα αρχίσουμε άμεσα τη διερεύνηση για το ποια αγωνίσματα θα είναι εφικτό να διοργανώσουμε και βέβαια για τους χορηγούς, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να προσελκύσουμε αρκετούς και αξιόλογους αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο», ήταν η σχετική τοποθέτηση του γενικού διευθυντή του ΓΣΠ, Φοίβου Κωνσταντινίδη,

Print Friendly, PDF & Email
X