Αρχική Ανακοινώσεις ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ

ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ

από KOEAS

23 Ιουλίου-8 Αυγούστου 2021 οι Ολυμπιακοί

Είναι επίσημο και οριστικό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου (τελετή έναρξης) έως τις 8 Αυγούστου του 2021 (τελετή λήξης), ενώ η διοργάνωση θα διατηρήσει την ονομασία «Τόκυο 2020». Τη σχετική απόφαση ανακοίνωσαν από κοινού οι Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020», η Κυβέρνηση  της Ιαπωνίας και η τοπική κυβέρνηση του Τόκυο.

Η οριστική απόφαση για τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων, λήφθηκε μετά από τις επαφές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με όλους τους φορείς, και οριστικοποιήθηκε ύστερα από τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» Γιοσίρο Μόρι, της υπουργού Ολυμπιακών Αγώνων, Σέικο Χασιμότο, και της Γιουρίκο Κοΐκε, επικεφαλής της κυβέρνησης του Τόκυο. Ακόμη, αποφασίστηκε η διεξαγωγή των (αναβληθέντων, επίσης) Παραολυμπιακών Αγώνων από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Όπως είναι γνωστό η αναβληθείσα, λόγω κορωνοϊού, διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν προγραμματισμένη για την περίοδο 24 Ιουλίου (τελετή έναρξης) έως 8 Αυγούστου (τελετή λήξης) του 2020.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ,  Δρ. Τόμας Μπαχ, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τις διεθνείς ομοσπονδίες και τις Ολυμπιακές Επιτροπές για την καθολική τους υποστήριξη, των τελευταίων ημερών. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ, με τους οποίους ήμασταν σε συνεχή επαφή. Με αυτή την ανακοίνωση, είμαι σίγουρος ότι μαζί με την οργανωτική επιτροπή και την κυβέρνηση και όλους τους συνεργάτες μας, θα φέρουμε εις πέρας αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Η ανθρωπότητα είναι αυτή τη στιγμή σε μια σκοτεινή σήραγγα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκυο 2020» μπορούν να αποτελέσουν το φως στην άκρη του τούνελ».

Print Friendly, PDF & Email
X