Αρχική Ανακοινώσεις Απεβίωσε ο Φρανκ Χένζελ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

Απεβίωσε ο Φρανκ Χένζελ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

από KOEAS

Στα 70 του χρόνια και έπειτα από σοβαρή ασθένεια, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020, ο Φρανκ Χένζελ, μέλος  της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Ο Γερμανός παράγοντας διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Σ. από το 2015 έως το 2019 κι ακολούθως εκλέχθηκε ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ ήταν μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας από το 2007. Ο Χένζελ άφησε το στίγμα του στον γερμανικό στίβο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ο πρώην δεκαθλητής διετέλεσε γενικός γραμματέας και γενικός διευθυντής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Στίβου από το 1998 μέχρι το 2016, ενώ ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου του 2009, στο οποίο ο Γιουσέιν Μπολτ έκανε τα απίστευτα ρεκόρ στα 100μ. και 200μ. Ο θάνατος του Φρανκ Χένζελ είναι η δεύτερη μεγάλη απώλεια για τον ευρωπαϊκό στίβο στο 2020, καθώς στις 20 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Σβέιν Άρνε Χάνσεν.

«Για τον κόσμο του στίβου ο θάνατος του Φρανκ Χένζελ είναι μεγάλη απώλεια. Είχε εμπλοκή σε πάρα πολλές και διάφορες λειτουργίες του ευρωπαϊκού στίβου για αρκετές δεκαετίες και απολαμβάνει την υψηλότερη φήμη παγκοσμίως», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδίας Στίβου, Γιούργκεν Κέσινγκ, προσθέτοντας: «Μαζί με τις περιφερειακές ενώσεις της, η Γερμανική Ομοσπονδία Στίβου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Χένζελ και τους εύχεται δύναμη σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Ο προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, απευθύνοντας τα δικά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Φρανκ Χένζελ, ανέφερε: «Η καρδιά μου πονάει για άλλον ένα αγαπητό φίλο που έχουμε χάσει. Γνώριζα τον Φρανκ για περισσότερα από 20 χρόνια, από τότε που έγινε γενικός γραμματέας της γερμανικής ομοσπονδίας και ήμασταν στενοί φίλοι από το 2007, όταν και οι δύο εκλεχθήκαμε για πρώτη φορά στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ήταν πραγματικός επαγγελματίας, είχε τεράστια γνώση του αθλήματός μας και δεν φοβόταν ποτέ να εκφράσει τις απόψεις του με γνώμονα το συμφέρον του στίβου. Μας άφησε πολύ νωρίς, γιατί είχε ακόμη πάρα πολλά να δώσει. Ο Φρανκ ήταν ειλικρινής και ανοιχτός, αλλά ήπιος. Το αφοπλιστικό χαμόγελό του ήταν το σήμα κατατεθέν για να μπορέσει να αναλάβει και να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε δουλειά. Θα μου λείψει πάρα πολύ».

Παρόμοια και τα λόγια του διευθύνοντα συμβούλου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Κρίστιαν Μιλτς: «Έχω χάσει έναν σπουδαίο φίλο και συνάδελφο. Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με τον Φρανκ για περισσότερα από 15 χρόνια. Αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον στίβο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Φρανκ για το μόνιμο χαμόγελό του και την καλή του διάθεση. Επίσης, έμαθα πολλά από αυτόν, χάρη στην ευρεία γνώση του, τη μεγάλη εμπειρία του και τον τρόπο του να ωθεί την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να βελτιωθεί, να καινοτομεί και να προχωράει προς το καλύτερο. Έχουμε χάσει δύο αθλητικούς γίγαντες φέτος, μετά τον Σβέιν Άρνε. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι η ζωή θα μπορούσε να είναι τόσο σκληρή και άδικη».

Αρκετοί ήταν αυτοί που έστειλαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Φρανκ Χένζελ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Περικλής Ιακωβάκης, αναφέροντας: «Μία ακόμη μεγάλη απώλεια για την οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και θα τον θυμάμαι πάντα».

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου και γενικότερα ο κυπριακός στίβος, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του Φρανκ Χένζελ. Ο Γερμανός παράγοντας επισκέφτηκε την Κύπρο τον περασμένο Ιανουάριο, για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, που έγινε στη Λεμεσό.

Print Friendly, PDF & Email
X