Αρχική Ανακοινώσεις Γκαλά Φιλοθέης: Παγκύπριο ρεκόρ η Χριστοφή, αρκετά καλές Καβίτεν, Χαραλάμπους!

Γκαλά Φιλοθέης: Παγκύπριο ρεκόρ η Χριστοφή, αρκετά καλές Καβίτεν, Χαραλάμπους!

από KOEAS

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των Κύπριων αθλητριών που μετείχαν στο Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης, το οποίο διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης, 17 Μαΐου 2023 και συμπεριλαμβάνεται στα «ασημένια» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Η Ναταλία Χριστοφή κέρδισε τα 100μ. με εμπόδια, με νέο παγκύπριο ρεκόρ 13.02, η Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν κατέλαβε την 4η θέση στο μήκος με 6,45μ. και η Δέσποινα Χαραλάμπους υπερέβη το 1,84μ. στο ύψος, ισοφαρίζοντας την ατομική της επίδοση, που την κατέταξε στην 3η θέση.

Η Ναταλία Χριστοφή μπήκε με παγκύπριο ρεκόρ στον ανοικτό στίβο, όπως έκανε τον Ιανουάριο και στον κλειστό, θέλοντας φέτος να είναι η χρονιά της. Στη Φιλοθέη, η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη έτρεξε εξαιρετικά τα 100μ. με εμπόδια, τερματίζοντας σε 13.02 (άνεμος -0,5 μ/δ), καταρρίπτοντας το δικό της παγκύπριο ρεκόρ, που ήταν 13.17 από το 2021! Μάλιστα θα μπορούσε να τρέξει για πρώτη φορά κάτω από τα 13 δευτερόλεπτα, αν δεν χτυπούσε στο τελευταίο εμπόδιο και έχανε για λίγο την ισορροπία της. «Είμαι αρκετά χαρούμενη για το παγκύπριο ρεκόρ και για τον χρόνο μου, στην πρώτη κούρσα της χρονιάς. Το να τρέχω δίπλα από την Ελισάβετ (σ.σ. Πεσιρίδου) με βοηθά στο να πετυχαίνω ρεκόρ κι αυτό έγινε και σήμερα. Ελπίζω ότι σύντομα θα τρέξω κάτω από τα 13 δευτερόλεπτα», ήταν κάποια από τα λόγια της Ναταλίας Χριστοφή στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Περικλή Μακρή, έχοντας δίπλα και την Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία τερμάτισε 2η σε 13.22. Η Πεσιρίδου τόνισε τη χαρά της για το ρεκόρ της Ναταλίας και μάλιστα «αποκάλυψε» πως την ήθελε δίπλα της στον αγώνα και φρόντισε να αλλάξει ο προκαθορισμένος διάδρομος τής Χριστοφή! «Ξέρω ότι με τη Ναταλία δίπλα μου κάνουμε πολύ καλές κούρσες και οι δύο. Είμαι πολύ χαρούμενη και για τη δικιά μου επίδοση, αλλά περισσότερο για το ρεκόρ της Ναταλίας. Τώρα η επόμενη μας κούρσα θα είναι στο διεθνές μίτινγκ της Κύπρου στις 25 Μαΐου και θέλουμε κι εκεί να μας βάλουν δίπλα – δίπλα», συμπλήρωσε χαμογελώντας η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη φετινή παρουσία της Φίλιππας Φωτοπούλου Καβίτεν στον ανοικτό στίβο, από τη στιγμή που άλλαξε και χώρα διαμονής και προπονητή. Η πρωταθλήτριά μας διαμένει πια μόνιμα στην Αθήνα και προπονείται με τον παλαιό πρωταθλητή μας στο επί κοντώ Φώτη Στεφανή, αισιοδοξώντας ότι θα έχει ανοδική πορεία στη συνέχεια της χρονιάς. Η Καβίτεν ξεκίνησε θετικά τον αγώνα στη Φιλοθέη με άλμα στα 6,45μ. (+1,3 μ/δ), όμως δεν μπόρεσε να βελτιωθεί στη συνέχεια, έχοντας άλλα δύο έγκυρα άλματα, το τέταρτο στα 5,98μ. και το έκτο στα 6,12μ. Νικήτρια ήταν η εντυπωσιακή Σερβίδα Μιλίτσα Γκαρντάσεβιτς με 6,74μ., με την Καβίτεν να καταλαμβάνει την 4η θέση με τα 6,45μ.

Πολύ καλή παρουσία είχε στο ύψος η Δέσποινα Χαραλάμπους, η οποία κατέλαβε την 3η θέση με 1,84μ., ισοφαρίζοντας την ατομική της επίδοση και στον ανοικτό και στον κλειστό στίβο. Η αθλήτρια της Αγνής Χαραλάμπους μπήκε νωρίς στον αγώνα, αφού ξεκίνησε από το 1,65μ., το οποίο πέρασε με την πρώτη, όπως και τα 1,70μ., 1,74μ., 1,78μ. και 1,81μ. Με τη δεύτερη πέρασε το 1,84μ., καταγράφοντας την καλύτερη φετινή επίδοση της, ενώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1,87μ., με την τρίτη να είναι καταπληκτική και να δείχνει πως είναι θέμα χρόνου να το υπερβεί. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι τρεις πρώτες νικήτριες του ύψους στη Φιλοθέη, Αντζελίνα Τόπιτς (1,94μ.), Τατιάνα Γκούσιν (1,92μ.) και Δέσποινα Χαραλάμπους θα βρίσκονται στις 25 Μαΐου στο «Τσίρειο» στάδιο της Λεμεσού, για το δικό μας «χάλκινο» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Cyprus International Athletics Meeting και αναμένεται να προσφέρουν αρκετές συγκινήσεις στους Κύπριους φιλάθλους.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

100Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ (-0,5 μ/δ)

(1) ΝΑΤΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ                            13.02

(Νέο παγκύπριο ρεκόρ γυναικών)

(2) Ελισάβετ Πεσιρίδου (Ελλάδα)              13.22

(3) Βικτόρια Φόρστερ (Σλοβακία)               13.35

ΜΗΚΟΣ

(1) Μιλίτσα Γκαρντάσεβιτς (Σερβία)           6,74μ.

(2) Αλίνα Ροτάρου-Κότμαν (Ρουμανία)     6,50μ.

(3) Ντιάνα Λέστι (Ουγγαρία)                       6,49μ.

(4) ΦΙΛΙΠΠΑ ΚΑΒΙΤΕΝ                                6,45μ.

ΥΨΟΣ

(1) Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία)                     1,94μ.

(2) Τατιάνα Γκούσιν (Ελλάδα)                    1,92μ.

(3) ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ               1,84μ.

Print Friendly, PDF & Email
X