Αρχική Ανακοινώσεις Τα εύσημα σε όλους, για την προσπάθειά τους εν μέσω πανδημίας, απένειμε ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ στη Γενική Συνέλευση

Τα εύσημα σε όλους, για την προσπάθειά τους εν μέσω πανδημίας, απένειμε ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ στη Γενική Συνέλευση

από KOEAS

Τον απολογισμό του για όσα διαδραματίστηκαν στο 2020, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (19/12/20), με διαδικτυακή σύνδεση για πρώτη φορά. Η φετινή χρονιά, η οποία θα μας αφήσει σε λίγες ημέρες, έχει στιγματιστεί από την παρουσία του κορονοϊού και της μετατροπής του σε πανδημία σε όλο τον κόσμο, στοιχίζοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ενώ «πάγωσε» την κανονική ροή σε όλο το φάσμα του αθλητισμού. Ο στίβος δεν έμεινε ανεπηρέαστος από αυτήν την κατάσταση, όμως, στην πορεία του χρόνου έγινε κατορθωτή η διεξαγωγή όλων των παγκύπριων πρωταθλημάτων, έστω και με τις ιδιαίτερες συνθήκες και τήρηση των σημαντικών πρωτοκόλλων που θέσπισε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ εξήρε τις προσπάθειες των αθλητών μας, στη δύσκολη αυτή περίοδο και τη δουλειά που έκαναν στη διάρκεια του υποχρεωτικού εγκλεισμού, που τους βοήθησε να επιτύχουν σημαντικές επιδόσεις όταν κλήθηκαν να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση στα παγκύπρια πρωταθλήματα. «Υπό τις τρέχουσες περιστάσεις, τα αγωνιστικά αποτελέσματα κρίνονται πολύ ενθαρρυντικά, ειδικά στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες, αφού επιτεύχθηκαν αρκετές νέες παγκύπριες και ατομικές επιδόσεις, μερικές εκ των οποίων συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο κυπριακός αθλητισμός θα στηριχθεί, στη μετά κορονοϊού εποχή, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό στο άθλημα του στίβου», είναι η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Μάρκαρη, ο οποίος εξήρε και τις προσπάθειες των υπεύθυνων στην Ομοσπονδία, για την υλοποίηση του προγραμματισμού εν μέσω πανδημίας.

«Η σοβαρότητα και η ανθεκτικότατα που επέδειξε η ΚΟΕΑΣ, να προσαρμόζεται σε συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, λόγω της  πανδημίας, έτυχαν εκτίμησης από την αθλητική ηγεσία του τόπου, το φίλαθλο κοινό και τους εξωτερικούς παρατηρητές του αθλήματος. Η προσεκτική και μελετημένη εγχώρια επανεκκίνηση του αθλήματος, αποτελεί αναντίλεκτα σημαντικό επίτευγμα για τον κυπριακό στίβο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, επισημαίνοντας στη συνέχεια τις ανησυχίες του για την πορεία στη νέα χρονιά, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, αφού με διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, απαγορεύονται οι μαζικές προπονήσεις στα παιδιά κάτω των 18 ετών, λέγοντας:

«Τυχόν διατήρηση των περιοριστικών μέτρων για μεγάλο χρονικό διάστημα θα επιφέρει ανησυχητικό πλήγμα στην αθλητική πρόοδο, κυρίως των νεαρότερων παιδιών, που αποτελούν το μέλλον του αθλήματος. Ταυτόχρονα, όμως, ολόκληρο το οικοδόμημα του κυπριακού αθλητισμού στίβου εξακολουθεί να πορεύεται με υπομονή και σοβαρότητα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και του αθλήματος του στίβου. Μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον, οφείλουμε όλοι οι συντελεστές του αθλήματος να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σύνεση, προγραμματισμό, όρεξη και θάρρος, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στον κλασσικό αθλητισμό και να ατενίσουμε το μέλλον του κυπριακού στίβου με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων…

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ μίλησε για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον στίβο, που θα φιλοξενήσει η χώρα μας στις 19-20 Ιουνίου 2021, που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας. «Στόχος μας είναι να δικαιώσουμε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την επιλογή της, με μία καθόλα επιτυχή διοργάνωση, η οποία να συνδυαστεί βεβαίως με την επάνοδο της εθνικής μας ομάδας στη Β΄ Κατηγορία. ΚΟΑ, Υφυπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Μεταφορών και άλλοι φορείς στηρίζουν την προσπάθειά μας αυτή και τους ευχαριστούμε θερμά», ανέφερε ο κ. Μάρκαρης, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και το ΡΙΚ, το οποίο ανέλαβε την παραγωγή της διοργάνωσης και της απευθείας μετάδοσής της και δορυφορικά και διαδικτυακά.

Σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό προγραμματισμό του 2021, πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και ποιες αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν, οι οποίες επιβαρύνουν και τον προϋπολογισμό. «Σε αυτήν ειδικά την περίοδο της διαρκούς πανδημίας, καθίσταται πιο επιτακτική η αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τον κλασσικό αθλητισμό, σε επίπεδα που να ικανοποιούν τις ευρύτερες ανάγκες του αθλήματος. Καταβάλλουμε επίμονη προσπάθεια και αναμένουμε ότι ο ΚΟΑ θα εγκρίνει στο τέλος της χρονιάς, συμπληρωματική επιχορήγηση για το 2020, στη βάση σχετικού τεκμηριωμένου αιτήματος που υποβάλαμε. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Γενική Διευθύντρια και την υπηρεσία του ΚΟΑ για τη στήριξη και τη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια του πρωτόγνωρου τρέχοντος έτους», είπε σχετικά ο Περικλής Μάρκαρης, εκφράζοντας ακολούθως την αισιοδοξία του ότι η ανακατασκευή του ταρτάν του ΓΣΠ θα ολοκληρωθεί τάχιστα και ότι πρέπει να ανακατασκευαστούν το συντομότερο και τα γήπεδα του ΓΣΖ στη Λάρνακα και του «Στέλιος Κυριακίδης» στην Πάφο.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς και υποστηρικτές της Ομοσπονδίας, διαχρονικούς και νέους, οι οποίοι συνεισφέρουν στην υλοποίηση των παγκύπριων πρωταθλημάτων και όχι μόνο: «Η νέα χορηγική πολιτική της Ομοσπονδίας απέδωσε περαιτέρω καρπούς. Καλωσορίσαμε με χαρά τις εταιρείες Prestige Group και KΕΑΝ στη μεγάλη οικογένεια του στίβου, ως επίσημοι χορηγοί Εθνικών Ομάδων Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, διατηρήσαμε, μεταξύ άλλων, τις συνεργασίες με τον ΟΠΑΠ, την Ελληνική Τράπεζα, την Κεντρική Ασφαλιστική και τον Αιμίλιο Ηλιάδη, ενώ ενισχύσαμε σημαντικά τη συνεργασία με τις εταιρείες T.P. Servglobal και C.Α. Papaellinas. Εκφράζουμε ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας».

Στη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΕΑΣ, στην οποία συμμετείχαν και οι έξι Γυμναστικοί Σύλλογοι της Κύπρου με 5 εκπροσώπους τους, εγκρίθηκαν η Έκθεση των Ελεγκτών για το αθλητικό έτος 2019, ο προϋπολογισμός για το αθλητικό έτος 2021 και ο αγωνιστικός προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Προηγουμένως, έκανε τον απολογισμό του ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Γεωργαλλίδης, ενώ παρέθεσε τα στοιχεία του οικονομικού απολογισμού ο ταμίας της Ομοσπονδίας Κωστάκης Μιτσίδης.

Print Friendly, PDF & Email
X