Αρχική Ανακοινώσεις Για τον πρώτο τελικό σε Ευρωπαϊκό

Για τον πρώτο τελικό σε Ευρωπαϊκό

από KOEAS

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΟΡΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

(απεσταλμένος ΕΑΚ)

Έχει στη συλλογή του αρκετές διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (6ος και 10ος), Ολυμπιακούς Αγώνες (8ος), Κοινοπολιτειακούς Αγώνες (2ος και 3ος) και Μεσογειακούς (1ος), όμως ποτέ του δεν κατάφερε να περάσει σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Απόστολος Παρέλλης το πρωί της Τρίτης (7/8/18) θέλει να ξορκίσει αυτήν την ατυχία και να εξασφαλίσει για πρώτη φορά τη συμμετοχή του σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Για τον σκοπό αυτό φρόντισε μετά τους Βαλκανικούς Αγώνες στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας, να βρεθεί από τις 22 Ιουλίου στην πόλη Πότσνταμ της Γερμανίας, μένοντας πλήρως αφοσιωμένος στην προετοιμασία του για το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου.

«Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά. Στο Πότσνταμ υπήρχαν οι ιδανικές συνθήκες προπόνησης για ένα ρίπτη. Ελπίζουμε ότι η δουλειά αυτή θα βγει στον αγώνα», μας είπε ανάμεσα σε άλλα ο εκ των προπονητών του Απόστολου Παρέλλη, Κωνσταντίνος Σταθελάκος. Από την πλευρά του ο 8ος Ολυμπιονίκης του Ρίο αδημονεί για τον προκριματικό της Τρίτης, αισιοδοξώντας πως θα έρθει η προσδοκώμενη ρίψη. «Είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Νιώθω καλά και το θέμα είναι να μου βγουν οι ρίψεις στον προκριματικό. Ελπίζω πως αύριο θα κάνω αυτό που μπορώ και θα εξασφαλίσω για πρώτη φορά τη συμμετοχή μου σε τελικό του Ευρωπαϊκού. Αυτός ήταν εξαρχής ο μεγάλος στόχος της χρονιάς κι ελπίζω να τα καταφέρω», ήταν κάποια από τα λόγια του πρωταθλητή μας στη δισκοβολία, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος Κύπριος αθλητής σε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό, φτάνοντας στις πέντε.

Να σημειώσουμε ότι το όριο πρόκρισης τέθηκε από τους διοργανωτές στα 64 μέτρα, με τον Απόστολο Παρέλλη να έχει ρίξει φέτος 63,61μ., που είναι η 20ή επίδοση από τους 26 που θα λάβουν μέρος στα δύο πρωινά γκρουπ. Ο Παρέλληςτοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ, το οποίο θα αρχίσει τις προσπάθειές του στις 10:40 το πρωί (ώρα Κύπρου), ενώ το δεύτερο γκρουπ θα αρχίσει τις ρίψεις στις 12:10. Γι’ αυτό ο πρωταθλητής μας θα πρέπει να έχει μεγάλες βολές χωρίς λάθος και όσο πιο μακριά γίνεται, με την ελπίδα να ξεπεράσει τα 64 μέτρα και να βρεθεί στον τελικό. Αν δεν τα καταφέρει με το όριο, θέλει βολή κοντά σε αυτό, για να αισιοδοξεί πως θα είναι στους κορυφαίους 12 των προκριματικών.

Για το ιδανικό 800άρι η Ευαγγελίδου

Ό,τι πέτυχε το 2016 στο Άμστερνταμ θέλει και φέτος στο Βερολίνο η Ναταλία Ευαγγελίδου. Να περάσει δηλαδή στα ημιτελικά των 800μ. Σε ένα πολύ δύσκολο αγώνισμα, αλλά σε μια χρονιά που πέτυχε παγκύπρια ρεκόρ και στα 800μ. (2:01.77)και στα 1.500μ. (4:10.98), η Ευαγγελίδου μπορεί να τα καταφέρει και μας εξηγεί και η ίδια πώς: «Θεωρώ ότι θα γίνει κούρσα τακτικής και αν είμαι κοντά στις πρώτες θέσεις από την αρχή, η πρόκριση θα είναι εφικτή. Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, αλλά θεωρώ ότι αν τρέξω έξυπνα μπορώ να τα καταφέρω».

Ο προπονητής της Σπύρος Σπύρου είναι ικανοποιημένος από την επιστροφή της αθλήτριάς του σε καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς -όπως μας εξήγησε- μετά τα παγκύπριαρεκόρ που πέτυχε τον Απρίλιο στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας, στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, είχε έναν τραυματισμό. «Ο τραυματισμός αυτός μάς στοίχισε αρκετά στην προετοιμασία και φάνηκε έντονα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Ευτυχώς η Ναταλία τον έχει ξεπεράσει και μπήκαμε το τελευταίο διάστημα στην τελική ευθεία για να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση στο Βερολίνο. Νιώθω ότι είναι πολύ καλά και περιμένουμε το καλύτερο δυνατόν αύριο».

 

Στα 800μ. γυναικών θα λάβουν μέρος 33 αθλήτριες και θα διεξαχθούν το πρωί της Τρίτης (7/8/18, 12:05) τέσσερις προκριματικές σειρές, με την τελευταία να περιλαμβάνει 9 αθλήτριες. Από τις τέσσερις σειρές θα εξασφαλίσουν απευθείας την πρόκρισή τους στα ημιτελικά οι 3 πρώτες και οι 4 καλύτεροι χρόνοι, κάτι που δυσκολεύει το έργο της Ναταλίας Ευαγγελίδου, αφού στα ημιτελικά θα περάσουν 16 αθλήτριες και όχι 24 όπως το 2016 στο Άμστερνταμ. Η πρωταθλήτριά μας των μεσαίων αποστάσεων θα αγωνιστεί στην πρώτη προκριματική σειρά (5οδιάδρομο), έχοντας την 6η καλύτερη επίδοση από τις 8 που θα τρέξουν την απόσταση.

 

Πρωινή συνάντηση

Η κυπριακή ομάδα μαζεύεται σιγά – σιγά στο ξενοδοχείο που διαμένει στο Βερολίνο, περίπου 12 χιλιόμετρα μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο σε μια ήρεμη περιοχή. Εκεί, βέβαια, διαμένουν οι αθλητές και προπονητές αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Το πρωί της Δευτέρας (6/8) έγινε η πρώτη ουσιαστικά συνάντηση της ομάδας, με τον επικεφαλής Δημήτρη Ευθυμίου να αναλύει σε προπονητές και αθλητές τα όρια πρόκρισης που τέθηκαν από τους διοργανωτές, καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής των δρομικών αγωνισμάτων. Ο αρχηγός της αποστολής Φοίβος Κωνσταντινίδης ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στους αγώνες και να υλοποιήσουν τους στόχους τους στη διοργάνωση, ενώ τους ανέφερε πως και μόνο η πρόκρισή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί επιτυχία για τους ίδιους και τιμή για τον κυπριακό στίβο.

 

Οι πρώτοι 7 τελικοί

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, 7 Αυγούστου 2018, η πόλη του Βερολίνου θα ζει σε έντονους ρυθμούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου. Οι κεντρικοί δρόμοι της… δυτικής συνοικίας έχουν κλείσει προσωρινά για τη διεξαγωγή των πρώτων εκτός σταδίου αγωνισμάτων, που θα είναι τα 50 χιλιόμετρα βάδην ανδρών και γυναικών. Οι υπεραθλητές του πιο «ταλαιπωρημένου» αγωνίσματος στον στίβο καλούνται να αρχίσουν το παράξενο βάδισμά τους από τις 08:35 το πρωί (ώρα Βερολίνου) για να τερματίσουν περίπου τρεισήμισι ώρες μετά οι πρωτοπόροι και δεν ξέρω πότε οι γυναίκες και οι επόμενοι…

 

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, τους προκριματικούς του πρωινού θα ακολουθήσουν το απόγευμα οι πρώτοι πέντε τελικοί. Κατά σειρά θα διεξαχθούν οι τελικοί στη σφυροβολία ανδρών (19:45 ώρα Κύπρου), 10.000μ. ανδρών (21:20), σφαιροβολία ανδρών (21:33), 100μ. γυναικών (22:30) και 100μ. ανδρών (22:50).

Print Friendly, PDF & Email
X