Αρχική Ανακοινώσεις Γιορτή του στίβου τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών

Γιορτή του στίβου τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών

από KOEAS

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται από τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου, αλλά και από τους φίλους του κλασικού αθλητισμού, το σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου 2023. Στο συγκεκριμένο διήμερο θα διεξαχθούν τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα 104ο Ανδρών και 66ο Γυναικών, στο ανακαινισμένο και πανέμορφο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ στη Λευκωσία. Όσοι και όσες θα λάβουν μέρος σε αυτήν τη γιορτή του στίβου θα προσπαθήσουν να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν, για να πετύχουν τους προσωπικούς στόχους τους και να καταγράψουν τις κορυφαίες επιδόσεις τους στο 2023. Η φετινή διοργάνωση, στο μέσο του καλοκαιριού, έχει τεράστια σημασία για τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που θα κυνηγήσουν την παρουσία τους στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Κι αυτό εξαιτίας του ότι αυτήν την περίοδο μετράνε τα όρια και οι επιδόσεις γι’ αυτές τις δύο σπουδαίες διοργανώσεις. Εκτός των βαθμών που θα δώσει η επίδοση, η κάθε νίκη θα προσθέσει άλλους 100 πολύ σημαντικούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών, η ΚΟΕΑΣ, η εταιρεία Medochemie και ο διοργανωτής Γυμναστικός Σύλλογος Ευαγόρας, πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιουλίου 2023, στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία. Ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Αντώνης Γεωργαλλίδης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την εταιρεία Medochemie, για τη συνεχιζόμενη στήριξή της στην πιο σημαντική εγχώρια διοργάνωση της ΚΟΕΑΣ. Συνεχίζοντας, ο κ. Γεωργαλλίδης ανέφερε: «Η φετινή χρονιά συμπίπτει με τα 120 χρόνια ίδρυσης τού προσφυγικού σήμερα Γυμναστικού Συλλόγου Ευαγόρας Αμμοχώστου, ο οποίος θα είναι και ο διοργανωτής των Αγώνων. Οι φετινοί Παγκύπριοι Αγώνες είναι ξεχωριστοί για τον στίβο, γιατί ακολουθούν μία μεγάλη επιτυχία των Εθνικών Ομάδων της Κύπρου, να παραμείνουν στη Β΄ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, που έγινε πρόσφατα στην Πολωνία. Επίσης, η νέα τάξη πραγμάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και η διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς Αγώνες, αποτελεί ουσιαστικό κίνητρο για τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών μας και την επίτευξη υψηλών επιδόσεων. Γι’ αυτό, το σύνολο των πρωταθλητών μας θα δώσει το παρών και υπόσχεται να ανταμείψει όσους παρευρεθούν στο Στάδιο».

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, επισήμανε αρχικά την τεράστια επιτυχία της Εθνικής μας, με την παραμονή της στη Β΄ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, την εξαιρετική διάκριση του Μίλαν Τράικοβιτς και της Ολίβιας Φωτοπούλου να κατακτήσουν ασημένιο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, τα μεγάλα παγκύπρια ρεκόρ της Ναταλίας Χριστοφή στα 100μ. με εμπόδια και την αξιοσημείωτη πρόοδο της νέας γενιάς του στίβου, τα οποία -όπως ανέφερε- «Μας επιτρέπουν να είμαστε περήφανοι για το επίπεδου του κυπριακού στίβου και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ μίλησε στη συνέχεια για τη σημαντικότητα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ανδρών / Γυναικών, για την επίτευξη των στόχων των αθλητών και αθλητριών μας, που είναι η εξασφάλιση συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχάρη τον ΓΣΕ για τη συμπλήρωση 120 χρόνων ζωής και για την πορεία και προσφορά του, παρά τα 49 χρόνια προσφυγιάς και αναφέρθηκε στη βασική χορηγό της διοργάνωσης: «Στην κορυφαία αυτή γιορτή του αθλήματος έχουμε συνοδοιπόρο και χορηγό τη φίλαθλο εταιρεία Medochemie, η οποία στηρίζει διαχρονικά τον κυπριακό αθλητισμό. Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε με αυτήν τη σημαντική χορηγική συνεργασία και ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Medochemie για τη στήριξη. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον θεσμικό χορηγό μας, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, για τη στήριξη που παρέχει στον στίβο, την ΚΟΕ, το διαχρονικό χορηγό μας ΟΠΑΠ Κύπρου και όλους τους χορηγούς της ΚΟΕΑΣ». Καταλήγοντας, ο κ. Μάρκαρης κάλεσε τον φίλαθλο κόσμο να γεμίσει το Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ και να στηρίξει όλους τους αθλητές και αθλήτριές μας στις προσπάθειές τους.

Διοργανωτής Γυμναστικός Σύλλογος των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 104ο Ανδρών και 66ο Γυναικών, θα είναι ο «Ευαγόρας» Αμμοχώστου, ο οποίος τον Φεβρουάριο συμπλήρωσε 120 χρόνια ζωής. Ο πρόεδρος του ΓΣΕ Σοφοκλής Χαραλαμπίδης, τόνισε ιδιαίτερα τον μεγάλο αγώνα που έχει κάνει ο Σύλλογος τα τελευταία 49 χρόνια, εκτοπισμένος από την αγαπημένη Αμμόχωστο, για να παραμείνει ζωντανός στις επάλξεις και πρωταγωνιστής στον κλασικό αθλητισμό. «Είμαστε και θα είμαστε για πάντα εδώ, μέχρι που να οδηγήσουμε τον Σύλλογό μας, ακμαίο, δυνατό, πρωτοπόρο και περήφανο στη φυσική του έδρα, στην πόλη μας την Αμμόχωστο και στο στάδιό μας το ΓΣΕ, που στενάζει ως σήμερα κάτω από την μπότα των ορδών του Αττίλα, αγνώριστο, ερειπωμένο και χορταριασμένο, μα είναι εκεί και μας περιμένει υπομονετικά. Περιμένει εμάς, τον Σύλλογό του, την Ανόρθωση, τη Νέα Σαλαμίνα, το Λύκειο των Ελληνίδων, όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά Σωματεία της Αμμοχώστου, όλους τους συμπολίτες μας, να του δώσουμε ξανά ζωή. Βαριά η ευθύνη στους ώμους μας, μα είμαστε πέρα ως πέρα βέβαιοι, πως μαζί με όλους εσάς, την Πολιτεία και τους αθλητικούς φορείς, τις Αρχές της πόλης και επαρχίας μας, τα μέλη, τους συμπολίτες και τους χορηγούς, τους φίλους και τους συνεργάτες μας από όλη την Κύπρο, θα τα καταφέρουμε», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Χαραλαμπίδη.

Για άλλη μία χρονιά τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών τα στηρίζει και χορηγεί η φίλαθλος εταιρεία Medochemie. Ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας στην Κύπρο, Νίκος Χρηστίδης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Η Medochemie εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει τον αθλητισμό, τον κλασικό αθλητισμό, τον βασιλιά των αθλημάτων, τον στίβο, ως μια διαχρονική αξία και δραστηριότητα που προσφέρει την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους μας να γνωρίσουν και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους, να συναγωνίζονται συναθλητές, να διακρίνονται, να επιβραβεύονται, να αποδέχονται και να σέβονται νικητές και ηττημένους. Στηρίζουμε έμπρακτα τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Στίβου Ανδρών και Γυναικών, ένα ιστορικό αθλητισμό θεσμό, ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα στους πρωταθλητές μας να αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα που τίμησαν και διακρίθηκαν διαχρονικά μεγάλοι αθλητές της πατρίδας μας, να επιδιώξουν μεγάλες επιδόσεις και να καταγράψουν επιτυχίες σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα τους. Καλούμε τους φιλάθλους να συμμετάσχουν σε αυτήν τη γιορτή του αθλητισμού και όλοι μαζί να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε από κοντά τα αστέρια του κυπριακού στίβου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο στους συμμετέχοντες αθλητές μας όσο και στους διοργανωτές την ΚΟΕΑΣ.

Κάλεσμα στον κόσμο από τους πρωταθλητές μας

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν αρκετοί από τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριές μας, οι οποίοι τίμησαν αρκετές φορές τον κυπριακό στίβο σε διεθνείς διοργανώσεις. Όλα τα παιδιά κάλεσαν τον κόσμο να έρθει στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ, να στηρίξει τις προσπάθειές τους και να τους βοηθήσει να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Πρώτος τον λόγο πήρε ο 7ος Ολυμπιονίκης του Ρίο Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος επισήμανε τη σημαντικότητα των φετινών Παγκύπριων Πρωταθλημάτων, στην προσπάθειά τους για πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με τη βοήθεια του κόσμου μπορούν να επιτύχουν τον στόχο τους, ενώ ως προσωπικό στόχο έθεσε την 9η νίκη του στη διοργάνωση. Για τον Απόστολο Παρέλλη, τον  8ο Ολυμπιονίκη του Ρίο, στόχος είναι να φτάσει στην 17η συνεχή νίκη του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα (αριθμός ρεκόρ) και να πετύχει μία καλή επίδοση στη δισκοβολία, παρά το ότι προέρχεται από τραυματισμό, τον οποίο δεν ξεπέρασε πλήρως.

Οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, Ολίβια και Φίλιππα, έχουν τους δικούς τους προσωπικούς στόχους, που είναι να κερδίσουν τα αγωνίσματά τους και -όπως ανέφεραν- είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια κατάταξη, ότι η πρώτη θέση προσφέρει 100 βαθμούς! Λίγο πιο νωρίς από την επίσημη έναρξη των Αγώνων, κάλεσε τον κόσμο στο ΓΣΠ ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης, αφού το αγώνισμα της σφυροβολίας παραδοσιακά είναι το πρώτο αγώνισμα και θα αρχίσει στις 17:30. Το πόσο σημαντικά είναι τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα για τους νέους αθλητές και αθλήτριες, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, τόνισαν ο Σταύρος Αυγουστίνου και η Καλυψώ Σταύρου, αφού δεν τους δίνεται συχνά τέτοια ευκαιρία.

Εκπροσωπώντας τους προπονητές, αρκετοί από τους οποίους ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, ο Κωνσταντίνος Σταθελάκος κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει το Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ και να στηρίξει όλους τους αθλητές και αθλήτριες, κάτι που θα είναι «τιμή και για μας, αφού προσπαθούμε ολόκληρη τη χρονιά, για να φέρουμε τους αθλητές μας στο επίπεδο που πρέπει, για να έχουν καλή παρουσία στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα και τις μεγάλες διοργανώσεις», ανέφερε.

* Η ΚΟΕΑΣ και ο ΓΣΕ ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον ΓΣΠ για την παραχώρηση του σταδίου για τη διεξαγωγή των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις.

* Η ΚΟΕΑΣ αποφάσισε, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των αθλητών και αθλητριών από τη ζέστη, με πρωινά προκριματικά, όπως διεξάγει δύο τελικές σειρές στα 100μ. και 200μ. ανδρών και γυναικών το απόγευμα. Επίσης, σε συνεργασία με τους Γυμναστικούς Συλλόγους, καταρτίστηκαν οι τελικές λίστες συμμετοχής, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθούν προκριματικά σε κάποια αγωνίσματα.

* Να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια της διοργάνωσης θα απονεμηθούν τα δύο ασημένια μετάλλια, που κέρδισαν στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Αγώνων -μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων- στον Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. εμπόδια) και στην Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.).

* Τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα 104ο Ανδρών και 66ο Γυναικών, θα μεταδοθούν απευθείας από τη συνδρομητική τηλεόραση της Cablenet.

* Περισσότερες φωτογραφίες της συνέντευξης Τύπου μπορείτε να δείτε στη σελίδα της ΚΟΕΑΣ στο Facebook https://www.facebook.com/media/set/?set=a.650661113759884&type=3

* Τις λίστες εκκίνησης, καθώς και την απευθείας καταγραφή των αποτελεσμάτων μπορείτε να τα βλέπετε στη σελίδα της ΚΟΕΑΣ https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2023/CYP/seniorchampionships/event/

MEDOCHEMIE ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α΄ ΗΜΕΡΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

17:30      Σφυροβολία               Γυναικών

18:00      3.000μ. στιπλ            Γυναικών

18:30      Επί Κοντώ                 Ανδρών

18:40      ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

(Παρέλαση – Παράταξη Αθλητών – Έπαρση Σημαίας – Εθνικός Ύμνος – Ορκωμοσία αθλητών – Κήρυξη Έναρξης Αγώνων από τον πρόεδρο του ΓΣΕ κ. Σοφοκλή Χαραλαμπίδη)

19:00      Ύψος                          Ανδρών

19:00      Τριπλούν                   Γυναικών

19:00      Ακοντισμός                Ανδρών

19:00      Σφαιροβολία              Γυναικών

19:00      100μ. εμπόδια           Γυναικών

19:15      110μ. εμπόδια           Ανδρών

19:25      100μ.                          Γυναικών (Α)

19:30      100μ.                          Γυναικών (Β)

19:40      100μ.                          Ανδρών (Α)

19:45      100μ.                          Ανδρών (Β)

20:00      Τριπλούν                   Ανδρών

20:00      Σφαιροβολία              Ανδρών

20:00      Ακοντισμός                Γυναικών

20:00      1.500μ.                       Γυναικών

20:15      1.500μ.                       Ανδρών

20:30      3.000μ. στιπλ            Ανδρών

20:45      400μ.                          Γυναικών

20:55      400μ.                          Ανδρών

21:10      4Χ100μ.                     Γυναικών

21:25      4Χ100μ.                     Ανδρών

Β΄ ΗΜΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

17:30      Σφυροβολία               Ανδρών

19:00      Ύψος                          Γυναικών

19:00      Επί κοντώ                  Γυναικών

19:00      Μήκος                        Γυναικών

19:00      Δισκοβολία                Ανδρών

19:05      400μ. εμπόδια           Γυναικών

19:15      400μ. εμπόδια           Ανδρών

19:25      800μ.                          Γυναικών

19:35      800μ.                          Ανδρών

19:45      200μ.                          Γυναικών (Α)

19:50      200μ.                          Γυναικών (Β)

19:55      200μ.                          Ανδρών (Α)

20:00      200μ.                          Ανδρών (Β)

20:00      Μήκος                        Ανδρών

20:00      Δισκοβολία                Γυναικών

20:05      5.000μ.                       Ανδρών

20:25      5.000μ.                       Γυναικών

20:50      4Χ400μ.                     Γυναικών

21:10      4Χ400μ.                     Ανδρών

Print Friendly, PDF & Email
X