Αρχική Ανακοινώσεις Γλασκώβη, Ντόχα και στο βάθος Τόκυο

Γλασκώβη, Ντόχα και στο βάθος Τόκυο

από KOEAS

Το γκρουπ των πρωταθλητών του Αντώνη Γιαννουλάκη (Ελένη Αρτυματά, Ραμόνα Παπαϊωάννου, Ολίβια Φωτοπούλου, Μίλαν Τράικοβιτς και Παΐσιος Δημητριάδης) βρίσκεται ήδη στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας χρονιάς 2019. Μιας αγωνιστικής χρονιάς, η οποία περιλαμβάνει μεγάλες διοργανώσεις-προκλήσεις.

Βάσει του προγραμματισμού, ο πρώτος κύκλος της προετοιμασίας άρχισε στην Κύπρο και θα συνεχιστεί επί έναν μήνα (24 Νοεμβρίου-23 Δεκεμβρίου) στο ζεστό κλίμα της Νότιας Αφρικής. Ο κ. Γιαννουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Βασικός στόχος των είναι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Ντόχα (Κατάρ). Υπάρχουν, βεβαίως, και άλλοι επιμέρους στόχοι, καθώς μέσα στο 2019 θα έχουμε σπουδαίες διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, το Ευρωπαϊκό Κ 23, κ.ά. Ευχόμαστε μόνο να είναι εντάξει τα παιδιά, να μην έχουν τραυματισμούς». Ο κ. Γιαννουλάκης πρόσθεσε ότι, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας, ο Τράικοβιτς θα λάβει μέρος σε διεθνή μίτινγκ κλειστού στίβου, ενώ ο ίδιος αθλητής και η Αρτυματά θα συμμετάσχουν σε μίτινγκ ανοιχτού στίβου. Στο γκρουπ, όπως δήλωσε ο κ. Γιαννουλάκης, θα ενσωματωθεί η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία περάτωσε τις σπουδές στις ΗΠΑ (Πανεπιστήμιο του Οχάιο) και οσονούπω επιστρέφει στην Κύπρο. Η 22χρονη σπρίντερ θα λάβει μέρος σε αγώνες κλειστού στίβου και θα κυνηγήσει το όριο πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Ελένη Αρτυματά, στην τρίτη της χρονιά ως «τετρακοσιάρα» νιώθει, πλέον, έτοιμη εκατό τοις εκατό ως σπρίντερ παρατεταμένης ταχύτητας και σημαδεύει τη συμμετοχή της στα 400 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όπως δήλωσε: « Δεν έχω πια πρόβλημα προσαρμογής στα 400 μέτρα. Μπορώ να πω ότι, εγκεφαλικά, πλέον, είμαι μέσα στο αγώνισμα, το οποίο θα κάνω για τρίτη χρονιά. Πέρυσι πάτησα γερά στα 400 μέτρα, για τη νέα χρονιά νιώθω ακόμα πιο δυνατή και έτοιμη». Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε περίοδο ασυνήθιστη για τους αθλητές μας (φθινόπωρο), δεν φοβίζει την Ελένη. Αντιθέτως, όπως είπε: «Είναι επιπλέον πρόκληση το ότι θα γίνουν οι αγώνες στο Κατάρ Σεπτέμβριο-Οκτώβριο».

Ούτε για τον Μίλαν Τράικοβιτς είναι εμπόδιο η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το φθινόπωρο. «Πέρυσι-δήλωσε ο ολυμπιονίκης μας-είχαμε τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες ανοιξιάτικα, Απρίλιο, πολύ νωρίς δηλαδή. Καλύτερα που έχουμε φέτος το Παγκόσμιο στα τέλη Σεπτεμβρίου, γιατί έτσι υπάρχουν περιθώρια καλύτερης προετοιμασίας για τους αγώνες».

Για τον Τράικοβιτς, που νιώθει πολύ καλά από πλευράς υγείας και φυσικής κατάστασης, πόθος μεγάλος είναι και το Ευρωπαϊκό κλειστού στη Γλασκώβη, τον ερχόμενο Μάρτιο και το τόνισεστις δηλώσεις του: «Δεν θα με ικανοποιήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα μετάλλιο στη Γλασκώβη. Στον ανοιχτό στίβο, στο Παγκόσμιο, στοχεύω να μπω στον τελικό. Το 2017 ήμουν άτυχος, γιατί έπεσα στον ημιτελικό σε δύσκολη σειρά, με αντιπάλους τους τρεις αθλητές που κέρδισαν τα μετάλλια».

Για τη Ραμόνα Παπαϊωάννου, η οποία ταλαιπωρήθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια από τραυματισμούς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα είναι μεταβατικό στάδιο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 (Τόκυο). Η σπρίντερ μας άφησε πίσω της τα προβλήματα και δείχνει έτοιμη να πάρει ρεβάνς από την κακοδαιμονία. Στις δηλώσεις της σημείωσε: «Είμαι σε αποκατάσταση. Το 2017 δεν έτρεξα λόγω του τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα, πέρυσι, με το πρόβλημα στο μετατάρσιο, έτρεξα με αφόρητους πόνους σε δύο αγώνες μόνο. Θέλω να μείνω υγιής φέτος, να αγωνιστώ κανονικά και έτσι να βοηθηθώ στην προσπάθεια που θα κάνω για πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2020. Κλειστό στίβο δεν θα κάνω φέτος, ίσως να τρέξω σε μια-δυο κούρσες για ζέσταμα».

Άλλος αθλητής μας που πέρασε πέρυσι περιπέτειες με τραυματισμούς, ενώ είχε χειρουργηθεί το 2017 στους κοιλιακούς, είναι ο Παΐσιος Δημητριάδης. Ο 21χρονος πρωταθλητής μας στους δρόμους ταχύτητας, έχει στο στόχαστρό του το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 23, που θα διεξαχθεί στο Γκόβλε (Σουηδία) τον ερχόμενο Ιούλιο. Ήδη ο Παΐσιος, με επίδοση 20.98, έχει εξασφαλίσει το όριο πρόκρισης στα 200 μέτρα, αλλά θέλει να αγωνιστεί και στο «εκατοστάρι». Το όριο είναι 10.50, ενώ ο νεαρός πρωταθλητής μας έχει επίδοση 10.62. Το κίνητρο για να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ είναι μεγάλο, δηλαδή. Όπως τόνισε ο Δημητριάδης: «Ύστερα από δύο χρόνια με πολλούς τραυματισμούς και μία εγχείρηση, είμαι καλά. Έχω το όριο για τα 200 μέτρα, θα επιδιώξω να πιάσω και τον απαιτούμενο χρόνο στα 100 μέτρα. Δεν ξέρω ακόμα αν θα τρέξω και στον κλειστό στίβο. Μάλλον όχι».

Print Friendly, PDF & Email
X