Αρχική Ανακοινώσεις Γρηγόρης και Στυλιάνα συνέχισαν την παράδοση

Γρηγόρης και Στυλιάνα συνέχισαν την παράδοση

από KOEAS

O στίβος αποτελεί διαχρονικώς την αιχμή του δόρατος της Κύπρου στο Ολυμπιακό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ και ούτε φέτος, στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Μπακού (20-28 Ιουλίου 2019) υπήρξε αλλαγή στο μοτίβο των επιτυχιών: Τα δύο από τα τρία ολυμπιακά μετάλλια της Κύπρου, κατακτήθηκαν στον κλασικό αθλητισμό, από τον Γρηγόρη Νικολάου και τη Στυλιάνα Ιωαννίδου.

Ο Γρηγόρης Νικολάου, αθλητής του προσφυγικού συλλόγου Πράξανδρος της Κερύνειας, ήταν ο εκπληκτικός νικητής στο Τριπλούν. Με άνεση ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και για λίγο έχασε ένα νέο παγκύπριο ρεκόρ στην κατηγορία του. Στα τέσσερα έγκυρα άλματά του, ο Γρηγόρης, αθλητής του Ηλία Αγαπίου, παλαιού πρωταθλητή μας στο Τριπλούν (και στο Μήκος), δύο φορές πέρασε τα 15 μέτρα (15,21μ., 15,45μ.) και δύο ήταν κοντά (14,90μ., 14,92μ.).

Εντυπωσιακή ήταν η Στυλιάνα Ιωαννίδου στο Ύψος. Η 16χρονη αθλήτρια του ΓΣΟ, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο καταρρίπτοντας το ατομικό της ρεκόρ με 1,80μ. (στην τρίτη απόπειρα) κι αφού είχε υπερβεί τα προηγούμενα ύψη (1,61μ., 1,66μ., 1,70μ., 1,74μ., 1,77μ.) με την πρώτη. Η επίδοσή της Στυλιάνας είναι η καλύτερη από Κύπρια αθλήτρια για το 2019.

Να υπενθυμίσουμε ότι, πέρα από τον Νικολάου και την Ιωαννίδου,  έλαβαν μέρος στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ του Μπακού, από κυπριακής πλευράς, άλλες δύο αθλήτριες και ακόμη δύο αθλητές, με τα εξής αποτελέσματα:

Χριστονύμφη Παίδιου (ΓΣΕ): 10η στον τελικό του Μήκους με 5,40μ.(5,58μ. στον προκριματικό). Στο Τριπλούν αποκλείστηκε με 11,60μ.

Άντρεα Βάσου (ΓΣΟ): 11η στον τελικό το άλματος εις ύψος Επί Κοντώ με άλμα 3,40μ.

Παναγιώτης Κονταξής (ΓΣΟ): Είχε τρεις άκυρες βολές στη Σφαιροβολία (προκριματικός).

Κωνσταντινος Αλεξιάδης (ΓΣΖ): Συμμετείχε στους προκριματικούς στη Σφαιροβολία και στη Δισκοβολία και κατέλαβε και στις δύο περιπτώσεις την 16η θέση, με επιδόσεις 16,38μ. και 47,41μ. αντιστοίχως. 

Print Friendly, PDF & Email
X