Αρχική Ανακοινώσεις Γκρούπ Αγνής Χαραλάμπους

Γκρούπ Αγνής Χαραλάμπους

από KOEAS

Γιορτές στο γήπεδο θα κάνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες του γκρουπ της Αγνής Χαραλάμπους, άλλοτε πρωταθλήτριας μας στο Ύψος, καθώς εντείνουν τη χειμερινή τους προετοιμασία ενόψει της αγωνιστικής χρονιάς 2019. Τα μέλη της ομάδας, όπως μας δήλωσε η προπονήτρια τους, θα «ανοίξουν» αγωνιστικά τη σεζόν με συμμετοχές σε αγώνες κλειστού στίβου, με πρώτο στη σειρά το «αγγλικό» μίτινγκ στο Λι Βάλεϊ. «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε και άλλους αγώνες κλειστού στίβου στο εξωτερικό», μας είπε η κ. Χαραλάμπους.  

Ο Λογγίνος Αχιλλέως, άλλωστε, έχει ως πρώτο, χρονολογικά, στόχο το Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη (τον Μάρτιο του 2019) και θα κυνηγήσει το όριο πρόκρισης (16,25 μ.). Ο  πρωταθλητής μας έχει ρεκόρ 15,90 μ. και αισιοδοξεί ότι θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη Σκωτία.

Οπωσδήποτε θα κάνει κλειστό στίβο και η πρωταθλήτρια μας του Ύψους, Λεοντία Καλλένου, η οποία επανήλθε στην ενεργό δράση, ύστερα από αναγκαστική απραξία. «Η Λεοντία πέρασε δυσκολίες για δύο χρόνια, με τους τραυματισμούς της, αλλά πλέον κάνει προσπάθεια επιστροφής για να φτάσει στο επίπεδο που ήταν πριν από τις ατυχίες της», δήλωσε η Αγνή Χαραλάμπους και πρόσθεσε: «Ο κλειστός στίβος είναι μέσον για να ξαναμπεί σε αγωνιστικούς  ρυθμούς η Λεοντία, να ζεσταθεί και να βοηθηθεί, ενόψει της θερινής σεζόν».

Η άλλη άλτρια Ύψους του γκρουπ, η Δέσποινα Χαραλάμπους,  θέλει να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων (U 20). Η Δέσποινα, με επίδοση 1,78μ.,  είναι μόλις έναν πόντο πίσω από το όριο πρόκρισης και φυσιολογικά και λογικά, αναμένεται ότι θα περάσει το «φράγμα» και θα βρεθεί τον Ιούλιο στο Μπόρας (Σουηδία), όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Εφήβων/Νεανίδων.

Η πρόκριση στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (U18) είναι στόχος της Χριστονύμφης Παίδιου, όπως μας είπε η προπονήτριά της. Η νεαρή πρωταθλήτρια μας των οριζοντίων αλμάτων (Μήκος, Τριπλούν),  θα παλέψει για να εξασφαλίσει τα όρια και στα δύο αγωνίσματα.  Οι επιδόσεις της είναι 5,70 μ. (Μήκος) και 12,08 μ. (Τριπλούν). Με τον ίδιο ζήλο θα κυνηγήσει τα όρια πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων  που είναι  6,10 μ. και 12,65 μέτρα.

Στο γκρουπ της κ. Χαραλάμπους, εντάχθηκαν προσφάτως και δύο «ξενιτεμένοι» μας αθλητές Μήκους. Πρόκειται για τη Μαρία Ονησιφόρου  και τον Γιώργο Πούλλο. Ο 23χρονος Πούλλος ήρθε από τις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και θα κάνει εδώ χειμερινή προετοιμασία. Πέρυσι (2017) είχε κάνει  7,20μ. στον κλειστό και 7,50 μ. στον ανοιχτό στίβο. Η 21χρονη Ονησιφόρου σπούδαζε στην Αγγλία, η ατομική της επίδοση από το 2017 είναι  5,79 μέτρα. Πλέον θέλει να κάνει σοβαρή προσπάθεια επανόδου και ανόδου.

Print Friendly, PDF & Email
X