Αρχική Ανακοινώσεις Γκρουπ Σπύρου: Δουλειά και αισιοδοξία

Γκρουπ Σπύρου: Δουλειά και αισιοδοξία

από KOEAS

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των αθλητών της ομάδας του Σπύρου Σπύρου, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου (χρονιάς). Οι στόχοι για το 2019 των αθλητών κορυφής του γκρουπ του παλιού μας πρωταθλητή και ρέκορντμαν στα 800 μέτρα, είναι υψηλοί. Δύσκολοι, αλλά όχι ακατόρθωτοι.

Ο κ. Σπύρου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη σοβαρότητα και την αφοσίωση με τις οποίες προπονούνται οι αθλητές του (Χρίστος Δημητρίου, Μερόπη Παναγιώτου, Νίκος Φράγκος και Σταύρος Σπύρου). «Υπάρχει ωραίο κλίμα στις σχέσεις των παιδιών, υγιής συναγωνισμός, όχι ανταγωνισμός», μας δήλωσε ο κ. Σπύρου, που μίλησε για έναν έκαστο των αθλητών του, λέγοντας:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (800μ.): «Ο Χρίστος πέρυσι ταλαιπωρήθηκε από συχνούς τραυματισμούς, είναι κάτι που πρέπει να το διαχειριστούμε φέτος. Δυστυχώς, δεν βγήκαν οι πολλοί στόχοι που θέσαμε, ενώ έτρεξε καλά στον κλειστό και στον ανοιχτό στίβο. Για δύο εκατοστά (1.47.19 έναντι 1.47.17) έχασε το ρεκόρ στα 800 μέτρα (σημ. συντ.: το κατέχει από το 1983 ο Σπύρος Σπύρου!) Η συμμετοχή στους Μεσογειακούς αποδείχθηκε επιζήμια για τον στόχο των Πανευρωπαϊκών».

Ο κ. Σπύρου πρόσθεσε ότι ο Δημητρίου, παρά τις δυσκολίες (κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου) είναι σε θέση να καταρρίψει φέτος το παγκύπριο ρεκόρ στα 800 μέτρα και θα κυνηγήσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. «Αν κάνει γύρω στο 1.46.0, θα ανεβεί επίπεδο. Οπωσδήποτε θα κάνει αρχή με κλειστό στίβο, αφού έχει πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2019».

ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ (3.000μ. στιπλ): «Ο Νίκος επέστρεψε στην Κύπρο και εντάχθηκε στο γκρουπ μας. Κάνει μια νέα αρχή, ουσιαστικώς. Παρουσίασε κάποια στασιμότητα στην Ελλάδα, μάλλον λόγω συγκυριών. Δεν του βγήκαν κάποιοι αγώνες. Μπορούσε και μπορεί να τρέξει στα στιπλ κοντά στα 8.45.0. Δυστυχώς, ούτε ο Φάγκος, ούτε η Μερόπη Παναγιώτου δεν θα αγωνιστούν στην Πανεπιστημιάδα του 2019, λόγω ορίου ηλικίας. Οι διοργανωτές «κατέβασαν» το όριο για τους αγώνες και τα παιδιά κόβουν έξω για έναν μήνα».

ΜΕΡΟΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (αντοχή/ημιαντοχή): «Η Μερόπη έβαλε στο στόχαστρό της το ρεκόρ της Άντρης Αβραάμ στα 5.000μ., ένα ρεκόρ που χρονίζει (16.13.2 από το 1988). Ήδη έχει τρέξει 16.28.0 και κατέχει την παγκύπρια επίδοση στην κατηγορία κάτω των 23. Με βελτιώσεις σε κάποια επιμέρους «κομμάτια», μπορεί να πετύχει. Γι’ αυτό θα κάνει επίσης ημιαντοχή (800-1.500 μ.) και ίσως δοκιμάσει να τρέξει και στιπλ για πρώτη φορά. Ασφαλώς, θα διεκδικήσει όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Ο Σπύρου τζούνιορ (Σταύρος Σπύρου), σαν μήλο κάτω από δύο μηλιές, καθότι γόνος δύο μεγάλων πρωταθλητών (Σπύρος Σπύρου και Δώρα Κυριάκου), έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής ως έφηβος πρωταθλητής. Όμως, όπως δήλωσε ο Σπύρου σίνιορ: «Ο Σταύρος πρέπει, πλέον, να συνδυάζει προπόνηση και στρατιωτική θητεία. Είναι δύσκολες συνθήκες, αλλά το παλεύει. Βρίσκεται σε καλό δρόμο, έχει πρότυπα τους συναθλητές του (Χρ. Δημητρίου και Μερ. Παναγιώτου), οι οποίοι δουλεύουν πολύ και είναι σοβαροί».

Ο Σταύρος, που έχει στα πόδια του επιδόσεις 48.96 (400μ.) και 1.52.86 (800μ.)  θα κυνηγήσει τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων και στα δύο αγωνίσματα (48.24 στα 400 μέτρα και 1.51.0 στα 800 μέτρα). Όπως μας είπε Σπύρος Σπύρου για τον «μικρό»: «Έχει όρεξη, είναι συγκεντρωμένος σε ό,τι κάνει. Θα παλέψει για να πιάσει τα όρια».

Στο γκρουπ του Σπύρου ανήκει και η ρεκορντγούμαν μας στα 800 και 1.500 μέτρα, Ναταλία Ευαγγελίδου. Φέτος, κάνει μια παρένθεση, αφού εγκαταστάθηκε στην Ελβετία (Λωζάνη) και εντάχθηκε στο γκρουπ του Λοράν Μοϊβλί. Αυτή τη στιγμή η πρωταθλήτρια μας κάνει προετοιμασία με τους συναθλητές της του «ελβετικού γκρουπ» στη Νότιο Αφρική. Αρχή στους μεγάλους αγώνες θα κάνει στο Ευρωπαϊκό Κλειστού στη Γλασκώβη, αφού έχει πιάσει το όριο.

 

Print Friendly, PDF & Email
X