Αρχική Ανακοινώσεις Με Χαραλάμπους και Χριστοφόρου η Κύπρος στον Παγκόσμιο Ημιμαραθώνιο

Με Χαραλάμπους και Χριστοφόρου η Κύπρος στον Παγκόσμιο Ημιμαραθώνιο

από KOEAS

Με δύο αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στον Παγκόσμιο Ημιμαραθώνιο, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίου 2020, στην πόλη Γκντίνια της Πολωνίας. Πρόκειται για τη Θάλεια Χαραλάμπους του ΓΣΟ και τη Στέλλα Χριστοφόρου του ΓΣΠ. Τα δύο κορίτσια ήταν οι πρωταγωνίστριες στους φετινούς Παγκύπριους Αγώνες στα 5.000μ., παλεύοντας μέχρι τέλους για την πρώτη θέση. Εν τέλει, νικήτρια αναδείχθηκε η Χαραλάμπους με 16:58.08, με τη Χριστοφόρου να τερματίζει δεύτερη με 17:00.99.

Οι δύο αθλήτριες προετοιμάζονται εντατικά το τελευταίο διάστημα για τον Ημιμαραθώνιο, θέλοντας να αποκτήσουν εμπειρίες από τέτοια μεγάλη διοργάνωση, που θα τις βοηθήσει στην προετοιμασία τους για πρόκριση σε μεγαλύτερες διοργανώσεις και δη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Κοινό των δύο κοριτσιών είναι πως πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους στο εξωτερικό. Η Θάλεια Χαραλάμπους στη Νότια Αφρική και η Στέλλα Χριστοφόρου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σημειώνουμε ότι το προσωπικό ρεκόρ της Χαραλάμπους στον Ημιμαραθώνιο είναι 1 ώρα 17:21, που πέτυχε φέτος τον Φεβρουάριο κερδίζοντας στη Λευκωσία, ενώ πέρσι τον Μάρτιο έτρεξε σε 1 ώρα 20:46 στη Λεμεσό. Η Χριστοφόρου τρέχει όλες τις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και μαραθώνιο, όμως τα 21.10 χιλιόμετρα τα καλύπτει για τρίτη χρονιά στην καριέρα της. Φέτος τον Μάρτιο, συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο στο Νάσβιλ των ΗΠΑ, κερδίζοντας σε 1ώρα 18:02, που αποτελεί την καλύτερή της επίδοση.

Στον Παγκόσμιο Ημιμαραθώνιο της Γκντίνια, που είναι η μοναδική διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το 2020, έχουν δηλώσει συμμετοχή 126 γυναίκες από 49 χώρες και 157 άνδρες από 52 χώρες. Συνολικά, στην πόλη της Βόρειας Πολωνίας θα βρεθούν σε περίπου 10 ημέρες 283 αθλητές και αθλήτριες από 62 χώρες. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος σπουδαία ονόματα των μεγάλων αποστάσεων, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10.000μ. και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 5.000μ., Τζόσουα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα και ο κορυφαίος στον κόσμο στα 3.000μ. συμπατριώτης του, Τζέικομπ Κιπλίμο. Παρόν θα είναι και ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο στον Ημιμαραθώνιο, με 58:38, Κενυάτης Κάντι Κιμπιβότ. Στις γυναίκες ξεχωρίζει η παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στα 1.500μ. και 10.000μ. Σιφάν Χασάν από την Ολλανδία και των κατόχων των ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, Αμαμπέλ Γεσνανέχ από την Αιθιοπία και Πέρες Γεπτσιρτσίρ από την Κένυα.

Print Friendly, PDF & Email
X