Αρχική Ανακοινώσεις Παγκύπριο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο η Θάλεια Χαραλάμπους

Παγκύπριο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο η Θάλεια Χαραλάμπους

από KOEAS

Η Θάλεια Χαραλάμπους είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου (17/10/20) η νέα κάτοχος του παγκύπριουρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο. Η Χαραλάμπους, τρέχοντας στον Παγκόσμιο Ημιμαραθώνιο στην Γκντίνια της Πολωνίας, τερμάτισε στην 75η θέση σε 1 ώρα 14 λεπτά και 40 δεύτερα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ τής Νταγκμάρα Χάντζλικ, που ήταν 1ώρα 16:44, από το 2017. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τον χρόνο μου και για το παγκύπριορεκόρ, που ήταν ο βασικός μου στόχος σ’ αυτόν τον αγώνα. Ο Παγκόσμιος Ημιμαραθώνιος ήταν πολύ δύσκολος, με συμμετοχή σπουδαίων αθλητριών, που για μας που λάβαμε μέρος, αντιληφθήκαμε πόσο σημαντικό είναι να τρέχεις δίπλα σε τόσο μεγάλες αθλήτριες. Η παρουσία μου στην Πολωνία, μου ανοίγει την όρεξη για τη νέα χρονιά, για ακόμα καλύτερους χρόνους. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι με περισσότερη προπόνηση μπορώ για ακόμη καλύτερα και αυτό θα στοχεύσω την επόμενη χρονιά», ήταν κάποια από τα λόγια της Θάλειας Χαραλάμπους από την Πολωνία, μετά την κατάρριψη του παγκύπριου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο.

Στον Παγκόσμιο Ημιμαραθώνιο, η Κύπρος εκπροσωπήθηκε και από τη Στέλλα Χριστοφόρου, η οποία κατέλαβε μεγάλη προσπάθεια για διάκριση και έτρεξε κοντά στο ατομικό της ρεκόρ. Η Χριστοφόρου τερμάτισε στην 92η θέση σε 1 ώρα 18:42 (ατομικό 1ώ18:02) και μας εξήγησε γιατί: «Είχαμε πει με τη Θάλεια να πάμε μαζί και να πάρουμε ρίσκο, βρισκόμενες κοντά στα πρώτα γκρουπ. Το ρίσκο κάποιες φορές βγαίνει, κάποιες όχι. Της Θάλειας τήςβγήκε και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το ρεκόρ που πέτυχε, έμενα δεν μου βγήκε. Στα πρώτα 5 χιλιόμετρα ένιωθα πάρα πολύ καλά, όμως, φάνηκε ότι δεν διαχειρίστηκα σωστά τις δυνάμεις μου. Σε τόσο ψηλό επίπεδο είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς. Όμως, είμαι ικανοποιημένη γιατί έτρεξα και νιώθω πανέτοιμη για πιο σκληρή δουλειά, ενόψει του Μαραθωνίου στη Βαλένθια, στις 6 Δεκεμβρίου. Θεωρώ ότι ήταν ένα καλό τεστ για μένα, για να δω πού βρίσκομαι, ενόψει Μαραθωνίου, που είναι και το βασικό μου αγώνισμα», μας ανέφερε από την Γκντίνιαη Στέλλα Χριστοφόρου. Τα δύο κορίτσια αναμένονται στην Κύπρο το βράδυ της Κυριακής (18/10/20).

Να σημειώσουμε ότι την πρώτη θέση κατέλαβε η Πέρες Γεπτσιρτσίρ από την Κένυα με 1 ώρα 05:16, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Δεύτερη ήταν η Γερμανίδα, με καταγωγή από την Αιθιοπία, ΜελάτΓισάτ Κεγέτα με 1ώρα 05:18 (εθνικό ρεκόρ) και τρίτη η Γελεμζέρφ Γεχουαλάου από την Αιθιοπία με 1ώρα 05:19.

Print Friendly, PDF & Email
X