Αρχική Ανακοινώσεις Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων

Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων

από KOEAS

Η πιο σημαντική διοργάνωση για τον κυπριακό στίβο και την Εθνική μας Ομάδα στο 2023, είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου στην πόλη Χορζόφ της Πολωνίας. Η Κύπρος, μετά την επιτυχημένη φιλοξενία της Γ΄ Κατηγορίας το 2021 στη Λεμεσό και την εξασφάλιση της ανόδου, θα αγωνιστεί στη Β΄ Κατηγορία, με μοναδικό στόχο την παραμονή σε αυτήν. Η Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ μελέτησε όλες τις επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών μας έως τώρα στη χρονιά και αφού ενημερώθηκε για τους τραυματισμούς, προχώρησε στον καταρτισμό της Εθνικής μας Ομάδας, η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, την οποία επιβεβαίωσε και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην Πολωνία, θα διεξαχθούν και οι τρεις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, με την Κύπρο να μετέχει στη Β΄ μαζί με τις Ουγγαρία, Ουκρανία, Σλοβενία, Ρουμανία, Λιθουανία, Δανία, Κροατία, Λετονία, Σερβία, Σλοβακία, Εσθονία, Ισλανδία, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο και Μολδαβία. Μεγάλος στόχος είναι η αποφυγή μίας εκ των τριών τελευταίων θέσεων, που θα οδηγήσουν στον υποβιβασμό στη Γ΄ Κατηγορία. Πάντως, με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των δικών μας αθλητών και αθλητριών, καθώς και αυτά των αντιπάλων μας, ο στόχος αυτός φαντάζει εφικτός, αν αποφύγουμε τις ατυχίες και τα απρόοπτα.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής, Αντώνης Γεωργαλλίδης, μας μετέφερε τους στόχους στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων: «Η Εθνική μας Ομάδα θα μεταβεί στην Πολωνία με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής της στη Β΄ Κατηγορία. Στην ομάδα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, τα οποία θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε τέτοια σημαντική διοργάνωση, θα αποκτήσουν τις πρώτες εμπειρίες τους και θα βάλουν τις βάσεις για τις επόμενες διοργανώσεις. Ο στίβος είχε, έχει και θα έχει συνέχεια, με όποιες απουσίες και προβλήματα παρουσιάζονται. Η νέα μορφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων είναι δύσκολη, αλλά συνάμα και πολύ σημαντική, αφού ανταγωνίζεσαι με άλλες 15 αρκετά καλές Εθνικές Ομάδες. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στις κορυφαίες 30 χώρες της Ευρώπης στον στίβο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τα δεδομένα και τα μεγέθη της Κύπρου. Ελπίζουμε να μην προστεθούν άλλες απουσίες και ατυχίες στη διάρκεια των αγώνων, γιατί η επιτυχία από την αποτυχία δεν απέχουν πολύ, ιδιαίτερα σε τέτοιες διοργανώσεις που ο κάθε βαθμός είναι πολύ σημαντικός για την κατάταξη. Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την αποστολή θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θα αγωνιστούν για την Εθνική με όλες τους τις δυνάμεις και θα καταφέρουν να παραμείνουν στη Β΄ Κατηγορία».

Χωρίς τον Απόστολο Παρέλλη…

Η μεγαλύτερη απουσία για τον κυπριακό στίβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων είναι αυτή του Απόστολου Παρέλλη, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον ραχιαίο μυ, και θα απουσιάσει για πρώτη φορά από τη διοργάνωση. Μάλιστα, ο Παρέλλης είναι ο κορυφαίος στατιστικά άνδρας αθλητής μας, αφού και στις εννέα προηγούμενες συμμετοχές του κατάφερε να λάβει μίαν εκ των τριών πρώτων θέσεων (4-2-3)!!! Η απουσία του κορυφαίου ρίπτη όλων των εποχών στον κυπριακό στίβο, θα δώσει την ευκαιρία στον Γιώργο Κονιαράκη, τον κάτοχο όλων των παγκύπριων ρεκόρ στις μικρές ηλικίες, να κάνει την παρθενική του εμφάνιση, προσδοκώντας στην ατομική βελτίωση.

Από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων θα απουσιάσουν για πρώτη φορά και δύο άλλοι αθλητές μας. Η «φτερωτή Κυρία» Ελένη Αρτυματά, έγινε πρόσφατα για δεύτερη φορά μανούλα και δεν θα μπορέσει να συνεχίσει ένα εκπληκτικό σερί νικών, που την κατατάσσουν ως τη δεύτερη κορυφαία αθλήτρια της διοργάνωσης με 7 πρώτες και 5 δεύτερες θέσεις, χωρίς να υπολογίζονται οι σκυταλοδρομίες. Μπροστά της είναι μόνο η σπουδαία Βουλγάρα Ιβέτ Λάλοβα – Κόλιο (11-2-0). Τη σκυτάλη στη νέα γενιά δίνει και ο Νίκανδρος Στυλιανού, ο οποίος έχει τεράστιες επιτυχίες στο επί κοντώ (2-2-4), όμως φέτος τον έχει ξεπεράσει ο Χρίστος Ταμάνης.

Στις σημαντικές απουσίες προσθέτουμε αυτήν του Νικόλα Φράγκου στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια, εξαιτίας θλάσης στο αριστερό πόδι, της εγκυμονούσας Θάλειας Χαραλάμπους στα 5.000μ. και του εγχειρισμένου στον ώμο Λευτέρη Κοντονικόλα (ακοντισμός). Επίσης, από προβλήματα υγείας προέρχεται η Ναταλία Ευαγγελίδου, η οποία ελπίζουμε πως θα καταφέρει να αγωνιστεί τουλάχιστον στα 1.500μ., καθώς είναι γνωστή η ποιότητά της.

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης και διοικητικός συνοδός ο πρόεδρος του ΓΣΟ Κυριάκος Τσολάκης. Υπεύθυνος προπονητής της ομάδας θα είναι ο Σπύρος Σπύρου και προπονητές οι Αντώνης Γιαννουλάκης, Κωνσταντίνος Σταθελάκος, Μάριος Πατσαλίδης, Γεώργιος Ανδρέου, Αλέξανδρος Σταυρίδης, Φώτης Στεφανή και Κυριάκος Αντωνίου. Φυσικοθεραπευτής της ομάδας μας θα είναι ο Χρίστος Μίτας.

* Η αποστολή είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Πάφου στις 07:00 το πρωί ξημερώματα Κυριακής 18 Ιουνίου, με απευθείας προορισμό την πόλη Κατοβίτσε.

* Περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων θα σας παρουσιάσουμε σε επόμενα ρεπορτάζ, με την ιστορία της διοργάνωσης και τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στην Πολωνία.

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΑΝΔΡΕΣ

100Μ.: Σταύρος Αυγουστίνου

200Μ.: Σταύρος Αυγουστίνου

400Μ.: Παΐσιος Δημητριάδης

800Μ.: Σταύρος Σπύρου

1.500Μ.: Αντρέα Μισιάρα

5.000Μ.: Αμίν Χαντίρι

110Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ: Μίλαν Τράικοβιτς

400Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ: Τάσος Βασιλείου

3.000Μ. ΣΤΙΠΛ: Γεώργιος Τοφή

ΥΨΟΣ: Βασίλης Κωνσταντίνου

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ: Χρίστος Ταμάνης

ΜΗΚΟΣ: Ανδρέας Μαχαλλεκίδης

ΤΡΙΠΛΟΥΝ: Γρηγόρης Νικολάου

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ: Πέτρος Μιχαηλίδης

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ: Γιώργος Κονιαράκης

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ: Αλέξανδρος Πουρσανίδης

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ: Σπύρος Σάββα

4Χ100Μ.: Σταύρος Αυγουστίνου, Άλεξ Μπίτσι, Ιωάννης Ανδρέου, Παΐσιος Δημητριάδης, Μίλαν Τράικοβιτς, Έλβις Κριούκοφ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Άλεξ Μπίτσι, Έλβις Κριούκοφ, Ιωσήφ Κεσίδης, Παύλος Νικολάου.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

100Μ.: Ολίβια Φωτοπούλου

200Μ.: Ολίβια Φωτοπούλου

400Μ.: Καλλιόπη Κουντούρη

800Μ.: Αναστασία Παπαδοβασιλάκη

1.500Μ.: Ναταλία Ευαγγελίδου

5.000Μ.: Ελένη (Έλια) Ιωάννου

110Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ: Ναταλία Χριστοφή

400Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ: Καλυψώ Σταύρου

3.000Μ. ΣΤΙΠΛ: Χρυστάλλα Χατζηπολυδώρου

ΥΨΟΣ: Ελένα Κουλιτσένκο

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ: Άντρεα Βάσου

ΜΗΚΟΣ: Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν

ΤΡΙΠΛΟΥΝ: Νικολέττα Χρυσάνθου

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ: Παρασκευούλα Θρασυβούλου

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ: Ανδρονίκη Λαδά

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ: Βαλεντίνα Σάββα

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ: Χριστιάνα Έλληνα

4Χ100Μ.: Ολίβια Φωτοπούλου, Μαριάννα Πισιάρα, Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν, Παντελίτσα Χαραλάμπους, Μαρία Αντωνίου, Δάφνη Γεωργίου, Ναταλία Χριστοφή.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ: Μαριάννα Πισιάρα, Ραφαέλλα Δημητρίου, Δάφνη Γεωργίου, Παντελίτσα Χαραλάμπους, Δέσποινα Χαραλάμπους, Αιμιλία Κολοκοτρώνη.

ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

4Χ400Μ. ΜΙΚΤΗ: Σταύρος Σπύρου, Παΐσιος Δημητριάδης, Καλλιόπη Κουντούρη, Ραφαέλλα Δημητρίου.

Print Friendly, PDF & Email
X