Αρχική Ανακοινώσεις Η αποστολή του στίβου για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Η αποστολή του στίβου για τους Μεσογειακούς Αγώνες

από KOEAS

Το πρώτο πολυαθληματικό γεγονός της χρονιάς πλησιάζει. Το Όραν της Αλγερίας εμφανίζεται έτοιμο για να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες 28 χωρών, που βρέχονται (ή μη) από τη Μεσόγειο θάλασσα. Από τις 25 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθούν οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή 29 αθλημάτων και 292 αγωνισμάτων! Η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για το 2021, όμως, εξαιτίας της πανδημίας του κορονωϊού πήρε αναβολή για έναν χρόνο. Ο στίβος, που παραμένει ο «βασιλιάς» στις πολυαθληματικές διοργανώσεις, έχει μετακινηθεί κατά μία ημέρα και αντί την 1η Ιουλίου θα αρχίσει στις 30 Ιουνίου με διάρκεια έως την 3η Ιουλίου, με το Ολυμπιακό Στάδιο της Αλγερίας (χωρητικότητα 40.143 θέσεων), που εδρεύει στην πόλη Μπιρ Ελ Τζιρ, να τον φιλοξενεί.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, όπως και όλες οι Ομοσπονδίες Στίβου της Μεσογείου, έχουν αποστείλει εδώ και μέρες στην οργανωτική επιτροπή τις αρχικές τους λίστες συμμετοχής, οι οποίες θα μελετηθούν και θα αποφασιστεί στις 30 Μαΐου εάν ενδέχεται να αφαιρεθεί κάποιο αγώνισμα. Κι αυτό εξαιτίας του ότι θα πρέπει σε κάθε αγώνισμα ανδρών να εκπροσωπούνται τουλάχιστον οκτώ (8) χώρες και σε κάθε αγώνισμα γυναικών έξι (6), για να μπορεί να διεξαχθεί το αγώνισμα. Κάθε χώρα δικαιούται να λάβει μέρος σε κάθε αγώνισμα με το πολύ δύο αθλητές ή αθλήτριες.

Με βάση τις επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών μας στη φετινή σεζόν, αλλά και τις προοπτικές τους, με βάση τις περσινές επιδόσεις τους, καταρτίστηκε η εθνική ομάδα στίβου για τους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες. Η τελική λίστα θα κατατεθεί στην οργανωτική επιτροπή στις 25 Ιουνίου, όταν θα αποφασιστούν και ανακοινωθούν τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν. Να σημειώσουμε ότι το καλύτερο φορμάρισμα για όλους τους αθλητές και αθλήτριές μας που θα πάνε στους Μεσογειακούς, μπορεί να γίνει στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών, τα οποία είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 25 και 26 Ιουνίου, στο «Τσίρειο Στάδιο» Λεμεσού. Η αποστολή του στίβου θα αναχωρήσει με το δεύτερο γκρουπ της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στις 28 Ιουνίου.

Την προκαταρτική λίστα, που θα είναι μάλλον και η τελική, για την κυπριακή εθνική ομάδα του στίβου, αποτελούν οι ακόλουθοι 16 αθλητές και 11 αθλήτριες:

ΑΝΔΡΕΣ

100μ.: Σταύρος Αυγουστίνου, Αλεξάντερ Μπίτσι

200μ.: Σταύρος Αυγουστίνου, Εμμανουήλ Χριστοδούλου

800μ.: Σταύρος Σπύρου, Χρίστος Δημητρίου

Ημιμαραθώνιος: Αμίν Χαντίρι

110μ. εμπόδια: Μίλαν Τράικοβιτς

Ύψος: Βασίλης Κωνσταντίνου, Κυριάκος Παμπακά

Επί κοντώ: Χρίστος Ταμάνης, Νίκανδρος Στυλιανού

Δισκοβολία: Απόστολος Παρέλλης, Χριστόφορος Γενεθλή

Ακοντισμός: Παρασκευάς Μπατζάβαλης, Σπύρος Σάββα

Σφυροβολία: Αλέξανδρος Πουρσανίδης

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

100μ.: Ολίβια Φωτοπούλου, Μαριάννα Πισιάρα

200μ.: Ολίβια Φωτοπούλου, Μαριάννα Πισιάρα

800μ.: Ναταλία Ευαγγελίδου

1.500μ.: Ναταλία Ευαγγελίδου

5.000μ.: Θάλεια Χαραλάμπους

Ημιμαραθώνιος: Θάλεια Χαραλάμπους

100μ. εμπόδια: Ναταλία Χριστοφή, Δάφνη Γεωργίου

Μήκος: Φίλιππα Φωτοπούλου

Ύψος: Δέσποινα Χαραλάμπους, Στυλιάνα Ιωαννίδου

Δισκοβολία: Ανδρονίκη Λαδά

Σφυροβολία: Χρυστάλλα Κυριάκου

4Χ100μ.: Ολίβια Φωτοπούλου, Φίλιππα Φωτοπούλου, Μαριάννα Πισιάρα, Ναταλία Χριστοφή, Δάφνη Γεωργίου

* Στη φωτογραφία, το Ολυμπιακό Στάδιο της Αλγερίας, το οποίο θα φιλοξενήσει τα αγωνίσματα του στίβου.

Print Friendly, PDF & Email
X