Αρχική Ανακοινώσεις Η Χριστιάνα Έλληνα ανοίγει τα φτερά τής ενηλικίωσης στη Φλόριντα

Η Χριστιάνα Έλληνα ανοίγει τα φτερά τής ενηλικίωσης στη Φλόριντα

από KOEAS

Ακόμα μία νεαρή αθλήτριά μας ζει το τελευταίο διάστημα το… αμερικανικό όνειρο,  με πλήρη υποτροφία. Η κορυφαία αθλήτριά μας τα τελευταία χρόνια στον ακοντισμό, η Χριστιάνα Έλληνα, βρίσκεται από τον Αύγουστο στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου πλέον συνδυάζει τη φοίτησή της στο τμήμα Διοίκησης Αθλητισμού (Sports Management) του Florida International University, με τις προπονήσεις της στον στίβο. Το FIU ανήκει στην Α΄ Κατηγορία του NCAA, στην «περιφέρεια ΗΠΑ» και είναι από τα καλά πανεπιστήμια στον στίβο, προσφέροντας τη δυνατότητα για υψηλού επιπέδου μόρφωση και αθλητική παιδεία. Επικεφαλής προπονητής του Πανεπιστημίου στον στίβο είναι για ένατη συνεχόμενη χρονιά ο Ράιαν Χέμπερλινγκ, ο οποίος είναι και προπονητής της Έλληνα στον ακοντισμό.

Η Έλληνα στο 2022 είχε μία αρκετά καλή χρονιά, με το μοναδικό της «απωθημένο» να ήταν πως δεν ξεπέρασε τα 50 μέτρα, κάτι που ευελπιστεί ότι θα γίνει νωρίς στη νέα χρονιά. Από τον Μάιο έδειξε τις προθέσεις της, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Γαλλίας, ρίχνοντας στα 47,65μ. Τον Ιούνιο, στο Medochemie Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών, κατέκτησε για 4η συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο, καταρρίπτοντας δύο φορές το παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 20 ετών, ρίχνοντας στα 49,29μ. και 49,59μ. Σημειώνουμε ότι η Χριστιάνα Έλληνα είναι η κάτοχος και του παγκύπριου ρεκόρ κάτω των 18 ετών με 51,02μ. (βάρος ακοντίου 500γρ). Στη διάρκεια της χρονιάς κέρδισε και τις έξι εγχώριες διοργανώσεις που έλαβε μέρος, καθώς και το Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στον Βόλο.

Πριν ακόμα συμπληρώσει 18 χρόνια ζωής, η Χριστιάνα Έλληνα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή της, μεταβαίνοντας για σπουδές και πρωταθλητισμό στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ανοίγοντας τα «φτερά της ενηλικίωσης». Εκεί η αθλήτρια του Γιώργου Ανδρέου θέλει σιγά – σιγά να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες διαβίωσης και με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου να μπορέσει να φτάσει σε υψηλές ρίψεις, έχοντας βέβαια και ως προτεραιότητα την επιτυχή φοίτησή της στη Διοίκηση Αθλητισμού. Με τη Χριστιάνα Έλληνα επικοινωνήσαμε τις τελευταίες ημέρες και μας έδωσε τις ακόλουθες απαντήσεις στις ερωτήσεις που της θέσαμε.

Αρχίσατε τις προπονήσεις; Πώς θα κυλήσει το πρόγραμμά σου το επόμενο διάστημα;

«Αρχίσαμε τις προπονήσεις από τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη και έτσι είχα λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ και μετά να μπω σε πρόγραμμα. Προπονούμαι καθημερινά, σε συνδυασμό με τα μαθήματά μου. Αυτό το διάστημα, στην προπόνηση, κάνουμε γενική ενδυνάμωση».

Με ποιους στόχους πήγες στη Φλόριντα;

«Στόχος μου εδώ είναι να βελτιωθώ σε αθλητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο και πιστεύω πως θα πετύχω, αφού μου παρέχουν ό,τι χρειάζεται ένας αθλητής για να τα καταφέρει».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το Πανεπιστήμιό σου και από τη νέα ζωή σου στην Αμερική; Αντιμετώπισες το οποιοδήποτε πρόβλημα;

«Μου αρέσει η καινούρια μου ζωή εδώ στην Αμερική. Είναι κάτι διαφορετικό. Από την πρώτη στιγμή τα πάντα ήταν οργανωμένα και με βοήθησαν σε ό,τι χρειάστηκα. Αν και είχα λίγες δυσκολίες να προσαρμοστώ στην αρχή, λόγω του ότι είμαι μόνη μου και λόγω της γλώσσας, έχω συνηθίσει και έχω προσαρμοστεί στη νέα μου ζωή».

Ποιους στόχους έθεσες για τη φετινή χρονιά;

«Για τη φετινή χρονιά ο στόχος είναι να πετύχω νέο ατομικό ρεκόρ και να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών».

* Να σημειώσουμε ότι στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα φοιτά για τρίτη χρονιά και η Άντρεα Λοϊζίδου (μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις).

* Το παρατσούκλι των αθλητικών τμημάτων του FIU είναι «χρυσοί πάνθηρες».

Print Friendly, PDF & Email
X