Αρχική Ανακοινώσεις Η φανέλα του Κέβιν Γιανγκ στη συλλογή κληρονομιάς της WA – Απόψε απειλείται το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ

Η φανέλα του Κέβιν Γιανγκ στη συλλογή κληρονομιάς της WA – Απόψε απειλείται το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ

από KOEAS

Έναν ξεχωριστό τρόπο βρήκαν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και ο Κέβιν Γιανγκ, για να γιορτάσουν τα 54α γενέθλια τού Αμερικανού αθλητή, τα οποία συμπλήρωσε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020. Ο Γιανγκ δώρισε τη φανέλα που φορούσε το 1988, στα χρώματα του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες (UCLA, University of California Los Angeles) και η Παγκόσμια Ομοσπονδία φρόντισε να τη συμπεριλάβει στην ειδική συλλογή κληρονομιάς που διαθέτει (γνωστή ως IAAF Heritage Collection).

Ο Κέβιν Γιανγκ είναι ο κάτοχος του παλαιότερου παγκόσμιου ρεκόρ που διατηρείται μέχρι σήμερα, στα 400μ. με εμπόδια, με 46.78. Ρεκόρ το οποίο δεν αποκλείεται να καταρριφθεί σήμερα (17/9/20) το βράδυ, στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Ρώμης από τον εξαιρετικό Νορβηγό Κάρστεν Βάρχολμ. Ο Βάρχολμ, στις 23 Αυγούστου 2020, στη Στοκχόλμη και παρά το ότι έτρεχε στον 8ο διάδρομο, κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, καλύπτοντας την μετ’ εμποδίων απόσταση σε 46.87!

Τα πρώτα δείγματα γραφής για το ταλέντο του Κέβιν Γιανγκ, εμφανίστηκαν στα παγκόσμια ταρτάν το 1987, όταν κέρδισε το μίτινγκ της Λοζάνης με 48.15. Όμως, ήταν την επόμενη χρονιά που άρχισε να καθιερώνεται, ως τεταρτοετής στο UCLA, αφού κατέβηκε τα 48 δεύτερα, τέσσερις φορές. Στις 3 Ιουνίου 1988 έκανε την καλύτερη επίδοση της χρονιάς με 47.85, κερδίζοντας το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA) στο Γιουτζίν. Η επιβράβευσή του ήταν η φωτογραφία εξωφύλλου στο μηνιαίο περιοδικό Track & Field News, υπό τον τίτλο «Kevin Young – UCLA Hurdle Ace». Η φανέλα που φορούσε και στο εξώφυλλο του περιοδικού, ήταν αυτή που δώρισε ο Γιανγκ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Στις 6 Αυγούστου 1992 ο Κέβιν Γιανγκ έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος αθλητής που έτρεχε τα 400μ. με εμπόδια σε λιγότερο από 47 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας σε 46.78, που αποτελεί μέχρι σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο χρόνος του ήταν απλησίαστος μέχρι το 2019, όταν τρεις αθλητές κατάφεραν να τρέξουν επίσης κάτω από 47 δεύτερα, ο Κάρστεν Βάρχολμ (46.92) και οι Αμπντεραχμάν Σάμπα, Ράι Μπέντζαμιν (46.98). Στις 14 Αυγούστου 2010 ο Κέβιν Γιανγκ βρέθηκε στο Μονακό, όπου παρέδωσε την ιστορική του φανέλα για τη συλλογή κληρονομιάς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και παρακολούθησε διά ζώσης τον Βάρχολμ να κάνει επίδοση 47.10. Εννέα μέρες αργότερα, στη Στοκχόλμη, ο 24χρονος Νορβηγός, παρά το ότι χτύπησε στο τελευταίο εμπόδιο, κατάφερε να καταγράψει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών με 46.87. Σήμερα το βράδυ στη Ρώμη (17/9, 20:03), όλα τα βλέμματα των απανταχού φίλων του στίβου θα είναι στραμμένα στον Κάρστεν Βάρχολμ, καθώς είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν πως θα καταρριφθεί και το παλαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ, 28 χρόνια μετά το 46.78 του Κέβιν Γιανγκ.

Print Friendly, PDF & Email
X