Αρχική Ανακοινώσεις Η ΚΟΕΑΣ συγχαίρει τον Φοίβο Κωνσταντινίδη

Η ΚΟΕΑΣ συγχαίρει τον Φοίβο Κωνσταντινίδη

από KOEAS

Από το βράδυ της 10ης Μαρτίου 2022, ο Φοίβος Κωνσταντινίδης αποτελεί τον πρεσβευτή «ευ αγωνίζεσθαι» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στη διάρκεια της Τελετής Βράβευσης των Αρίστων αθλητών και αθλητριών του 2021, από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, οι γενικές διευθύντριες του ΚΟΑ, Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και της ΚΟΕ, Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, ανακήρυξαν τον κ. Κωνσταντινίδη ως τον πρεσβευτή της σωστής αγωνιστικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με τις αξίες και τα ιδεώδη που πρεσβεύει ο Ολυμπισμός για το 2022.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕΑΣ και διευθυντής του ΓΣΠ, μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης, αφού ευχαρίστησε τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ για την επιλογή του, ανέφερε: «Η ανακήρυξή μου σε Πρεσβευτής του Ευ Αγωνίζεσθαι με τιμά ιδιαίτερα και παράλληλα με γεμίζει με ευθύνη. Για τον κάθε άνθρωπο, ο οποίος ασχολείται με τον αθλητισμό, μία τέτοια τιμή έχει ιδιαίτερη σημασία. Το Ευ Αγωνίζεσθαι – Fair Play είναι κάτι το οποίο αποτελεί κατά τη γνώμη μου την πεμπτουσία του αθλητισμού και πρέπει να επιδεικνύεται από όλους. Η προσπάθεια και οι θυσίες, στις οποίες υποβάλλονται οι αθλητές μας για να μπορέσουν να μας αντιπροσωπεύσουν στο υψηλότερο επίπεδο, είναι κάτι το οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε και εμείς και εκείνοι οι οποίοι συναγωνίζονται μαζί τους, διότι είναι ακριβώς οι ίδιες θυσίες τις οποίες κάνουν και οι ίδιοι. Επομένως, μόνο με το Ευ Αγωνίζεσθαι μπορούμε να πάμε μπροστά. Κύριε Υπουργέ, ξέρετε πολύ καλά ότι η αθλητική παιδεία είναι αυτή η οποία οδηγά στο Ευ Αγωνίζεσθαι – Fair Play και είμαι βέβαιος ότι η πορεία μας αυτή τη χρονιά, σε συνεργασία με τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, όπως και τους φίλους λειτουργούς του Τύπου, των οποίων η συμβολή είναι τεράστια, θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζω να έχουμε επιτυχία».

«Τιμή και για την ΚΟΕΑΣ»

Η ΚΟΕΑΣ συγχαίρει το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου και γενικό διευθυντή του ΓΣΠ, κ. Φοίβο Κωνσταντινίδη, για την ανακήρυξή του σε πρεσβευτή του ευ αγωνίζεσθαι για το 2022. Είναι ιδιαίτερη η τιμή και η ικανοποίηση, που ένα μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου, θα είναι ο πρεσβευτής των αξιών της ευγενούς άμιλλας και του Ολυμπισμού αυτήν τη χρονιά και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

Μιλώντας στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕΑΣ, ο κ. Κωνσταντινίδης μάς ανέφερε ότι προτεραιότητά του είναι να μεταφέρει στα νεαρά παιδιά τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, το γνωστό στην παγκόσμια ορολογία fair play. «Η αθλητική παιδεία πρέπει να αρχίζει από τη μικρή ηλικία. Να γίνει βίωμα και κουλτούρα του κάθε παιδιού, που θα τον οδηγεί σε όλο το υπόλοιπο της ζωής του. Σε συνεργασία με τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ θα καθορίσουμε μία σειρά ενεργειών, με επισκέψεις σε σχολεία, αθλητικές ακαδημίες, ακαδημίες αθλημάτων σε συνεννόηση με τις οικείες Ομοσπονδίες, για να μεταφέρουμε στα παιδιά την τεράστια αξία της τιμιότητας στον αθλητισμό», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κωνσταντινίδης. Πρώτη ενέργεια ως πρεσβευτής ευ αγωνίζεσθαι για τον Φοίβο Κωνσταντινίδη, θα είναι η συμμετοχή του στη Γιορτή της Κοινοπολιτείας, στις 15 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, την οποία διοργανώνει η ΚΟΕ, στην παρουσία και του Άγγλου πρέσβη στην Κύπρο.

Print Friendly, PDF & Email
X