Αρχική Ανακοινώσεις Η ΚΟΕΑΣ τίμησε τα αποχωρήσαντα μέλη του Δ.Σ για την προσφορά τους

Η ΚΟΕΑΣ τίμησε τα αποχωρήσαντα μέλη του Δ.Σ για την προσφορά τους

από KOEAS

H ΚΟΕΑΣ παραχώρησε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΣΠ στη Λευκωσία, επίσημο δείπνο στη διάρκεια του οποίου τιμήθηκαν τα αποχωρήσαντα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που υπηρέτησαν για τουλάχιστον τρεις θητείες.

Το δείπνο έγινε στην παρουσία της Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΚΟΑ κας Κλέας Παπαέλληνα και κ. Κλέανθη Γεωργιάδη, του Προέδρου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και αξιωματούχων των Γυμναστικών Συλλόγων.

Η Πρόεδρος του ΚΟΑ,  στο σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε την ΚΟΕΑΣ για την πρόσκληση και τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης, με την οποία αποδίδονται τιμές σε άτομα που υπηρέτησαν ανιδιοτελώς το άθλημα του στίβου, δίχως κανένα προσωπικό όφελος.  «Αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν τις Ομοσπονδίες, θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε στις προσπάθειες που καταβάλουν για την πρόοδο του αθλητισμού», τόνισε η κα Παπαέλληνα.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνης Δράκος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλα τα τιμώμενα μέλη, για τη συνεργασία που είχε μαζί τους στη διάρκεια της θητείας τους, τόνισε ιδιαίτερα πως όλοι μαζί νιώθουμε περήφανοι για τη μέχρι σήμερα  πορεία του αθλήματος και το επίπεδο που καταφέραμε να έχουμε.

Στη συνέχεια, ο κ. Δράκος έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ανάγκη δημιουργίας ξεχωριστής Ομοσπονδίας, που οδήγησε στο διαχωρισμό του Ελληνικού από τον Κυπριακό Στίβο (ΣΕΓΑΣ-ΤΕΣΚ), γεγονός που έγινε το 1983 με την ομόφωνη έγκριση της ανεξάρτητης Ομοσπονδίας  στο Συνέδριο της ΙΑΑF, ενώ τον επόμενο χρόνο αγωνιστήκαμε σαν Κύπρος στην Ολυμπιάδα του ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.

«Η σύσταση της ανεξάρτητης Ομοσπονδίας» ανάφερε  στη συνέχεια ο κ. Δράκος, ήταν δύσκολη και έπρεπε να πείσουμε την αθλητική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, για την ανάγκη οικονομικής στήριξης ώστε να δημιουργήσουμε Εθνικές Ομάδες όλων των κατηγοριών, οι οποίες θα έπρεπε ν’ ανταγωνιστούν σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

«Γι’ αυτό το λόγο, όλοι όσοι υπηρετήσαμε την ΚΟΕΑΣ νοιώθουμε ιδιαίτερα συγκινημένοι για την αποψινή εκδήλωση, τιμώντας μέρος της ιστορίας της.»

Τα τιμηθέντα μέλη στην εκδήλωση της ΚΟΕΑΣ, είναι:

  • Γεωργιάδης Δήμος
  • Λουρουτζιατης Γεώργιος
  • Αγγελίδης Ρογήρος
  • Θεοδώρου Ανδρέας
  • Ευθυβούλου Τάκης
  • Μιχαηλίδης Ντίνος
  • Θωμά Νεοκλής
  • Χατζηλοϊζου Ανδρέας
  • Νικολάου Παλλάδιος

Σε όλους τους τιμηθέντες απονεμήθηκε μετάλλιο με έμβλημα την Αργυρή Νίκη της ΚΟΕΑΣ και «ειδικό δίπλωμα» που παραχωρείται από την Ομοσπονδία σε ανάλογες περιπτώσεις.

Πρωτοτυπία της εκδήλωσης ήταν η παραχώρηση «μπουκέτου» στις συζύγους των τιμηθέντων, αναγνωρίζοντας πως με τη δική τους «ανοχή», απουσίαζαν οι σύζυγοι τους για αρκετές ώρες και ημέρες από τα σπίτια τους, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο στίβο.

Η ΚΟΕΑΣ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο, τα Μέλη και τη Διοίκηση του ΓΣΠ για την ευγενική χειρονομία τους να παραχωρήσουν με έξοδα του συλλόγου την δεξίωση και τη φίλαθλη εταιρεία «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ» για την παραχώρηση των ποτών.

Print Friendly, PDF & Email
X