Αρχική Ανακοινώσεις Η Κύπρος 51η σε 219 χώρες!

Η Κύπρος 51η σε 219 χώρες!

από KOEAS

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ 2019

Την 51η θέση ανάμεσα σε 219 χώρες κατέλαβε η Κύπρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019. Επιτυχία εντυπωσιακή αναμφιβόλως, εάν υπολογίσουμε το μέγεθος του νησιού μας και το πόσες (και ποιες) χώρες αφήσαμε πίσω μας στην κατάταξη.

Την επίσημη κατάταξη ανακοίνωσε η World Athletics (όπως ονομάζεται πλέον, τυπικώς και επισήμως) η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (μέχρι πρότινος) ΙΑΑF.

Σημειωτέον ότι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα βαθμολογήθηκαν μόνο 68 χώρες από τις 219, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν στη διοργάνωση. 

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

Ας θυμηθούμε, όμως, τα πεπραγμένα των τεσσάρων εκπροσώπων μας στην Ντόχα (δύο αθλητές και τρεις αθλήτριες).

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣ: Πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (το 2015 ήταν 6ος στη Μόσχα), καταλαμβάνοντας την 5η θέση στη δισκοβολία, με επίδοση (66,32μ.) που δεν ήταν μακριά από τα ρεκόρ που πέτυχαν ο αθλητές, οι οποίοι κέρδισαν το αργυρό (66,94μ.) και το χάλκινο μετάλλιο (66,82μ.) αντιστοίχως.

Ο Απόστολος πέτυχε στην Ντόχα κι άλλα… τρυγόνια με το ίδιο σμπάρο. Εξασφάλισε το όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο και κατέρριψε κατά ένα μέτρο σχεδόν το δικό του παγκύπριο ρεκόρ (66,32μ. από 65,59μ.).

ΜΙΛΑΝ ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ: Ο μεγάλος μας άτυχος. Πέτυχε τον πρωταρχικό του στόχο, που ήταν η πρόκριση στον τελικό των 110μ. μετ’ εμποδίων, αλλά στερήθηκε την ευκαιρία να φτάσει σε μια ψηλή θέση, ή ακόμη και να κυνηγήσει το τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο πρωταθλητής μας χτύπησε πάνω στο 5ο εμπόδιο, ενώ ήταν 4ος και «ανέβαινε», βγήκε εντελώς εκτός ρυθμού και τερμάτισε 8ος με 13.87. Τα καλά νέα: Ο Μίλαν εξασφάλισε από τον ημιτελικό (με επίδοση 13.29) το όριο για τους Ολυμπιακούς του 2020.

ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΥΜΑΤΑ: Εν πολλοίς άτυχη ήταν και η Ελένη Αρτυματά, που έτρεξε τα 400μ. σε 51.90 στον προκριματικό, αλλά έμεινε εκτός ημιτελικού (κι ας έκανε την 23η επίδοση σε 50 αθλήτριες). Η Ελένη ήταν 7η στη σειρά της, από την οποίαν πέρασε η 6η αθλήτρια με 51.77. Από άλλες σειρές πέρασαν αθλήτριες με επιδόσεις πάνω από 52 δεύτερα. Κατά τους ειδικούς, η Αρτυματά «πλήρωσε» την τακτική που ακολούθησε, αφού «πήγε» αργά στο πρώτο μισό της κούρσας, αντί να κάνει το αντίθετο.

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ: Δεν έπιασε το καλό άλμα που ήθελε (και ήταν χωρίς αμφιβολία μέσα στις δυνατότητες της) η Παναγή, στο μήκος. Με 6,21μ. βγήκε, τελικώς, 30η σε 31 αθλήτριες. Προφανώς, εκείνο που στεναχωρεί τη Νεκταρία-σταθερή σε άλματα πάνω από 6,50 μέτρα φέτος- είναι ότι, μπορούσε να κάνει την έκπληξη  και να εξασφαλίσει πρόκριση στον τελικό, αφού η 12η αθλήτρια πέρασε με 6,53μ.

ΝΤΑΓΚΜΑΡΑ ΧΑΝΤΖΛΙΚ: «Θύμα» των βασανιστικών (ειδικώς για δρομείς μεγάλων αποστάσεων) καιρικών συνθηκών έπεσε η Νταγκμάρα στον Μαραθώνιο. Επηρεασμένη από την αφόρητη ζέστη και την πνιγηρή υγρασία, ένιωσε πόνους νωρίς (5 χλμ.) χιλιόμετρα και εγκατέλειψε στο 11ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Στον αγώνα ξεκίνησαν 68 κοπέλες και εγκατέλειψαν οι 28.

Print Friendly, PDF & Email
X