Αρχική Ανακοινώσεις Η «Λευκή Βίβλος» του Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ για το μέλλον του ευρωπαϊκού στίβου

Η «Λευκή Βίβλος» του Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ για το μέλλον του ευρωπαϊκού στίβου

από KOEAS

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του τριήμερου διαδικτυακού συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, ο προσωρινός πρόεδρος της Ε.Ο.Σ. Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, παρουσίασε το όραμά του για το μέλλον του ευρωπαϊκού στίβου, με τίτλο: «Οδηγώντας τον ευρωπαϊκό στίβο μπροστά στους δύσκολους καιρούς». Στα αγγλικά, το συγκεκριμένο έγγραφο τιτλοφορείται: «Leading European Athletics Forward in Challenging Times». Ο κ. Καραμαρίνοφ αναφέρεται στο όραμά του για τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα που απαιτούνται, για τη θετική ανταπόκριση του αθλήματός μας, έπειτα από μια από τις πιο δύσκολες χρονιές που αντιμετώπισε ποτέ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα μέτρα καλύπτουν τέσσερις βασικούς πυλώνες, που είναι οι ακόλουθοι:

– Προστασία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στίβου στο 2021.

– Υποστήριξη στις Ομοσπονδίες – μέλη της Ε.Ο.Σ.

– Χτίσιμο στη βασική δύναμη του ευρωπαϊκού στίβου.

– Οδηγούμε την ανάκαμψη μέσω της καινοτομίας.

«Γνωρίζουμε ότι το άθλημά μας, όπως και όλα τα αθλήματα, έχει επηρεαστεί από αυτόν τον τρομερό ιό, όμως είναι εφικτό να επιστρέψουμε σε ζωντανές διοργανώσεις με ελεγχόμενο τρόπο. Ο βασικός μου στόχος είναι να διασφαλίσω τη διεξαγωγή των κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων και πρωταθλημάτων το 2021», σχολίασε ο κ. Καραμαρίνοφ, προσθέτοντας: «Είχαμε λεπτομερείς συζητήσεις με την Επιτροπή Ιατρικής και Αντι-ντόπινγκ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σχετικά με το θέμα του κορονοϊού και πώς θα ήταν δυνατόν να επιστρέψουμε στις διοργανώσεις, ασφαλείς. Συζητήσαμε ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στο Τόρουν (5-7 Μαρτίου 2021), για το οποίο, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε το Σχέδιο Υγιεινής Covid-19. Για να προστατέψουμε τις διοργανώσεις μας πρέπει να συνεργαστούμε στενά με τη δική μας ομάδα εργασίας Covid-19 και επίσης με τις τοπικές οργανωτικές επιτροπές του 2021, καθοδηγούμενοι από την επιστήμη και να εξετάσουμε τα μοναδικά μέτρα, που είναι ειδικά κατάλληλα για αθλητικές διοργανώσεις, συνεργαζόμενοι στενά με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου».

Συνεχίζοντας ο προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ανέφερε: «Από τις διάφορες συζητήσεις που είχα με τις Ομοσπονδίες – μέλη μας, γνωρίζω ότι πολλοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, θέλω να το κάνω ξεκάθαρο ότι εμείς, ως Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε και να έχουμε αυξημένη χρηματοδότηση, στο πρόγραμμα υποστήριξης των Ομοσπονδιών – μελών μας.

»Καθώς αρχίζουμε να σχεδιάζουμε το μέλλον, είναι πολύ σημαντικό να θυμούμαστε πόσο δυνατό είναι το βασικό μας προϊόν. Παρ’ όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη χρονιά, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία παραμένει μία από τις πιο ισχυρές ηπειρωτικές ομοσπονδίες στον παγκόσμιο αθλητισμό. Από τους μεσοπρόθεσμούς μου στόχους είναι να έχω έναν πολύ πιο ισχυρό κλασικό αθλητισμό στην Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε νέες ή υβριδικές ή επιστημονικές διοργανώσεις. Αφορά περισσότερο να βρούμε καινοτόμους τρόπους, με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα μπορεί να βοηθήσει τις Ομοσπονδίες – μέλη μας να οδηγηθούν προς την ανάκαμψη».

Καταλήγοντας, ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ ανέφερε: «Είμαι, επίσης, πρόθυμος, να διερευνήσω πώς μία καινοτομία θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να συνεχίσει την πρόοδό της και να αυξήσει τη δημοτικότητα του αθλήματός μας. Δεν φοβόμαστε να δοκιμάσουμε νέες προσεγγίσεις για να προσελκύσουμε νέο κοινό στο άθλημά μας. Νομίζω ότι το Dynamic New Athletics (DNA) είναι ένα καλό παράδειγμα».

Print Friendly, PDF & Email
X