Αρχική Ανακοινώσεις Η Λεοντία Καλλένου στο Ρίο

Η Λεοντία Καλλένου στο Ρίο

από KOEAS

H ΛΕΟΝΤΙΑ ΚΑΛΛΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΙΟ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) σε πρόσφατη συνεδρία της που έγινε στις 26 Νοεμβρίου 2015 προχώρησε στην αλλαγή των ορίων συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016 σε 17 αγωνίσματα. Ανάμεσα στα αγωνίσματα που έχουν διαφοροποιηθεί τα όρια είναι και το ύψος Γυναικών όπου καθορίστηκε στο 1.93μ. επίδοση που πληροί και η ΛΕΟΝΤΙΑ ΚΑΛΛΕΝΟΥ αφού σε αγώνες που έγιναν τον περασμένο Μάϊο στις ΗΠΑ, πέτυχε Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Γυναικών και κάτω των 23 ετών με τη συγκεκριμένη επίδοση.

Με την εξασφάλιση του ορίου, η Λεοντία γίνεται η τέταρτη αθλήτρια στο άθλημα του Στίβου που θα συμμετάσχει στο ΡΙΟ, αφού προηγήθηκαν οι αθλητές του ύψους ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ και η σπρίντερ ΡΑΜΟΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ στα 200μ.

Ανάμεσα στα όρια που έχουν διαφοροποιηθεί είναι και η Δισκοβολία Ανδρών δίχως όμως να εξασφαλίζει από τώρα τη συμμετοχή στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΡΕΛΛΗ ο οποίος πέτυχε το όριο των 65.00μ. πριν από την ημερομηνία που καθόρισε η Διεθνής Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα το προηγούμενο όριο ήταν στα 66.00μ. ενώ ο πρωταθλητής μας το Μάρτιο του 2015 πέτυχε 65.04μ. στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Χειμερινού Ρίψεων. ΄Ετσι ο 6ος Παγκοσμιονίκης της Κίνας θα πρέπει να πετύχει το όριο συμμετοχής στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου του 2016.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς τα όρια πρόκρισης πρέπει να επιτευχθούν την περίοδο 1η Μαϊου 2015 – 11 Ιουλίου 2016.

Print Friendly, PDF & Email
X