Αρχική Ανακοινώσεις Η μεγάλη πρόκληση της Παναγή

Η μεγάλη πρόκληση της Παναγή

από KOEAS

ΘΕΛΕΙ ΑΛΜΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

(απεσταλμένος ΕΑΚ)

Το πρωινό της Πέμπτης (9/8/18, 11:30 ώρα Κύπρου) αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τη Νεκταρία Παναγή για τη μεγάλη διάκριση που ψάχνει σε διεθνές επίπεδο. Η πρωταθλήτριά μας του άλματος σε μήκος, στην 4η παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θέλει να κάνει τον καλύτερο δυνατόν αγώνα της και να βρίσκεται στις κορυφαίες 12, που θα αγωνιστούν στον τελικό του Σαββάτου (11/8/18). Το όριο πρόκρισης τέθηκε από τους διοργανωτές στα 6,67μ. και αυτός θα είναι ο πρωταρχικός στόχος της Παναγή, στα τρία άλματα που θα επιχειρήσει. Η Παναγή μετέχει στο πρώτο γκρουπ και θα αρχίσει τις προσπάθειές της ενδέκατη, σε συμμετοχή συνολικά 27 αθλητριών (και τα δύο γκρουπ διεξάγονται ταυτόχρονα). Το 6,72μ. που πέτυχε φέτος στο Άργος Ορεστικό (4 Ιουλίου) είναι η 13η καλύτερη φετινή επίδοση από τις συμμετέχουσες και η 19ηαπό τις ατομικές τους επιδόσεις.

«Νιώθω καλά και δυνατή για να πραγματοποιήσω ένα από τα όνειρά μου. Να βρεθώ σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θέλω να είμαι πάνω από όλα υγιής, να παραμείνω απόλυτα συγκεντρωμένη στον αγώνα και να κάνω άλμα στα επίπεδά μου, το οποίο πιστεύω ότι θα με πάρει στον τελικό. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολος, αφού βρίσκονται εδώ οι κορυφαίες αθλήτριες και τα δεδομένα ίσως αλλάζουν σε κάθε άλμα», ήταν κάποια από τα λόγια της Νεκταρίας Παναγή, ενώ ο προπονητής της Γιώργος Σκέντερ, πρόσθεσε:

«Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά. Είναι θετικό ότι δεν είχαμε το οποιοδήποτε πρόβλημα τραυματισμού που θα μας άφηνε πίσω. Βρισκόμαστε εδώ, σε έναν αγώνα στον οποίο λαμβάνουν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης και ίσως του κόσμου. Είναι πάρα πολύ ψηλό το επίπεδο, όμως η Νεκταρία είναι έμπειρη και θα πρέπει να δείξει συγκέντρωση, ιδιαίτερα εγκεφαλική και να διατηρήσει την ψυχραιμία της σε κάθε άλμα. Το ότι αγωνιζόμαστε πρωί είναι πολύ διαφορετικό και σαφέστατα πιο δύσκολο, γι’ αυτό έπρεπε να κάνουμε τις ανάλογες προσαρμογές στην προετοιμασία για να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είμαι αισιόδοξος για τον αγώνα».

Ό,τι και το 2016 θέλει ο Κωνσταντίνου

Στο Άμστερνταμ το 2016, στο 23ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το κυπριακό άλμα σε ύψος έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά τρεις αθλητές μας βρέθηκαν στον τελικό. Από αυτούς τους τρεις οι Κυριάκος Ιωάννου και Δημήτρης Χονδροκούκης είναι τραυματισμένοι και έμειναν εκτός Βερολίνου, όμως ο Βασίλης Κωνσταντίνου θα είναι παρόν και θέλει να επαναλάβει τη μεγαλύτερη γι’ αυτόν, μέχρι στιγμής, επιτυχία (ήταν 9ος στον τελικό). Το όριο πρόκρισης για τον τελικό τέθηκε στα 2,27μ., ωστόσο δεν αποκλείεται η πρόκριση να κριθεί στα 2,25μ., άλμα που το έχει άνετα στα πόδια του ο Κωνσταντίνου. Φέτος, ωστόσο, αντιμετώπισε προβλήματα με τραυματισμούς και δεν διένυσε την καλύτερη χρονιά μέχρι το Βερολίνο (καλύτερο άλμα στα 2,20μ.), όμως ο μεγάλος στόχος τίθεται τώρα ενώπιόν του.

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά με αρκετούς τραυματισμούς, όμως τους ξεπέρασα και είμαι τώρα υγιής. Νιώθω καλά για τον μεγάλο αγώνα της χρονιάς, που είναι και ο βασικός μου στόχος για φέτος. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μπω στον τελικό, που είναι και ο μεγάλος μου στόχος στο Βερολίνο», μας είπε ανάμεσα σε άλλα ο πρωταθλητής μας στο άλμα σε ύψος, με τον προπονητή του Δημήτρη Ευθυμίου να μας επισημαίνει: «Αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα τη φετινή χρονιά με τους τραυματισμούς, όμως τώρα είναι καλά. Πιστεύω ότι πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του στον αγώνα. Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό ήταν φιναλίστ, άρα έχει την εμπειρία για να αντεπεξέλθει. Είναι καθαρά θέμα το πώς θα βρεθεί στα πρώτα άλματά του. Στους τελευταίους αγώνες κάναμε κάποιες αλλαγές και ελπίζω η προσαρμογή του να είναι καλή και να εξασφαλίσει άλλη μία πρόκριση στον τελικό».

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου μετέχει στο δεύτερο γκρουπ και θα αρχίσει πρώτος τις προσπάθειές του. Οι προκριματικοί του ύψους είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 20:30 το βράδυ (ώρα Κύπρου), με συμμετοχή 29 αθλητών, με τα δύο γκρουπ να διεξάγονται ταυτόχρονα. Όπως αναφέραμε το όριο πρόκρισης τέθηκε στα 2,27μ. και οι αθλητές θα έχουν κατά σειρά προσπάθειες στα 2,11μ., 2,16μ., 2,21μ., 2,25μ. και 2,27μ.

Πρώτη εμπειρία για Δημητρίου

Την πρώτη του εμπειρία από Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα ζήσει την Πέμπτη το μεσημέρι (9/8/18, 12:30) ο Χρίστος Δημητρίου. Ο αθλητής μας των μεσαίων αποστάσεων καλείται να παλέψει για τη διάκριση στα 800μ. ανδρών, τρέχοντας στην πρώτη προκριματική σειρά (2ος διάδρομος) . Θα γίνουν συνολικά τέσσερις σειρές, με συμμετοχή 33 αθλητών, από τις οποίες θα περάσουν στα ημιτελικά οι τρεις πρώτοι κάθε σειράς και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι (συνολικά 16). Ο Δημητρίου έχει συνολικά την 27η φετινή επίδοση από τους 33 συμμετέχοντες με το 1:47.19, που πέτυχε στις 26 Μαΐου στο Βέλγιο.

«Νιώθω καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Στον αγώνα μου θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Να τα δώσω όλα, να τρέξω καλά και ό,τι γίνει. Αναγνωρίζω τις δυσκολίες του αγώνα και ό,τι εδώ βρίσκονται οι κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης, όμως θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερή μου κούρσα και γιατί όχι να πετύχω νέο ρεκόρ», μας είπε ανάμεσα σε άλλα ο Χρίστος Δημητρίου, για να προσθέσει ο προπονητής του Σπύρος Σπύρου, κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στα 800μ. με 1:47.17: «Βασικός μας στόχος είναι η πρόκριση στα ημιτελικά. Υπάρχουν πολύ δυνατοί αντίπαλοι, τα πράγματα θα είναι δύσκολα, όμως δεν πρέπει να περιμένουμε να μας πάρουν αυτοί με όποιον ρυθμό θέλουν. Θα πρέπει να κάνουμε μία αξιοπρεπή κούρσα, να ρισκάρουμε κι ό,τι βγει. Το γήπεδο είναι φανταστικό και ελπίζω ότι ο Χρίστος θα μπορέσει να κάνει αυτό που πρέπει και γιατί όχι να σπάσει το δικό μου ρεκόρ, κάτι για το οποίο θα χαρώ πάρα πολύ αν τα καταφέρει».

Print Friendly, PDF & Email
X