Αρχική Ανακοινώσεις Η νέα διαδρομή του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

Η νέα διαδρομή του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

από KOEAS

Αντίστροφα άρχισε να μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, ο οποίος θα είναι και ο επίσημος Μαραθώνιος της ΚΟΕΑΣ για το αγωνιστικό 2021. Η πόλη του Ζήνωνα προετοιμάζεται εντατικά για να υποδεχθεί χιλιάδες δρομείς το πρωί της 21ης Νοεμβρίου, οι οποίοι θα τρέξουν στις ειδικές διαδρομές του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 10 χιλιομέτρων, των 5 χιλιομέτρων, αλλά και τις ιδιαίτερες των δυόμιση χιλιομέτρων για παιδιά 12 έως 17 χρόνων και του ενός χιλιομέτρου για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς στις συγκεκριμένες αποστάσεις, με την αφετηρία όλων να είναι ο παραλιακός δρόμος των Φοινικούδων. Ο Μαραθώνιος των 42,195 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί σε μια νέα διαδρομή, επίπεδη, γρήγορη, η οποία θα περνά από σημαντικά σημεία αναφοράς της Επαρχίας Λάρνακας. Η γραμμή εκκίνησης του Μαραθωνίου βρίσκεται στις Φοινικούδες, στο ύψος του Δημαρχείου Λάρνακας. Από την εκκίνηση οι δρομείς θα κατευθυνθούν ανατολικά και από την έξοδο των Φοινικούδων στρίβουν δεξιά, συνεχίζοντας την πορεία τους μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας, όπου κάνουν την πρώτη αναστροφή.

Με αντίθετη πορεία, οι δρομείς κατευθύνονται προς τον πυρήνα της πόλης, μέσω της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και έπειτα διασχίζουν τη Ζήνωνος Κιτιέως, συνεχίζοντας την πορεία τους προς το γραφικό κέντρο της πόλης και την ιστορική εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Μετά την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, οι δρομείς διασχίζουν τις τουρκοκυπριακές συνοικίες και καταλήγουν στην Πιαλέ Πασιά, μια από τις ομορφότερες παραλιακές λεωφόρους της Λάρνακας. Στο ύψος της Πιαλέ Πασιά οι δρομείς κατευθύνονται αρχικά ανατολικά, διασχίζουν τη λεωφόρο Αθηνών και συνεχίζουν την πορεία τους ανατολικά, μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας όπου κάνουν τη δεύτερη αναστροφή.

Στη συνέχεια, οι δρομείς κατευθύνονται δυτικά, ακολουθώντας την ίδια πορεία μέχρι να καταλήξουν στη λεωφόρο Πιαλέ Πασιά, όπου στρίβουν αριστερά. Οι δρομείς συνεχίζουν την πορεία του δυτικά προς τη λεωφόρο Αρτέμιδος , τρέχουν κατά μήκος της Αλυκής της Λάρνακας και κατευθύνονται προς το Τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκέ, όπου κάνουν τη 3η αναστροφή.

Έπειτα, οι δρομείς κατευθύνονται προς τον κυκλικό κόμβο του αεροδρομίου και κάνουν την τελευταία αναστροφή του αγώνα, για να επιστρέψουν στο παραλιακό μέτωπο της Πιαλέ Πασά, να περάσουν δίπλα από το Μεσαιωνικό κάστρο της πόλης και να τερματίσουν στις Φοινικούδες, μπροστά από το Δημαρχείο Λάρνακας.

* Στη διαδρομή θα υπάρχουν 10 σταθμοί ανεφοδιασμού με εμφιαλωμένο νερό, ηλεκτρολύτες, αναψυκτικά και φρούτα, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό. Στη γραμμή τερματισμού οι δρομείς θα παραλάβουν νερό, ηλεκτρολύτες, φρούτα, και το μετάλλιο συμμετοχής τους.

* Οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 06:00 το πρωί.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου

Η γραμμή εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου (21,097χμ) βρίσκεται στις Φοινικούδες, στο ύψος του Δημαρχείου Λάρνακας. Από την εκκίνηση οι δρομείς κατευθύνονται ανατολικά και από την έξοδο των Φοινικούδων στρίβουν δεξιά και συνεχίζουν την πορεία τους μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας, όπου κάνουν την πρώτη αναστροφή.

Με αντίθετη πορεία, κατευθύνονται προς τον πυρήνα της πόλης, μέσω της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και έπειτα διασχίζουν τη Ζήνωνος Κιτιέως, συνεχίζοντας την πορεία τους προς το γραφικό κέντρο της πόλης και την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Μετά την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, οι δρομείς διασχίζουν τις τουρκοκυπριακές συνοικίες και καταλήγουν στην Πιαλέ Πασιά.

Οι δρομείς διασχίζουν όλο το δυτικό μέτωπο της Πιαλέ Πασιά κατευθυνόμενοι προς τη λεωφόρο Αρτέμιδος, όπου τρέχουν κατά μήκος της Αλυκής της Λάρνακας, κατευθυνόμενοι προς το Τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκέ. Σε αυτό το σημείο οι δρομείς κάνουν τη δεύτερη αναστροφή και επιστρέφουν στο παραλιακό μέτωπο της Πιαλέ Πασά, κατευθυνόμενοι προς το Μεσαιωνικό κάστρο της πόλης και τερματίζουν στις Φοινικούδες, μπροστά από το Δημαρχείο Λάρνακας.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων

Η εκκίνηση του αγώνα 10 χιλιομέτρων δίνεται στο ύψος της Πλατείας Ευρώπης, στις Φοινικούδες και οι δρομείς κατευθύνονται ανατολικά. Στο γνωστό σταυροδρόμι της Λάρνακας, που έχει ως σημείο αναφοράς το Αρχηγείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, οι δρομείς κατευθύνονται δεξιά προς την λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Στη συνέχεια, οι δρομείς θα συνεχίσουν την πορεία τους ανατολικά μέχρι τον Ναυτικό Όμιλό Λάρνακας, όπου κάνουν αναστροφή. Με αντίθετη πορεία, οι δρομείς κατευθύνονται προς τον πυρήνα της πόλης, μέσω της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και έπειτα διασχίζουν τη Ζήνωνος Κιτιέως, συνεχίζοντας την πορεία τους προς το γραφικό κέντρο της πόλης και την ιστορική εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Μετά την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, οι δρομείς διασχίζουν τις τουρκοκυπριακές συνοικίες και καταλήγουν στην Πιαλέ Πασιά. Οι δρομείς στρίβουν αριστερά και κατευθύνονται ανατολικά, περνώντας δίπλα από το Μεσαιωνικό κάστρο, για να ολοκληρώσουν τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων στις Φοινικούδες, μπροστά από το Δημαρχείο Λάρνακας.

Η διαδρομή των 5 χιλιάδων μέτρων

Ο ατομικός και εταιρικός αγώνας 5 χιλιομέτρων, είναι ο δημοφιλέστερος αγώνας της διοργάνωσης, και η γραμμή εκκίνησης βρίσκεται στο ύψος της Πλατείας Ευρώπης στις Φοινικούδες. Από την γραμμή εκκίνησης, οι δρομείς κατευθύνονται ανατολικά και από την έξοδο των Φοινικούδων στρίβουν δεξιά προς τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄. Οι δρομείς συνεχίζουν την πορεία τους μέχρι το πρώτο χιλιόμετρο της διαδρομής, όπου κάνουν αναστροφή.

Στη συνέχεια οι δρομείς κατευθύνονται προς τον πυρήνα της πόλης, μέσω της Ζήνωνος Κιτιέως, και συνεχίζουν τη πορεία τους προς το γραφικό κέντρο της πόλης και την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Στη συνέχεια, διασχίζουν τις τουρκοκυπριακές συνοικίες και καταλήγουν στην Πιαλέ Πασιά, όπου στρίβουν αριστερά και κατευθύνονται ανατολικά, περνώντας δίπλα από το Μεσαιωνικό κάστρο, για να ολοκληρώσουν τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων στις Φοινικούδες, μπροστά από το Δημαρχείο Λάρνακας.

Η διαδρομή των 2,5 χμ

Ο αγώνας δρόμου ΜcDonald’s Teens Race 2,5 χμ είναι η ιδανική διαδρομή για έφηβους που θέλουν να νιώσουν και να προωθήσουν το πνεύμα του αθλητισμού. Απευθύνεται σε έφηβους από 12 μέχρι 17 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν, χάρη στην ευγενή υποστήριξη των McDonald’s™. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, στο ύψος της Πλατείας Ευρώπης. Οι δρομείς φτάνουν στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, όπου στρίβουν δεξιά και συνεχίζουν την πορεία τους μέχρι το πρώτο χιλιόμετρο, όπου κάνουν αναστροφή. Στη συνέχεια κατευθύνονται προς τον πυρήνα της πόλης, μέσω της Ζήνωνος Κιτιέως, και στρίβουν αριστερά από την οδό Κοσμά Λυσιώτη, για να κατευθυνθούν στο σημείο τερματισμού, μπροστά από το Δημαρχείο Λάρνακας.

Η διαδρομή του 1 χιλιομέτρου

To Fun Race 1χμ απευθύνεται σε όσους ενήλικες θέλουν με τη συμμετοχή τους να νιώσουν χαρά και τη συγκίνηση της γιορτής του Μαραθωνίου Λάρνακας. Η εκκίνηση του αγώνα των 1000 μέτρων αρχίζει από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, στο ύψος της Πλατείας Ευρώπης. Οι δρομείς φτάνουν στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, όπου στρίβουν αριστερά και συνεχίζουν την πορεία τους στη Ζήνωνος Κιτιέως. Ακολούθως, οι δρομείς στρίβουν αριστερά στην οδό Κοσμά Λυσιώτη και κατευθύνονται προς το σημείο τερματισμού, μπροστά από το Δημαρχείο Λάρνακας.

Οι ώρες έναρξης των δρόμων, στις 21 Νοεμβρίου 2021, είναι οι ακόλουθοι:

Διεθνής Μαραθώνιος  07:00

Ημιμαραθώνιος           07:05

10 χιλιόμετρα               10:15

5 χιλιόμετρα                 11:30

Teen Race 2,5 χμ       12:30

Fun Race 1 χμ            12:45

* Για περισσότερες λεπτομέρειες για τον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο larnakamarathon.com.

Print Friendly, PDF & Email
X