Αρχική Ανακοινώσεις Η ώρα του Μίλαν Τραΐκοβιτς

Η ώρα του Μίλαν Τραΐκοβιτς

από KOEAS

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΑ 110Μ. ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

(απεσταλμένος ΕΑΚ)

Το βράδυ της Παρασκευής (10/8/18, 20:17) θα είναι η μεγάλη βραδιά του Μίλαν Τραΐκοβιτς, στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Ο 26χρονος πρωταθλητής μας, πέρασε στα ημιτελικά χωρίς να λάβει μέρος στις προκριματικές σειρές, εξαιτίας του ότι κατέχει τον 8οκαλύτερο χρόνο από τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στα 110μ. εμπόδια τη φετινή χρονιά. Μεγάλος και πρωταρχικός στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί το ίδιο βράδυ, στις 22:35 και αν τα καταφέρει θα κοιτάξει στα… μετάλλια.

«Είμαι καλά και αυτό είναι σημαντικό. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά, που ήταν γεμάτη από αγώνες,σκορπισμένους σε διάφορες περιόδους. Ιδιαίτερα μετά τους Κοινοπολιτειακούς τον Απρίλιο ένιωθα κάπως βαρύς και δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στους πραγματικούς μου χρόνους. Τώρα, όμως, έχω επανέλθει στις γνωστές μου δυνατότητες και ελπίζω ότι στα ημιτελικά θα μου βγει η καλύτερη φετινή μου κούρσα, αφού είναι πάρα πολύ δύσκολη η σειρά μου και θα πρέπει να κάνω εμφανίσεις όπως την περσινή χρονιά για να περάσω στον τελικό. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να τα καταφέρω. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μου στόχος και βλέπουμε…», ήταν κάποια από τα λόγια που μας μετέφερε ο 7οςΟλυμπιονίκης του Ρίο και 5ος στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, Μίλαν Τραΐκοβιτς.

Ο Τραΐκοβιτς τοποθετήθηκε στη δεύτερη ημιτελική σειρά, στον τέταρτο διάδρομο, έχοντας δίπλα του σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος, όπως ο Ορτέγα (αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο), ο Πότσι (φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό – 60μ. εμπόδια) και ο Νταριάν (4ος παγκοσμιονίκης το 2017). Ο πρωταθλητής μας έχει τον τρίτο καλύτερο φετινό χρόνο της σειράς του (13.36), πίσω από τον Ορτέγα (13.17) και τον Πότσι(13.29). Στον τελικό θα προκριθούν οι δύο πρώτοι από τις τρεις ημιτελικές σειρές και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Πρώτος στόχος τα ατομικά ρεκόρ

Από τη στιγμή που οι προκρίσεις φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολες έως αδύνατες, ο πρωταρχικός στόχος του Νίκανδρου Στυλιανού και της Ναταλίας Ευαγγελίδου, είναι η επίτευξη ατομικής επίδοσης. Το πρωί της Παρασκευής (10/8/18) και οι δύο αθλητές μας αγωνίζονται στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους, το άλμα επί κοντώ και τα 1.500μ. αντίστοιχα.

Στις 11:30 το πρωί (ώρα Κύπρου), ο Στυλιανού θα λάβει μέρος στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του άλματος επί κοντώ, ξεκινώντας τέταρτος τις προσπάθειές του. Στο επί κοντώμετέχουν συνολικά 36 αθλητές, χωρισμένοι σε δύο γκρουπ των 18 και θα πραγματοποιούν ταυτόχρονα τις προσπάθειές τους. Το όριο έχει τεθεί στα 5,66μ., ύψος… απαγορευτικό μέχρι στιγμής για τον Στυλιανού, αφού έχει ατομικό 5,61μ. στον κλειστό στίβο, 5,55μ. στον ανοικτό και φετινό μόλις 5,40μ. Γι’ αυτό βασικός στόχος είναι να βελτιώσει τη φετινή επίδοσή του και ό,τι γίνει στη συνέχεια.

«Τις τελευταίες μέρες υποφέρω με ψύξη στην πλάτη και δεν μπορώ να κάνω την προπόνηση και την προετοιμασία που θέλω. Όμως, ελπίζω αύριο, με τη βοήθεια και των φυσικοθεραπευτών,να είμαι καλά και να μπω χωρίς πρόβλημα στον αγώνα. Ξέρω ότι η πρόκριση είναι πάρα πολύ δύσκολη, αλλά αυτό που θέλω είναι να είμαι καλά και να κάνω σωστά άλματα», μας είπε ο πρωταθλητής μας στο επί κοντώ, ο οποίος θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον το πρώτο έγκυρο άλμα του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού στις προηγούμενες δύο συμμετοχές του δεν κατέγραψε επίδοση. Κατά σειρά οι αθλητές θα επιχειρήσουν στα 5,16μ., 5,36μ., 5,51μ., 5,61μ. και 5,66μ.

Στη δεύτερη σειρά των 1.500μ. θα τρέξει η Ναταλία Ευαγγελίδου, στις 13:09 (ώρα Κύπρου), με στόχο να αξιοποιήσει την παρουσία καλών αθλητριών και να βελτιώσει το ατομικό της 4:10.98. Επίδοση, που είναι η 11η καλύτερη από τις 12 που συμμετέχουν στη σειρά της. Από τις δύο προκριματικές σειρές θα περάσουν στον τελικό οι τέσσερις πρώτες και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι. «Στόχος μου είναι να μπω στην κούρσα, να τρέξω όσο καλύτερα μπορώ και ό,τι γίνει. Θέλω να ευχαριστηθώ τον αγώνα, να τον απολαύσω και να αξιοποιήσω όποια ευκαιρία μού δοθεί για το καλύτερο πλασάρισμα. Νιώθω καλά, είμαι καλά και σημασία έχει στο τέλος να είμαι εγώ ευχαριστημένη με τον εαυτό μου για την κούρσα μου», μας ανέφερε για τα προκριματικά των 1.500μ. η Ναταλία Ευαγγελίδου.

Print Friendly, PDF & Email
X