Αρχική Ανακοινώσεις Η Παγκόσμια Ομοσπονδία  «καλωσόρισε» την αναβολή  των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία  «καλωσόρισε» την αναβολή  των Ολυμπιακών Αγώνων

από KOEAS

ΠΙΘΑΝΟΝ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ Ο.Α. 2021

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητισμού (World Athletics) καλωσόρισε την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ιαπωνικής Κυβέρνησης για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020» και τη διεξαγωγή τους το 2021.

Όπως αναφέρει η WA στην ανακοίνωσή της, οι ίδιοι οι αθλητές ζητούσαν την αναβολή των αγώνων. Με την απόφασή τους, οι ΔΟΕ και κυβέρνηση της Ιαπωνίας, θα προσφέρουν στους αθλητές, προπονητές, κριτές, τεχνικούς και εθελοντές, ανακούφιση σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, που διάγει η Υφήλιος.

Η World Athletics, σημείωσε, επίσης, ότι από την πλευρά της θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, όταν το επιτρέψουν οι περιρρέουσες συνθήκες, ώστε να υπάρξει φέτος δράση στον ανοιχτό στίβο, επιμηκύνοντας την αγωνιστική περίοδο πέραν των συνηθισμένων χρονικών ορίων, με μονοήμερα μίτινγκ. Σκοπός είναι οι αθλητές, όταν θα είναι επιτρεπτό και ασφαλές, να έχουν πρόσβαση σε αθλητικές διοργανώσεις εθνικές, περιφερειακές και διεθνείς, ούτως ώστε να βοηθηθούν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2021.

 Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τόνισε, επίσης, ότι, υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων, θα επισπεύσει την εξέταση του συστήματος πρόκρισης στους Ολυμπιακούς για τους αθλητές-τριες  του στίβου, σε συνεννόηση με την ΔΟΕ και θα ανακοινώσει, το ταχύτερο, τις όποιες αλλαγές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν, για να ενημερωθούν οι  αθλητές.

Καταλήγοντας, η World Athletics, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ΔΟΕ και τις άλλες διεθνείς ομοσπονδίες, για εξεύρεση εναλλακτικών ημερομηνιών για τους Ολυμπιακούς το 2021. Επίσης, σημείωσε πως βρίσκεται ήδη σε διαβουλεύσεις με την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το 2021 στο Όρεγκον, ώστε να μετατεθεί η διοργάνωση και να διεξαχθεί αργότερα συμπεριλαμβανομένου και του 2022.

Print Friendly, PDF & Email
X