Αρχική Ανακοινώσεις Η Στυλιάνα Ιωαννίδου εξασφάλισε το όριο για το Παγκόσμιο Κ20

Η Στυλιάνα Ιωαννίδου εξασφάλισε το όριο για το Παγκόσμιο Κ20

από KOEAS

Με το «καλημέρα» στη νέα αγωνιστική χρονιά, η Στυλιάνα Ιωαννίδου πέτυχε έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους, που ήταν η εξασφάλιση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου 2022 στο Κάλι της Κολομβίας. Λαμβάνοντας μέρος στο «Blazer Invitational», που διεξήχθη την Παρασκευή (14/1/22) στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, η πρωταθλήτριά μας κέρδισε τους κολεγιακούς αγώνες στο άλμα σε ύψος με 1,81μ., που είναι ακριβώς και το όριο για το Παγκόσμιο κάτω των 20 ετών. Η Ιωαννίδου χάρισε έτσι στους «Καρδινάλιους» του Λούιβιλ μίαν από τις πέντε πρώτες νίκες στη διοργάνωση, πετυχαίνοντας την 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για το κολέγιό της. Ταυτόχρονα, εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στους τελικούς του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NCAA) στον κλειστό στίβο, που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο.

«Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα λίγο περίεργο συναίσθημα, όταν θα αγωνιζόμουν στον πρώτο μου κολεγιακό αγώνα. Δεν ήξερα πώς θα είναι η διοργάνωση και αν υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες από αυτές που έχω συνηθίσει. Σίγουρα, δεν ήμουν έτοιμη για αγώνες, αφού βρίσκομαι ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας, αλλά αποφασίσαμε με τον προπονητή μου να συμμετάσχω ως μέρος της προετοιμασίας μου. Στόχος μου ήταν να κάνω μια καλή αρχή σε αγώνες και να εξασφαλίσω το όριο για το Παγκόσμιο κάτω των 20 ετών. Όταν ξεκαθάρισε η πρώτη θέση στο 1,76μ., αποφάσισα να βάλω τον πήχη στο 1,81μ., που είναι το όριο για το Παγκόσμιο. Κι ευτυχώς τα κατάφερα με τη δεύτερή μου προσπάθεια», μας ανέφερε η Στυλιάνα Ιωαννίδου από τις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της, στο υπόλοιπο του κλειστού στίβου, μας μετέφερε: «Ο στόχος μου για τον φετινό κλειστό στίβο, όπως και κάθε χρόνο, είναι να κάνω καλύτερη επίδοση από πέρσι. Ευτυχώς, εδώ στην Αμερική έχω την ευκαιρία να κάνω πολλούς αγώνες στον κλειστό, αφού σχεδόν κάθε εβδομάδα υπάρχει και μία διοργάνωση που μπορώ να λάβω μέρος. Θα επιλέξουμε με τον προπονητή μου άλλους 3-4 αγώνες, μέχρι το τέλος της χρονιάς στον κλειστό, που είναι οι τελικοί του NCAA τον Μάρτιο».

Κλείνοντας τη συνομιλία μας με την χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια κάτω των 20 ετών, από τη Ναϊρόμπι το 2021, μας ανέφερε τις πρώτες εμπειρίες της ως πρωτοετής φοιτήτρια της Βιολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ στο Κεντάκι και τους αγωνιστικούς της στόχους: «Γενικά είμαι αρκετά καλά. Τώρα άρχισα να συνηθίζω την Αμερική και τις συνθήκες εδώ. Ήδη τον τελευταίο μήνα άρχισα να νιώθω πολύ καλύτερα και θα κάνω τα πάντα για να πάει και αυτή η χρονιά καλά. Ο δρόμος είναι μακρύς, με αρκετές προκλήσεις και φέτος. Ο προπονητής μου (σ.σ. Τζέφρι Πίτερσμεγερ) και γενικά όλο το προπονητικό τιμ μού συμπεριφέρονται πολύ καλά. Μου έχουν το ελεύθερο να επιλέγω σε ποιους αγώνες θα λάβω μέρος, εκτός από τους τελικούς του NCAA, που είναι σημαντικοί για το Πανεπιστήμιο και πρέπει να λάβω μέρος. Επίσης, μού έχουν το ελεύθερο να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε οποιαδήποτε διοργάνωση μού ζητηθεί από την Ομοσπονδία μου, ακόμα και κατά τη διάρκεια των σπουδών».

* Θυμίζουμε ότι, η 18χρονη Στυλιάνα Ιωαννίδου έχει ατομικό ρεκόρ στο άλμα σε ύψος 1,87μ. και στον κλειστό 1,84μ.

Print Friendly, PDF & Email
X