Αρχική Ανακοινώσεις Η Χρυσή Νίκη στον Αντώνη Δράκο

Η Χρυσή Νίκη στον Αντώνη Δράκο

από KOEAS

Σε σεμνή , λιτή εκδήλωση αλλά μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα η ΚΟΕΑΣ απένειμε το βράδυ της Τετάρτης 3 Απριλίου τη Χρυσή Νίκη στον επίτιμο πρόεδρο της  Αντώνη Δράκο, στην παρουσία Πολιτειακών και Αθλητικών Αρχών.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη , τον οποίο εκπροσώπησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου , αφού ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Χαμπιαούρης ασθένησε και δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος  της Ελληνικής  Πρεσβείας κ. Ιωάννης Μαλλικούρης  , η αντιπρόεδρος του ΚΟΑ  και μέλη του Δ.Σ. , αντιπροσωπία του ΣΕΓΑΣ με τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Δημάκο και τον  Εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα, ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ  και μέλη του Δ.Σ. , ο  πρόεδρος και μέλη της ΚΟΕΑΣ, πρόεδροι και μέλη των έξι Γυμναστικών Συλλόγων, παλαιοί και νέοι προπονητές , παλαιοί  και νέοι αθλητές-  αθλήτριες που διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο χώρο του στίβου.

Η εκδήλωση άρχισε με εισαγωγική ομιλία του Γενικού  Διευθυντή της ΚΟΕΑΣ  Αντώνη Γεωργαλλίδη , ο οποίος έκαμε αναφορά στο έργο που επιτέλεσε ο κ. Δράκος  στα 26 χρόνια της προεδρίας του στο πηδάλιο της Ομοσπονδίας και γενικά το στίβο για 50 χρόνια.

Ακολούθησε σύντομο φιλμάκι με το βιογραφικό του κ. Δράκου που ετοίμασαν η Άντρη Κασάπη και ο Αχιλλέας Γεωργιάδης  εκ μέρους  του ΡΙΚ.  Στο φιλμάκι γινόταν αναφορά στα μαθητικά,   φοιτητικά χρόνια του τιμωμένου και στη συνέχεια η δράση του στον αθλητισμό ,  ως προέδρου του Δ.Σ. του ΡΙΚ,  ως μέλος  της Τεχνικής Επιτροπής  της ΤΕΣΚ ,  Γ.Γ και προέδρου της  ΚΟΕΑΣ. Την μεγάλη συνεισφορά του στον στίβο και γενικά στον αθλητισμό εξήραν προπονητές και αθλητές, αθλήτριες.

Ακολούθησε χαιρετισμός  του Υπουργού Παιδείας  κ. Χαμπιαούρη , εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας , που λόγω ασθενείας  τον ανέγνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος  κα Κλέλια Βασιλείου  που αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε ο κ. Δράκος  στον χώρο του κλασσικού αθλητισμού τονίζοντας με έμφαση τα ακόλουθα.

΄΄ Η Ανώτατη διάκριση της ΚΟΕΑΣ, η «Χρυσή Νίκη», δικαίως απονέμεται απόψε στον Αντώνη Δράκο για μια πορεία εξαιρετικής προσφοράς στον Αθλητισμό, η οποία ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια ως αθλητής και συνεχίστηκε για 50 χρόνια με το ίδιο εφηβικό πάθος, υπηρετώντας αυτό το οποίο αγάπησε βαθιά, τον στίβο.

Η επιτυχής αυτή πορεία δεν περιορίστηκε στα στενά πλαίσια της μικρής Κύπρου μας, αλλά επεκτάθηκε και στον διεθνή χώρο, αφού με τη βαθιά γνώση του στίβου, κατάφερε να εκλεγεί για τρεις τετραετίες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, της οποίας εξακολουθεί και σήμερα να είναι επίτιμο μέλος.

Επιστέγασμα της διεθνούς αναγνώρισης και επιβράβευσης της σπουδαίας προσφοράς του, αποτελεί η ειδική βράβευσή του, το 2017, από τον Λόρδο ΣεμπάστιανΚόε, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.΄΄

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ  Περικλής Μάρκαρης   οποίος έκαμε εκτενή αναφορά στην πολύπλευρη προσφορά του κ. Δράκου τονίζοντας μεταξύ άλλων.

΄΄ Ο Αντώνης Δράκος είναι η εμβληματική προσωπικότητα, ο μεγάλος αθλητικός παράγοντας, ο ηγέτης του αθλητισμού που συνέδεσε το όνομα του με την λαμπρή εξελικτική πορεία του στίβου, οδηγώντας τον στην κορυφή των αθλημάτων στην Κύπρο.

Μαχητικός, επίμονος, πραγματιστής και ιδεολόγος, ένας  διανοούμενος του αθλητισμού Αντώνης Δράκος οδήγησε τον στίβο στις μεγαλύτερες του επιτυχίες σε Ολυμπιακό, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Έδωσε προσωπικές μάχες, πάντοτε με επιχειρήματα, για να εξηγήσει στους εκάστοτε διοικούντες του αθλητισμού της Κύπρου την ανάγκη για στήριξη του αθλήματος του στίβου, δικαιώνοντας πάντοτε όσους τον εμπιστεύθηκαν.΄΄

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ υπογράμμισε.

΄΄ Φεύγετε από την Προεδρία της ΚΟΕΑΣ με ήσυχη τη συνείδηση ότι επιτελέσατε ένα τεράστιο έργο στον αθλητισμό της Κύπρου, με ανεκτίμητη προσφορά στην Κοινωνία και στη Νεολαία της χώρας μας.

Η Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ, εκτιμώντας την ανυπολόγιστη προσφορά σας στον Κλασσικό Αθλητισμό, ομόφωνα αποφάσισε στις 15 Δεκεμβρίου 2018 να σας ανακηρύξει Επίτιμο δια βίου Πρόεδρο της.΄΄

Τέλος ο κ. Δράκος βαθιά συγκινημένος από την όλη εκδήλωση και παρουσία του πολιτειακού  και αθλητικού κόσμου είπε

΄΄ Σας ευχαριστώ όλους. Την πολιτεία με την παρουσία της αναπληρώτριας κυβερνητικού εκπροσώπου κας Κλέλιας Βασιλείου ,  τον ΚΟΑ την ΚΟΕ , τους Γυμναστικούς Συλλόγους , τους αθλητές –αθλήτριες παλιούς και νέους που τίμησαν και τιμούν με τις διεθνείς διακρίσεις τους τον Κυπριακό Στίβο. Με συγκινεί βαθύτατα τώρα που βλέπω το Σταύρο Τζιωρτζή έκτο ολυμπιονίκη και το Μίλαν Τραίκοβιτς χρυσό νικητή του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου.

Μπορεί να φεύγω από πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ αλλά θα είμαι πάντα κοντά σε αυτή και τους αθλητές –αθλήτριες για να τους βοηθώ. ΄΄

Print Friendly, PDF & Email
X