Αρχική Ανακοινώσεις Kαι Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου το 2021!

Kαι Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου το 2021!

από KOEAS

Ύστερα από την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) για μετάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου από το 2020 (που ήταν προγραμματισμένο) στο 2021, ελέω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα έχουμε εκ των πραγμάτων δύο κορυφαίες διοργανώσεις κλειστού του χρόνου. Δηλαδή, θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (που ούτως ή άλλως είναι προγραμματισμένο για το 2021 ) και εκτάκτως θα γίνει και το Παγκόσμιο.

Τα δύο πρωταθλήματα θα διεξαχθούν τον ίδιο μήνα (Μάρτιο του 2021) με διαφορά δύο εβδομάδων. Πρώτα θα γίνει το (προγραμματισμένο, όπως είπαμε) Ευρωπαϊκό (6-8 Μαρτίου στην πόλη Τόρουν της Πολωνίας) και θα ακολουθήσει σε 15 ημέρες το Παγκόσμιο (ιού επιτρέποντος) στην Ναντζίνγκ.

Η διευθέτηση βρίσκει σύμφωνους και όλους τους αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας, κυρίως τους Ευρωπαίους, οι οποίοι θα έχουν να λάβουν μέρος σε μια ισχυρή διοργάνωση κλειστού στίβου, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πριν από το Παγκόσμιο. Εννοείται ότι, συμφώνησε για την απόφαση και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, της οποίας ο πρόεδρος, ο Σβεν Άρνε Χάνσεν, είναι μέλος και στο Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η αρχική πρόταση, για διεξαγωγή φέτος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ήταν αντίθετη και στη θέληση των αθλητών, οι οποίοι προέρχονται από τη μακράς διάρκειας περσινή σεζόν (τέλειωσε τον Οκτώβριο) και έχουν φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και (οι Ευρωπαίοι) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου.

Print Friendly, PDF & Email
X