Αρχική Ανακοινώσεις Και στο Παγκόσμιο Κ20 ο Ιωσήφ Κεσίδης

Και στο Παγκόσμιο Κ20 ο Ιωσήφ Κεσίδης

από KOEAS

Ο Ιωσήφ Κεσίδης αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία το ότι συγκαταλέγεται στους πολλά υποσχόμενους αθλητές μας στη σφυροβολία. Την περσινή χρονιά κατάφερε να κάνει δικό του το παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 18 ετών με τη βαριά σφύρα (7,26κ.), ρίχνοντας στα 59,51μ., ενώ εξασφάλισε και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο (4-7) στο Ισραήλ, ρίχνοντας με την 5κιλη σφύρα στα 71,65μ.

Με το «καλημέρα» στη φετινή χρονιά, ο μόλις 16 χρονών αθλητής του Πανίκου Χαραλάμπους, κέρδισε και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί στο Κάλι της Κολομβίας στις αρχές Αυγούστου. Το αξιοσημείωτο είναι το ότι στο Παγκόσμιο Κ20 το βάρος της σφύρας είναι 6 κιλά. Με την εξάκιλη, λοιπόν, σφύρα, ο Ιωσήφ Κεσίδης έριξε στο Παγκύπριο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων, που διεξήχθη την Παρασκευή (4/3/22) στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ, στα 69,07μ., ξεπερνώντας το όριο για το Παγκόσμιο που είναι 68,30μ. Η επίδοση του Κεσίδη είναι αυτήν τη στιγμή (είμαστε βέβαια νωρίς στη χρονιά) η 5η καλύτερη στον κόσμο με την εξάκιλη σφύρα, στην ηλικία κάτω των 20 ετών και η κορυφαία στον κόσμο κάτω των 18 ετών!

«Ήθελα να πάρω το όριο για το Παγκόσμιο κάτω των 20 ετών νωρίς και είμαι χαρούμενος που το πέτυχα στον πρώτο αγώνα μου. Η προετοιμασία ήταν αρκετά δύσκολη και πιστεύω πως με την πάροδο του χρόνου θα ρίξω ακόμα πιο μακριά. Είναι μία πολύ μεγάλη σεζόν φέτος, αφού, εκτός από το Παγκόσμιο κάτω των 20, υπάρχει το Ευρωπαϊκό κάτω των 18 και η Παγκόσμια Γυμνασιάδα, στις οποίες το βάρος της σφύρας είναι στα 5 κιλά. Γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε με τον προπονητή μου πώς θα δουλέψουμε στην πορεία, αφού θα πρέπει να κάνω και βολές με την 5κιλη σφύρα, για να είμαι πανέτοιμος γι’ αυτές τις διοργανώσεις, που προηγούνται του παγκοσμίου. Τώρα αρχίζει η χρονιά και είμαι αισιόδοξος πως θα βελτιωθώ ακόμα περισσότερο στη διάρκειά της», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Ιωσήφ Κεσίδης.

Ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος ήταν και ο προπονητής του, Πανίκος Χαραλάμπους, αναφέροντας: «Είναι σημαντικό ότι ο πρώτος στόχος στη χρονιά επιτεύχθηκε στον πρώτο αγώνα και τώρα μπορούμε να διαμορφώσουμε αναλόγως και το πρόγραμμα για το υπόλοιπο της σεζόν. Η χρονιά είναι πολύ απαιτητική, με τον Ιωσήφ να είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος στις προπονήσεις και πιστεύω πολύ στο ταλέντο του. Εύχομαι να είναι υγιής και θα δούμε αρκετά μεγαλύτερες βολές».

* Να αναφέρουμε ότι οι βολές του Ιωσήφ Κεσίδη, στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων στη σφυροβολία, ήταν κατά σειρά: άκυρη, 69,00μ., άκυρη, 66,02μ., 67,47μ. και 69,07μ.

Print Friendly, PDF & Email
X