Αρχική Ανακοινώσεις Καλή αρχή με 2,20μ. για τον Βασίλη Κωνσταντίνου στο ύψος

Καλή αρχή με 2,20μ. για τον Βασίλη Κωνσταντίνου στο ύψος

από KOEAS

Έπειτα από περίπου τρία χρόνια, ο Βασίλης Κωνσταντίνου κατάφερε να περάσει και πάλι πάνω από τα 2,20μ. στο άλμα σε ύψος. Συμμετέχοντας το απόγευμα του Σαββάτου (13/2/21), εκτός συναγωνισμού, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, αγωνιζόταν ουσιαστικά μόνος του, αφού ο νικητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στις μόλις τρεις συμμετοχές, ήταν ο 16χρονος Ανδρέα Μίτα με 1,98μ.!  Ο Κωνσταντίνου ξεκίνησε τις προσπάθειές του από το 2,12μ., περνώντας με την πρώτη, όπως και τα 2,16μ. Στα 2,20μ. χρειάστηκε τρίτη προσπάθεια για να περάσει τον πήχη, τον οποίο έριξε τρεις φορές στα 2,24μ.

Τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Κωνσταντίνου ταλαιπωρούταν από συχνούς τραυματισμούς, που δεν του επέτρεπαν να βρει ρυθμό στη διάρκεια της χρονιάς. Η περσινή, εξαιτίας και του κορονοϊού πήγε σχεδόν χαμένη, αφού είχε μόλις δύο αγωνιστικές παρουσίες, με καλύτερό άλμα του τα 2,16μ. στο Πανελλήνιο Ανοικτού στην Πάτρα. Στο 2019 έλαβε μέρος μόλις σε 5 αγώνες, τρεις στον κλειστό και δύο στον ανοικτό, με καλύτερο άλμα στο Πανελλήνιο Κλειστού (10/2/19) με 2,12μ. Στο 2018 είχε κάπως πιο μεστή χρονιά, με κορυφαία επίδοσή του τα 2,20μ., που πέτυχε στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα (29/6/18), και κατετάγη τέταρτος. Στο 2017 πέταξε στα 2,28μ. στην Καβάλα (22/7/17), που είναι και η καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Το 2,28μ. είναι και το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο (Τσεχία, 13/2/16).

«Είμαι ευχαριστημένος που επέστρεψα σε άλματα στα 2,20μ. έπειτα από τρία χρόνια και είδα πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα ξεπεράσω τα 2,24 – 2,25 μέτρα. Ουσιαστικά σήμερα είχα θέμα με τη φόρα μου και το ότι δεν είχα ανταγωνισμό. Είμαι κοντά στο 70% των δυνατοτήτων μου αυτήν την περίοδο και όταν φτιάξω κάποια τεχνικά στοιχεία, πιστεύω ότι μπορώ να επανέλθω στα ψηλά άλματα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό και από ψυχολογικής πλευράς το ότι πέρασα τα 2,20μ., που θα με βοηθήσει για τη συνέχεια», μας μετέφερε από την Αθήνα, όπου ζει και προπονείται με τον Φώτη Στεφανή, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε κάποια προβλήματα με τη μέση του, τα οποία ευτυχώς δεν εμφανίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα. Σε ό,τι αφορά τη συνέχειά του στον κλειστό στίβο, αυτή θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα πάρει για συμμετοχή σε κάποια μίτινγκ και πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία.

* Να σημειώσουμε ότι η Σάντα Κολομεΐτεβα, δεν κατήλθε να αγωνιστεί στα 200μ. γυναικών.

Print Friendly, PDF & Email
X