Αρχική Ανακοινώσεις Καλή αρχή στον κλειστό στίβο σε ΗΠΑ και Θεσσαλονίκη

Καλή αρχή στον κλειστό στίβο σε ΗΠΑ και Θεσσαλονίκη

από KOEAS

Η αγωνιστική δράση στον κλειστό στίβο στο 2024 έχει αρχίσει και σιγά – σιγά κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις και οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι είτε σπουδάζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είτε πηγαίνουν στην Ελλάδα για τα εκεί μίτινγκ, αφού δεν υπάρχει κλειστό γήπεδο στη χώρα μας. Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, μία αθλήτριά μας και τρεις αθλητές μας κατέγραψαν τις πρώτες επιδόσεις τους στη νέα χρονιά, θέλοντας να βρουν γρήγορα ρυθμό και να κυνηγήσουν τους στόχους τους, όποιοι και να είναι αυτοί.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έκανε τον πρώτο αγώνα της για το Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια η Ελένα Κουλιτσένκο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο 2023 κάτω των 23 ετών, συμμετείχε σε πανεπιστημιακό μίτινγκ κλειστού στίβου στην πόλη Κλέμσον της Νότιας Καρολίνας, όπου κατέλαβε την 1η θέση στο ύψος με 1,85μ. Η Κουλιτσένκο πέρασε με την πρώτη προσπάθειά της τα 1,74μ., 1,78μ., 1,81μ. και 1,85μ. και είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1,90μ., αφού ήδη κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1,85μ. είναι η καλύτερη πρεμιέρα της 21χρονης πρωταθλήτριάς μας στον κλειστό στίβο και αισιοδοξεί ότι θα ξεπεράσει στην πορεία την ατομική της επίδοση, που είναι 1,92μ.

Στο μίτινγκ «Ροντ ΜακΚρέιβι Μεμόριαλ» στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, έλαβε μέρος ο Γρηγόρης Νικολάου. Ο τριτοετής στο Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ στο Κεντάκι συμμετείχε στο τριπλούν, καταλαμβάνοντας την 3η θέση με καλύτερο άλμα του το δεύτερο στα 14,93μ. Ο πρωταθλητής Κύπρου στα οριζόντια άλματα στο 2023 χρειάζεται τον χρόνο του για να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, που είναι για το τριπλούν άλμα πάνω από τα 16 μέτρα. Κατά σειρά, τα άλματα του Νικολάου στο Λέξινγκτον ήταν: άκυρο, 14,93μ., 14,55μ., άκυρο, άκυρο, 14,40μ.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν δύο αθλητές μας στο άλμα επί κοντώ, οι οποίοι συμμετείχαν σε Ημερίδα αλμάτων στη μνήμη του Βαγγέλη Κουρκουτίδη. Στο κλειστό «Τασούλα Κελεσίδου» στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, ο Χρίστος Ταμάνης κατέλαβε τη 2η θέση με 5,05μ. και ο Ανδρέας Καζαμίας την 3η θέση με 4,85μ. Ο Ταμάνης μπήκε στον αγώνα από τα 5,05μ., τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθειά του, ενώ είχε τρεις άκυρες στα 5,20μ. Ο Καζαμίας ξεκίνησε από τα 4,55μ., τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθειά του, ακολούθως πέρασε με την πρώτη τα 4,65μ. και τα 4,75μ. και με την τρίτη τα 4,85μ., αποτυγχάνοντας τρεις φορές στα 5,05μ. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και ο Φοίβος Πρωτοπαπάς, ο οποίος είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,15μ. και δεν κατέγραψε επίδοση. Επίσης, συμμετοχή στο μίτινγκ και στο άλμα επί κοντώ γυναικών, είχε η αθλήτρια του ΓΣΟ, η οποία εκπροσωπεί τη Ρουμανία, Στεφανία Σερμπάν, καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 3,25μ.

* Στη φωτογραφία, οι Ελένα Κουλιτσένκο, Γρηγόρης Νικολάου, Χρίστος Ταμάνης και Ανδρέας Καζαμίας, οι οποίοι κατέγραψαν τις πρώτες επιδόσεις τους στο 2024.

Print Friendly, PDF & Email
X