Αρχική Ανακοινώσεις Καραμαρίνοφ: «Ο ανοιχτός διάλογος με τις ομοσπονδίες – μέλη είναι το κλειδί»

Καραμαρίνοφ: «Ο ανοιχτός διάλογος με τις ομοσπονδίες – μέλη είναι το κλειδί»

από KOEAS

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και η επίδρασή του δεν άφησε αλώβητο και τον αθλητισμό, ο οποίος έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό. Σημαντικά αθλητικά γεγονότα έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί και αρκετές αθλητικές ομοσπονδίες και οργανισμοί υποφέρουν από οικονομικές δυσκολίες. Κι ενώ η κατάσταση στην Ευρώπη είναι βελτιωμένη στον αγωνιστικό χώρο, με σημαντικές εθνικές και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις να πραγματοποιούνται όλο τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, η επικοινωνία μεταξύ των ηγεσιών ήταν κρίσιμη σε αυτές τις απρόβλεπτες και δύσκολες στιγμές.

Από τις 29 Ιουνίου 2020 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία διοργάνωσε μια σειρά από 10 ηλεκτρονικές συναντήσεις με τις 50 ομοσπονδίες – μέλη της. Σε κάθε συνάντηση παρευρέθηκαν μια ομάδα πέντε γειτονικών ή κοντινών ομοσπονδιών – μελών. Ο στόχος αυτών των ηλεκτρονικών συναντήσεων, που φιλοξένησε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της, Ντομπρομίρ Καραμαρίνοφ και ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Μιλτς, ήταν να παράσχουν υποστήριξη στις ομοσπονδίες – μέλη και να αξιοποιήσουν την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των ομοσπονδιών – μελών και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

«Όπως και άλλες διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες, έτσι και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, επηρεάστηκε επίσης σοβαρά από την πανδημία κορονοϊού αυτήν τη χρονιά, που οδήγησε στην ακύρωση του εμβληματικού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου, που θα έπρεπε να διεξαχθεί τον Αύγουστο. Παρόλο που δεν αντικαθιστά την έλλειψη αθλητικής δράσης, η φιλοξενία αυτής της σειράς των συναντήσεων των ομοσπονδιών – μελών με τους επικεφαλής της Ε.Ο.Σ., μας επέτρεψε να διατηρούμε στενή επαφή με τις 50 ομοσπονδίες – μέλη μας, ενώ ανταλλάσσουμε μελέτες περιπτώσεων βελτίωσης της κατάστασης και ανανεωμένης ενημέρωσης σχετικά με τη μεταβαλλόμενη κατάσταση του COVID-19 σε κάθε χώρα», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Ντομπρομίρ Καραμαρίνοφ.

Οι ηλεκτρονικές συναντήσεις έτυχαν θετικής ανταπόκρισης από όλα τα μέρη. Οι ομοσπονδίες – μέλη εκτίμησαν τον ανοιχτό και ισότιμο διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να εξακολουθούν να υφίστανται σε αρκετά κράτη της Ευρώπης, επωφελήθηκαν από την ευκαιρία να συναντηθούν με τη γειτονική τους ομοσπονδία – μέλος, αν και εξ αποστάσεως.

«Παρά το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Παρίσι, ήμασταν αρκετά τυχεροί που διαφυλάξαμε τα τηλεοπτικά και εμπορικά μας έσοδα από τη διοργάνωση, χάρη σε ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Αυτό σήμαινε ότι μπορέσαμε να αποζημιώσουμε πλήρως τον τηλεοπτικό συνεργάτη μεταδόσεών μας, την EBU, και όλους τους εμπορικούς μας εταίρους», ανέφερε ο Καραμαρίνοφ. «Επιπλέον, χάρη σε ένα εθελοντικό μερικό πρόγραμμα, που υιοθετήθηκε από σχεδόν το 80% του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά τα λειτουργικά μας έξοδα», κατέληξε.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει πάρει πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια για να αξιοποιήσει μια καλύτερη σχέση εργασίας με τις ομοσπονδίες – μέλη της και αξιοποιώντας στο έπακρο την ψηφιακή τεχνολογία, σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ξανά παρόμοια μορφή στο μέλλον. Άλλωστε, όπως τόνισε ο Καραμαρίνοφ, ο ανοιχτός διάλογος αποτελεί το κλειδί στη σύσφιξη σχέσεων και την επικοινωνία.

Print Friendly, PDF & Email
X