Αρχική Ανακοινώσεις Καθιερώνεται ως θεσμός το Cyprus Road Races Grand Prix

Καθιερώνεται ως θεσμός το Cyprus Road Races Grand Prix

από KOEAS

Μπήκε στη ζωή των εκατοντάδων φίλων των δρομικών αγωνισμάτων στο 2023 και καθιερώνεται ως θεσμός το Cyprus Road Races Grand Prix. Η συγκεκριμένη διοργάνωση πέντε (5) αγώνων σε δημόσιο δρόμο, στους πέντε μεγάλους Δήμους της ελεύθερης Κύπρου, μετά την επιτυχημένη πρώτη παρουσία τους την περσινή χρονιά, θα συνεχιστεί και στο 2024, με την αρχή να γίνεται την Κυριακή το πρωί 21 Ιανουαρίου στον παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας περιόδου του Cyprus Road Races Grand Prix, η ΚΟΕΑΣ, η Αστυνομία Κύπρου και η Εθνική Φρουρά, που είναι οι συνδιοργανώτριες των αγώνων, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα Συνεδρίων του ΓΣΠ. Σύνθημα της διοργάνωσης παραμένει το «Μαζί πιο δυνατοί, για μια πιο ασφαλή κοινωνία».

Τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Γεωργαλλιδης, ο οποίος ανέφερε πως οι φετινοί αγώνες ξεχωρίζουν για δύο σημαντικά γεγονότα: (1) Την καθιέρωση μεταλλίου για κάθε επαρχία, με ανάγλυφη αποτύπωση το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κάθε μίας, που είναι για τη Λάρνακα η Αλυκή και τα φλαμίνγκο, για τον Στρόβολο το Πολιτιστικό Κέντρο (παλαιό Δημαρχείο), για το Παραλίμνι η εκκλησία του Προφήτη Ηλία, για τη Λεμεσό το Κολόσσι και για την Πάφο το Κάστρο. Τα πέντε μετάλλια έχουν συνοχή μεταξύ τους και αποτελούν μία αλυσίδα, την οποία για να μπορέσει κάποιος να την κατέχει θα πρέπει να συμμετάσχει και στους πέντε αγώνες.

Ειδικά αφιερωμένο στον αγώνα κατά του καρκίνου

(2) Την αφιέρωση των δρόμων στη «ΜΑΡΙΑ» και στην καταπολέμηση κάθε μορφής καρκίνου. Η Μαρία (σ.σ. Αριστοτέλους), καλύτερη αθλήτρια τα τελευταία χρόνια στο άλμα επί κοντώ, χτυπήθηκε από το Σάρκωμα, μία από τις σπάνιες μορφές καρκίνου και παλεύει με όση δύναμη έχει και που της προσέφερε ο αθλητισμός, για να τον «ΝΙΚΗΣΕΙ» και θα τα καταφέρει, γιατί έχει πίστη και θέληση για ζωή. Για την υλοποίηση της προσπάθειας, η ΚΟΕΑΣ, με τη στήριξη της Perskindol, η οποία ανέλαβε όλα τα έξοδα και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα, κατασκεύασε Λεμουδιέρα (μπαντάνες), με μήνυμα «Stronger than SARKOMA», τα οποία προσφέρονται για πώληση με το συμβολικό ποσό των 3 Ευρώ. Τα έσοδα θα κατατεθούν σε ξεχωριστό ταμείο με τη συμμετοχή της Μαρίας, στην Ειδική Επιτροπή που θα ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ και θα διατεθούν για ενίσχυση των αθλητών – αθλητριών ή Οργανισμών, με πλήρη διαφάνεια.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, μίλησε αρχικά για την αξία της άθλησης: «Η ενασχόληση με τον αθλητισμό οδηγεί τον άνθρωπο σε ασφαλή πορεία και βοηθάει στη διαμόρφωση του ανθρώπινου χαρακτήρα με αξίες και ιδανικά, διότι μέσω του αθλητισμού μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε, να σεβόμαστε τους συναθλητές μας, να εκτιμούμε το περιβάλλον και να ασκούμαστε στην αλληλεγγύη και στην ευγενή άμιλλα». Μιλώντας για το Cyprus Road Races Grand Prix ο κ. Μάρκαρης ανέφερε: «Μέσω της διοργάνωσης, οι πόλεις μας θα ζωντανέψουν, με δρομείς όλων των ηλικιών να ξεχύνονται με ασφάλεια στους δρόμους. Αθλούμενοι και δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη διοργάνωση, ενώ οι οικογένειες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο, απολαμβάνοντας τη χαρά και τα οφέλη της συμμετοχής, τρέχοντας ή περπατώντας».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ ευχαρίστησε θερμά την Αστυνομία Κύπρου, την Εθνική Φρουρά και τους Δήμους Λάρνακας, Στροβόλου, Παραλιμνίου, Λεμεσού και Πάφου, με τους οποίους η Ομοσπονδία συνδιοργανώνει το Cyprus Road Races Grand Prix, καθώς και τους χορηγούς της διοργάνωσης, η βοήθεια των οποίων είναι πολύ σημαντική για την υλοποίηση των αγώνων δρόμου. «Καλούμε το κοινό να αγκαλιάσει αυτήν τη διοργάνωση, λαμβάνοντας μαζικά μέρος και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα υπέρ της υγείας και της ασφάλειας, με το σύνθημά μας Μαζί πιο δυνατοί, για μια πιο υγιή και ασφαλή κοινωνία».

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε ενώπιόν της η πρόταση της ΚΟΕΑΣ, για συνεργασία στη διοργάνωση των αγώνων σε δημόσιο δρόμο, η Αστυνομία Κύπρου την αποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, χαιρέτησε τη συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα: «Η Αστυνομία Κύπρου, ως ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και δραστηριοποιημένος Οργανισμός σε θέματα αθλητισμού, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί το κάλεσμα αυτό. Δηλώνουμε το παρών μας, καθότι διοργανώσεις όπως η συγκεκριμένη, αναπτύσσουν τη συναδελφοσύνη και την αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων και λαών, εξυψώνουν το επίπεδο και κύρος του αθλητισμού και των αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα μας σε διεθνή ορίζοντα, αλλά και το επίπεδο του πολιτισμού μας».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αφού ανέλυσε το σύνθημα της διοργάνωσης «Μαζί πιο δυνατοί, για μια πιο ασφαλή κοινωνία», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά το πόσο σημαντική, για τη σωματική και πνευματική υγεία, είναι η άθληση για κάθε παιδί, έφηβο ή ώριμο άνθρωπο, είπε: «Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από υγιείς νέους, φίλους του αθλητισμού, που μένουν μακριά από  προβληματικές, βίαιες, αντικοινωνικές ή/και παραβατικές συμπεριφορές, διασφαλίζοντας ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον κοινωνικής διαβίωσης» και πρόσθεσε: «Η ηγεσία της Αστυνομίας προωθεί τον αθλητισμό ανάμεσα στα μέλη της, ώστε να έχουν την κατάλληλη φυσική κατάσταση, ανταποκρινόμενοι με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά τους, να διατηρούν υψηλά επίπεδα πειθαρχίας και κατ’ επέκταση να παραμένουν αποστασιωποιημένοι από κρούσματα διαφθοράς. Πρωτοστάτες στο κομμάτι αυτό αποτελούν τα μέλη μας από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Κύπρου (ΑΕΑΚ), τους οποίους ευχαριστώ για το έργο που επιτελούν εντός του Αστυνομικού Σώματος, και για την εθελοντική συμμετοχή τους στους πέντε αγώνες δρόμου της ΚΟΕΑΣ.

Τον χαιρετισμό του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα, μετέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Συνταγματάρχης Αντώνης Φούρναρης, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα: «Στο γενικότερο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Εθνικής Φρουράς, αποδεχθήκαμε την πρόταση της ΚΟΕΑΣ να είμαστε και φέτος συνδιοργανωτές αυτής της σειράς των πέντε αγώνων που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις επαρχίες, με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού, αλλά και του αθλητικού πνεύματος στην κοινωνία. Από τον πρώτο αγώνα την ερχόμενη Κυριακή στη Λάρνακα, υποστηρίζουμε την ΚΟΕΑΣ με διάθεση προσωπικού και μέσων, προκειμένου να συνδράμουμε στην επιτυχή διοργάνωση αγώνων υψηλής ποιότητας. Δραττόμενος της ευκαιρίας, κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ και στον αγώνα CISM DAY RUN που διοργανώνει το Ανώτερο Συμβούλιο Αθλητισμού της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος και φέτος, για 2η συνεχόμενη χρονιά, έχει ενταχθεί στους αγώνες της ΚΟΕΑΣ και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2024 στον Δήμο Στροβόλου».

Εκ μέρους των Δήμων που θα φιλοξενήσουν και φέτος στους δρόμους τους τους αγώνες του Cyprus Road Races Grand Prix, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ένωσης δυνάμεων για κοινωφελείς σκοπούς, όπως η συγκεκριμένη διοργάνωση. Δήλωσε την υποστήριξή του στον μαζικό αθλητισμό και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι χρόνο με το χρόνο η διοργάνωση θα γίνεται ακόμα πιο δυνατή και πιο επιτυχημένη.

«Αν θες να πετάξεις ψηλά, απόφυγε τις μετριότητες», ήταν η εισαγωγική ατάκα του προϊστάμενου στον τομέα Αθλητισμού και Πολιτισμού Μέσης Εκπαίδευσης Σπύρου Αντωνέλλου, ο οποίος εκπροσώπησε την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρα Αθηνά Μιχαηλίδου. Ο κ. Αντωνέλλος μίλησε για τη σημαντικότητα του συνδυασμού του Αθλητισμού και της Παιδείας, στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών και χαιρέτησε τη συνέχιση του Cyprus Road Races Grand Prix και στο 2024.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού παραμένει για πολλά χρόνια ο θεσμικός χορηγός της ΚΟΕΑΣ και συμπαραστάτης σε κάθε βήμα. Εκ μέρους του ΚΟΑ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κάλλη Χατζηιωσήφ, εξέφρασε τη συνεχιζόμενη αμέριστη στήριξη του Οργανισμού στη διοργάνωση, αφού στόχος του ΚΟΑ είναι ο αγωνιστικός και κοινωνικός αθλητισμός. «Μέσω και αυτής της διοργάνωσης καλλιεργούνται η ψυχική, σωματική και πνευματική υγεία, που οδηγούν σε μια ασφαλή πορεία στη ζωή. Ο υγιής νους κατοικεί σε υγιές σώμα. Η πορεία της Ομοσπονδίας μάς κάνει περήφανους στο διεθνές στερέωμα και είμαστε πάντα στο πλευρό σας», είπε ανάμεσα σε άλλα η κ. Χατζηιωσήφ, κλείνοντας με το: «Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά και στους φετινούς αγώνες δρόμου. Ως εκπρόσωπος του προγράμματος του ΚΟΑ Be-Active, δεν έχω τίποτα περισσότερο να σας πω από το BE ACTIVE (να είσαι δραστήριος δηλαδή)».

Οι υπεραγορές «Μετρό» συνεχίζουν να χορηγούν τον παιδικό αγώνα ενός χιλιομέτρου, με την υπεύθυνη μάρκετινγκ Μελίνα Σκορδέλλη να χαιρετίζει τη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Συνεχίζουμε και φέτος τη στήριξη μας στο Cyprus Road Races Grand Prix, η οποία στήριξη αντανακλά την αφοσίωση μας στην προώθηση της φυσικής άσκησης και της υγιεινής ζωής στα παιδιά μας, καθώς και την προσήλωσή μας στην κοινωνική ευθύνη της εταιρείας μας γενικότερα. Οι αγώνες METRO KIDS RACE δίνουν στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να απολαύσουν τη χαρά του αθλητισμού και να αναπτύξουν υγιείς συνήθειες από νεαρή ηλικία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τέτοιες διοργανώσεις συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο δυναμικής, υγιούς και συνειδητής κοινωνίας, γι’ αυτό και είναι πάντα χαρά μας να τις ενισχύουμε. Οι περσινοί αγώνες ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Ας κάνουμε τη φετινή διοργάνωση ακόμα πιο επιτυχημένη και σημαντική».

Η εταιρεία On Time Media προσφέρει αφιλοκερδώς στην ΚΟΕΑΣ τη δημιουργία των γραφικών της συνολικής διοργάνωσης και κάθε αγώνα ξεχωριστά. Ο διευθυντής της εταιρείας Παναγιώτης Σακκής, χαιρετίζοντας ευχαρίστησε την ΚΟΕΑΣ για τη συνεργασία, στην πρώτη χρονιά που ήταν δύσκολη, αφού ήταν αναγνωριστική και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια και κόπο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διοργάνωσης, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι φέτος όλα θα είναι πολύ καλύτερα και δημιουργικά και οργανωτικά.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης εξέφρασαν τις θερμότατες ευχαριστίες τους στους συνδιοργανωτές Αστυνομία Κύπρου και Εθνική Φρουρά, στους πέντε συνεργαζόμενους Δήμους, Λάρνακας, Στροβόλου, Παραλιμνίου, Λεμεσού και Πάφου, στον θεσμικό χορηγό ΚΟΑ, και στους ιδιώτες χορηγούς του Cyprus Road Races Grand Prix, Υπεραγορές ΜΕΤΡΟ, ΚΕΑΝ που χορηγεί τους αγώνες 5 χιλιομέτρων, Φαρμακευτική εταιρεία Κώστας Παπαέλληνας, Κεντρική Ασφαλιστική, On Time Media, την εταιρεία ZEMCO που χορηγεί τις αναμνηστικές φανέλες του δρόμου στη Λάρνακα και την εταιρεία Χαραλαμπίδης – Κρίστης, για τα γαλατάκια που θα προσφέρει.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ CYPRUS ROAD RACES GRAND PRIX 2024

Λάρνακα         21 Ιανουαρίου

Στρόβολος     18 Φεβρουαρίου

Παραλίμνι       21 Απριλίου

Λεμεσός         Οκτώβριος (ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί αργότερα)

Πάφος            1η Δεκεμβρίου

  • Περισσότερες φωτογραφίες από τον Νίκο Σαββίδη μπορείτε να δείτε στη σελίδα της ΚΟΕΑΣ στο Facebook https://www.facebook.com/media/set?vanity=koeas.cy&set=a.762908362535158
Print Friendly, PDF & Email
X