Αρχική Ανακοινώσεις Καθορίστηκαν τα 13 αγωνίσματα του Cyprus International Athletics Meeting

Καθορίστηκαν τα 13 αγωνίσματα του Cyprus International Athletics Meeting

από KOEAS

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η χειμερινή περίοδος, με το εντυπωσιακό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη, οι αθλητές και οι αθλήτριες μπαίνουν σιγά – σιγά στην προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο, η οποία φέτος είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού στο πρόγραμμα υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού τις ένδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Παράλληλα με τους αθλητές και προπονητές, τις προετοιμασίες κάνουν και οι εθνικές ομοσπονδίες, για τις διάφορες τοπικές διοργανώσεις που έχουν ενώπιόν τους, αλλά και για τα διεθνή μίτινγκ που θα φιλοξενήσουν. Έτσι και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, η οποία θα διοργανώσει για τρίτη συνεχόμενη φορά το Cyprus International Athletics Meeting, το οποίο ανήκει από πέρσι στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, στο «Τσίρειο» στάδιο της Λεμεσού, οι φίλοι του στίβου και γενικώς οι φίλοι του αθλητισμού, θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά αρκετά από τα μεγάλα ονόματα του διεθνούς στίβου, αλλά και τους δικούς μας πρωτοκλασάτους αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι διακρίνονται στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και θέλουν να προσθέσουν σημαντικούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Παρόν στο «Τσίρειο» στάδιο θα είναι για ακόμα μία φορά ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Πρωταθλητής Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου, του οποίου η παρουσία αποτελεί πόλο έλξης για τους χιλιάδες φίλους του κλασικού αθλητισμού. Τα δικά μας παιδιά, με εξαιρετικές διεθνείς διακρίσεις και λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (7-12 Ιουνίου), θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν μπροστά στις οικογένειες και τους φίλους τους και θα προσπαθήσουν να ανταποδώσουν την αγάπη του κόσμου με καλές επιδόσεις. Οι Μίλαν Τράικοβιτς, Απόστολος Παρέλλης, Ολίβια Φωτοπούλου, Ναταλία Χριστοφή, Φίλιππα Φωτοπούλου, Αλέξανδρος Πουρσανίδης, Δάφνη Γεωργίου, Βαλεντίνα Σάββα, Ιωσήφ Κεσίδης και άλλοι Κύπριοι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες θα είναι περισσότερο χαρούμενοι αν δουν για ακόμα μία φορά τον κόσμο να γεμίζει τις εξέδρες του «Τσιρείου».

Ήδη καταφθάνουν στην ΚΟΕΑΣ αρκετές επιστολές με εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο διεθνές μίτινγκ μας, από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης και άλλων ηπείρων, από μεγάλα και γνωστά ονόματα του παγκόσμιου στίβου. Τώρα που ολοκληρώθηκε ο κλειστός στίβος και έχουν καθοριστεί και τα 13 αγωνίσματα τα οποία θα διοργανώσουμε, αναμένονται ακόμα περισσότερες δηλώσεις συμμετοχής, οι οποίες αναμένεται να επικυρωθούν το επόμενο διάστημα. Στόχος της ΚΟΕΑΣ είναι  χρόνο με τον χρόνο το Cyprus International Athletics Meeting να αναβαθμίζεται και να προσελκύει σημαντικούς αθλητές από όλο τον κόσμο, για να παρουσιάζει ό,τι καλύτερο στους Κύπριους φιλάθλους. Η περσινή διεθνής μας διοργάνωση αξιολογήθηκε από τα αποτελέσματα και την παγκόσμια κατάταξη των συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών, ως το 108ο καλύτερο μίτινγκ στον κόσμο, από τα 1004 που αξιολογήθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες, αφού συγκεντρώσαμε 79.219 βαθμούς!!! Μάλιστα, το μίτινγκ μας ήταν το κορυφαίο στον Ελληνισμό και ένα από τα καλύτερα «χάλκινα» της χρονιάς σε όλο τον κόσμο!

* Στην προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του Cyprus International Athletics Meeting πολύ σημαντική είναι η βοήθεια των χορηγών, τους οποίους η ΚΟΕΑΣ ευχαριστεί ιδιαίτερα και θα παρουσιάσει επίσημα στο επόμενο διάστημα.

Φτάνουμε, λοιπόν, και στην παρουσίαση των 13 αγωνισμάτων του διεθνούς μας μίτινγκ, στις 17 Μαΐου 2024, που είναι τα ακόλουθα:

ΑΝΔΡΕΣ

100μ., 400μ., 110μ. με εμπόδια, Μήκος, Ύψος, Δισκοβολία, Σφυροβολία.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

100μ., 200μ., 800μ., 100μ. με εμπόδια, Μήκος, Σφυροβολία.

* Το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Print Friendly, PDF & Email
X