Αρχική Ανακοινώσεις Κέρδισε νωρίς ότι έχασε πέρσι ο Λευτέρης Κοντονικόλα

Κέρδισε νωρίς ότι έχασε πέρσι ο Λευτέρης Κοντονικόλα

από KOEAS

Την περσινή χρονιά ο Λευτέρης Κοντονικόλα έχασε για 14 εκατοστά την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στη Ναϊρόμπι της Κένυας. Φέτος, φρόντισε από τον πρώτο αγώνα, το Παγκύπιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων (4/3/22), να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί στις αρχές Αυγούστου στο Κάλι της Κολομβίας. Ο 19χρονος αθλητής του Γιώργου Αρέστη έριξε το ακόντιό του στην τελευταία προσπάθειά του, στα 69,14μ., ξεπερνώντας τώρα για 14 εκατοστά, το όριο των 69μ.!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα στον πρώτο αγώνα μου να πετύχω τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς, που είναι η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών. Αυτό μού δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια στη χρονιά και ελπίζω να μην αντιμετωπίσω και πάλι πρόβλημα, όπως πέρσι με τον αγκώνα μου, που με κράτησε εκτός για μεγάλο διάστημα. Ο δεύτερος μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι να ρίξω πάνω από τα 71 μέτρα, για να κάνω δικό μου και το παγκύπριο ρεκόρ εφήβων», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Λευτέρης Κοντονικόλα.

Ο προπονητής του Γιώργος Αρέστη ήταν επίσης ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού ξέρει καλύτερα πως ο αθλητής του μπορεί για ακόμα μεγαλύτερες βολές, όταν θα είναι και πιο ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες, λέγοντας: «Είναι αρκετά σημαντικό το ότι το όριο ήρθε από τον πρώτο αγώνα στη χρονιά και δεν θα έχουμε το άγχος γι’ αυτό στους επόμενους αγώνες. Η χρονιά είναι μεγάλη με αρκετούς αγώνες φέτος, όμως από εδώ και πέρα είναι ξεκάθαρος ο στόχος μας, που είναι να κάνουμε την κορύφωση στο Παγκόσμιο του Κάλι. Όλη η προετοιμασία μας θα είναι επικεντρωμένη στο να βρεθεί ο Λευτέρης στην καλύτερή του κατάσταση στις αρχές Αυγούστου, ελπίζοντας ότι στη διάρκεια της χρονιάς θα πετύχει μεγαλύτερες βολές».

* Να αναφέρουμε τις προσπάθειες στον ακοντισμό του Λευτέρη Κοντονικόλα, που ήταν: 66,20μ., 66,24μ., 68,70μ., άκυρη, 66,11μ., 69,14μ.

* Να σημειώσουμε ότι το 69,14μ. του Λευτέρη Κοντονικόλα, είναι αυτήν τη στιγμή η 5η καλύτερη επίδοση στον κόσμο, κάτω των 20 ετών.

Print Friendly, PDF & Email
X