Αρχική Ανακοινώσεις Κοινοπολιτειακοί: Τελικός για Φωτοπούλου, εκτός η Χριστοφή

Κοινοπολιτειακοί: Τελικός για Φωτοπούλου, εκτός η Χριστοφή

από KOEAS

Δύο κυπριακές παρουσίες στον στίβο περιλάμβανε το πρωινό πρόγραμμα της Παρασκευής (5/8/22), στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Η Φίλιππα Φωτοπούλου κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον τελικό του άλματος σε μήκος, ενώ αντίθετα, τα σπουδαία ονόματα που υπήρχαν στα 100μ. με εμπόδια, στάθηκαν… εμπόδιο στη Ναταλία Χριστοφή για να έχει συνέχεια στη διοργάνωση.

Στο άλμα σε μήκος, ο άνεμος ήταν πολύ παράξενος, κάποιες φορές έντονα βοηθητικός, κάποιες αντίθετος και σε αυτήν τη ανεμοδούρα οι αθλήτριες έπρεπε να βρουν σωστή φόρα και ρυθμό, για να βγάλουν τα άλματά τους. Η Φίλιππα Φωτοπούλου μπήκε δυναμικά με 6,55μ., στο πρώτο άλμα της, έχοντας βοηθητικό άνεμο 3,3 μέτρα το δευτερόλεπτο! Το δεύτερό της ήταν στα 6,33μ. (+2,4 μ/δ) και στο τρίτο της, στο οποίο υπήρχε επιτέλους κανονικός άνεμος, (+0,9 μ/δ) κατέγραψε την καλύτερη επίδοσή της, στα 6,59μ. Με τα 6,59μ., η Φωτοπούλου δεν δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον κυριακάτικο τελικό (7/8, 21:05), κατακτώντας την 6η θέση στα προκριματικά από 18 συμμετέχουσες. Το όριο των 6,75μ. πέρασαν πέντε αθλήτριες, η Γκανέζα Ντέμπορα Άκουα με 6,85μ., η Αυστραλή Μπρουκ Μπούσκελ με 6,84μ., η Νιγηριανή Έσε Μπρούμε με 6,81μ. και οι Αγγλίδες Τζάσμιν Σόγερς με 6,80μ. και Λορέν Ούγκεν με 6,79μ.

Τα πράγματα για τη Ναταλία Χριστοφή ήταν γνωστό πως θα ήταν πολύ δύσκολα στα ημιτελικά των 100μ. με εμπόδια, αφού μετείχαν εξαιρετικές αθλήτριες, ανάμεσα τους και η νικήτρια στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον και νέα κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ (12.12!), Νιγηριανή Τόμπι Αμουσάν. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα, όμως, παρά την εκπληκτική εκκίνησή της (αντίδραση 0.126), δεν μπόρεσε να είναι γρήγορη στην κούρσα και στο πέρασμα των εμποδίων, τερματίζοντας στην 5η θέση της πρώτης σειράς σε 13.42 (άνεμος +2,5 μ/δ). Με το τέλος και των τριών σειρών η Χριστοφή κατέλαβε την 14η θέση από 17 συμμετέχουσες. Αξιοσημείωτο το ότι, και τα οκτώ κορίτσια που προκρίθηκαν για τον τελικό, έτρεξαν κάτω από τα 13 δεύτερα! Επόμενος στόχος για τη Ναταλία Χριστοφή είναι να παρουσιαστεί πανέτοιμη για πιο γρήγορη κούρσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Photo credit: Paris J. Andreou (συνεργάτης ΚΟΕ/ΚΕΚΑ)

Print Friendly, PDF & Email
X