Αρχική Ανακοινώσεις Κωνσταντίνος Σταθελάκος: «Καλή παρουσία, στόχος το Ευρωπαϊκό»

Κωνσταντίνος Σταθελάκος: «Καλή παρουσία, στόχος το Ευρωπαϊκό»

από KOEAS

Η επιτυχία στον αθλητισμό δεν σημειώνεται μόνο από τον αθλητή ή την αθλήτρια που καταγράφει την επίδοση, αλλά από πίσω τους βρίσκεται πάντα ένας καθοδηγητής ή καθοδηγήτρια, ένας προπονητής ή μία προπονήτρια. Αρκετές φορές οι άνθρωποι αυτοί που «δημιουργούν» τον αθλητή και την αθλήτρια και τον/την οδηγούν στις μεγάλες διοργανώσεις και τις επιτυχίες, μένουν στο… παρασκήνιο, αφού τη δόξα την κερδίζουν οι πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο… Δεν μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε κινηματογραφική ταινία ή η οποιαδήποτε θεατρική παράσταση, χωρίς τον σκηνοθέτη, ο οποίος μεταφέρει τις δικές του γνώσεις στους πρωταγωνιστές και τους διδάσκει πώς θα αποδώσουν στο άριστο… Έτσι και στον αθλητισμό, δεν μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε αγωνιστική παρουσία, χωρίς την καθοδήγηση από τον προπονητή ή την προπονήτρια.

Στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 στη Βουδαπέστη, υπήρξε αρκετά καλή παρουσία από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, οι οποίοι νωρίτερα κέρδισαν με το σπαθί τους, τη σκληρή δουλειά και τις επιδόσεις τους, την παρουσία τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του στίβου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι εκεί, ευρισκόμενοι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, φρόντισαν να αποδείξουν το υψηλό επίπεδό τους και την πολύ καλή δουλειά που κάνουν με τους προπονητές τους. Η πρόκριση σε έναν τελικό και σε τρεις ημιτελικούς, οι δύο νέες ατομικές επιδόσεις και η μία καλύτερη φετινή, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Και για να φτάσουν τα δικά μας παιδιά σε αυτήν την επιτυχία, έβαλαν το… μυαλό και τις γνώσεις τους οι άξιοι προπονητές τους. Στη διάρκεια της εννιαήμερης δράσης στο «Εθνικό Κέντρο Στίβου» της Βουδαπέστης, σας μεταφέραμε, έπειτα από κάθε κυπριακή παρουσία, τις απόψεις των πρωταγωνιστών – αθλητών μας. Στο σημερινό μας ρεπορτάζ θα σας μεταφέρουμε τις απόψεις των «σκηνοθετών» – προπονητών τους.

Δύο αθλητές κατάφερε να στείλει στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Κωνσταντίνος Σταθελάκος, τους Απόστολο Παρέλλη και Αλέξανδρο Πουρσανίδη, οι οποίοι αγωνίστηκαν μάλιστα την πρώτη – πρώτη ημέρα, την 19η Αυγούστου. Ο Παρέλλης κατέλαβε την 24η θέση στα προκριματικά της δισκοβολίας με 62,10μ., που αποτελεί την καλύτερη φετινή του επίδοση, καταγράφοντας ταυτόχρονα και το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών σε Παγκόσμιο, φτάνοντας στις έξι (6)! Από την άλλη, πρωτοεμφανιζόμενος στη μεγαλύτερη σκηνή του στίβου ήταν ο Πουρσανίδης, ο οποίος με βολή στα 71,63μ., κατέλαβε την 27η θέση στη σφυροβολία.

«Παρά τα προβλήματα που είχε στη χρονιά, ο Απόστολος το πάλεψε. Στόχος ήταν να μπούμε στον τελικό ή στη 16άδα, ωστόσο, παρά το ότι έκανε την καλύτερη φετινή του επίδοση, εντούτοις το αγώνισμα πήγε ψηλά και δεν μπορέσαμε να μπούμε στη 16άδα. Από τη στιγμή που έκανε season best, το αποτέλεσμα του Απόστολου ήταν καλό. Οι θέσεις για τον τελικό έκλεισαν κοντά στα 63 μισό, τα οποία μπορούσε να ρίξει ο Απόστολος, αν δεν είχε τον τραυματισμό του και την αποχή. Ο Αλέξανδρος, στην πρώτη παρουσία του σε ένα Παγκόσμιο, περιμέναμε πως θα έριχνε πάνω από τα 73 μέτρα, βολή που δεν ήρθε. Όμως είναι καλή εμπειρία για τη συνέχεια, γιατί ήταν μες τον αγώνα, έζησε τον αγώνα, δεν είχε άγχος, ήταν καλή η παρουσία του γενικά. Κράτησε κάποια καλά τεχνικά στοιχεία, ενώ έδειξε κάποια λάθη που έγιναν και μέσα στη χρονιά και θέλει βελτίωση για την επόμενη χρονιά, ενώ υπήρχαν και κάποια προπονητικά λάθη», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Κωνσταντίνος Σταθελάκος, ο οποίος έθεσε και τους στόχους για την επόμενη χρονιά. «Στην επόμενη χρονιά μπορεί να υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όμως πρωταρχικός στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα πρέπει να δουλέψουμε αρκετά, ώστε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι εκεί να κάνουμε τις εμφανίσεις, που θα μας βοηθήσουν και για τους Ολυμπιακούς. Πρέπει να είμαστε καλά στο Ευρωπαϊκό, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον οποιοδήποτε στόχο μετά».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία)

Προκριματικά                                62,10μ.           24/35

Αλέξανδρος Πουρσανίδης (σφυροβολία)

Προκριματικά                                71,63μ.           27/35

Print Friendly, PDF & Email
X