Αρχική Ανακοινώσεις Κόντρα στα εμπόδια του Μοντβίγ Τράικοβιτς και Χριστοφή

Κόντρα στα εμπόδια του Μοντβίγ Τράικοβιτς και Χριστοφή

από KOEAS

Στη Βόρεια Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη Μοντβίγ, θα είναι στραμμένη η προσοχή των φίλων του στίβου το βράδυ της Τετάρτης, 9 Φεβρουαρίου 2022. Εκεί θα κληθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια, που θα στηθούν στο «Halle Michel d’Ornano», ο Μίλαν Τράικοβιτς και η Ναταλία Χριστοφή. Οι κάτοχοι των παγκύπριων ρεκόρ στον ανοικτό στίβο στα ψηλά εμπόδια θα επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και την πρόκρισή τους για τον τελικό της βραδιάς.

Για τον Μίλαν Τράικοβιτς ο πρώτος αγώνας στη χρονιά στον κλειστό στίβο, αναμένεται με ανυπομονησία και από τον ίδιο και από τον προπονητή του. Η επιστροφή του πρωταθλητή Ευρώπης το 2019 στα 60μ. εμπόδια στον κλειστό στίβο, στην Κύπρο, έπειτα από περίπου ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σηματοδότησε και την επιστροφή του στην τεχνική καθοδήγηση από τον Αντώνη Γιαννουλάκη. Η νέα συνεργασία των δύο, που έφερε στο παρελθόν φανταστικές επιτυχίες, με τη συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016 (7ος Ολυμπιονίκης), στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου το 2018 και ανοικτού το 2019 και την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης το 2019 στον κλειστό στίβο, αισιοδοξούν πως θα επαναφέρει τον Τράικοβιτς στον δρόμο των επιτυχιών.

Βέβαια, κάθε πρεμιέρα έχει τις δυσκολίες της και οι συνεχείς αγώνες είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τον Μίλαν Τράικοβιτς να βρει ρυθμό και να βελτιώσει την ταχύτητα και την αλτικότητά του στα εμπόδια. Άλλωστε, όπως οι περισσότεροι αθλητές, πέρασε τα δικά του προβλήματα υγείας στις αρχές του 2022, όμως είναι θέμα χρόνου να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί. Στο Μοντβίγ, ο πρωταθλητής μας θα έχει σπουδαίους αθλητές απέναντί του, όπως ο «διάδοχός» του ως πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, στο Τόρουν το 2021, ο Γάλλος Βιλέμ Μπελοσιάν (ατομικό 7.42), που επίσης κάνει πρεμιέρα στον κλειστό. Άλλο ένας εξαιρετικός αθλητής είναι ο Αμερικανός Τζάρετ Ίτον, αργυρός παγκοσμιονίκης στον κλειστό το 2018, έχοντας ατομικό 7.43. Από εκεί και πέρα, σημαντικοί αθλητές είναι οι Γιακούμπ Αλιούχα (Κουβέιτ, 7.52), Μάικολ Ντίξον (ΗΠΑ, 7.53), Ραφαέλ Περέιρα (Βραζιλία, 7.58) και Γκάμπριελ Κονσταντίνο (Βραζιλία, 7.60). Θυμίζουμε ότι το ατομικό ρεκόρ του Μίλαν Τράικοβιτς, που είναι και παγκύπριο, στα 60μ. με εμπόδια, είναι 7.51, από τις 4 Μαρτίου 2018.

Έπειτα από τρία χρόνια, η Ναταλία Χριστοφή αποφάσισε να ξαναμπεί στη διαδικασία διάκρισης στον κλειστό στίβο, έχοντας πετύχει παγκύπριο ρεκόρ το καλοκαίρι στα 100μ. με εμπόδια (13.17). Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη άρχισε αρκετά καλά τη χρονιά, δείχνοντας σταθερή κοντά στα 8.30, που αποτελεί βέβαια ατομική επίδοση και την τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στα 60μ. με εμπόδια. Έχοντας ήδη κάνει τέσσερις κούρσες φέτος στη Γαλλία, Ναντ (8.30 και 8.34) και Μιραμάς (8.32 και 8.31), ετοιμάζεται για την πέμπτη της εμφάνιση στην πόλη Μοντβίγ, αισιοδοξώντας πως θα κάνει και την έκτη την ίδια ημέρα στον τελικό.

Σαφέστατα, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, σε σχέση με τον Μίλαν Τράικοβιτς για πρόκριση στον τελικό, αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλήτριες με ρεκόρ κάτω από τα 8.00 δευτερόλεπτα! Αυτές είναι οι Ιβόν Μπρίτον (ΗΠΑ, 7.86), Χάνα Πλοτιτσίνα (Ουκρανία, 7.92), Λαετισιά Μπαπτέ (Γαλλία, 7.93), ενώ κοντά είναι οι Τερέζα Ερανδονέα (Ισπανία, 8.00), Σάσια Αλεσαντρινί (Γαλλία, 8.02) και Γκρέτα Κερέκες (Ουγγαρία, 8.02). Συνολικά, η πρωταθλήτριά μας έχει την 13η καλύτερη επίδοση από τις 18 αθλήτριες που αναμένεται να λάβουν μέρος. Και να μην καταφέρει να περάσει στον τελικό, αυτό που θα ικανοποιήσει περισσότερο τη Ναταλία Χριστοφή είναι η επίτευξη ατομικής επίδοσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του διεθνούς μίτινγκ κλειστού στίβου στο Μοντβίγ, τα προκριματικά στα 60μ. με εμπόδια γυναικών είναι προγραμματισμένα για τις 20:50 και ο τελικός στις 22:25. Στους άνδρες, τα προκριματικά στα 60μ. με εμπόδια είναι προγραμματισμένα για τις 21:10 και ο τελικός στις 22:50, που θα κλείσει και τη διοργάνωση.

Photo credit Ναταλίας Χριστοφή: Jean-Luc Juvin

Print Friendly, PDF & Email
X