Αρχική Ανακοινώσεις Κορυφαίοι Κονιαράκης και Δάφνη

Κορυφαίοι Κονιαράκης και Δάφνη

από KOEAS

Τιμήθηκαν επίσης ο Αντώνης Δράκος και ο ΓΣ Ευαγόρας Αμμοχώστου

Ο κυπριακός στίβος έλαμψε στην εκδήλωση βραβεύσεων της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, για τους «Καλύτερους Έφηβους και Νεάνιδες» του 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Μέγαρο (αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι»).

Ο Γιώργος Κονιαράκης βραβεύθηκε ως ο κορυφαίος έφηβος  όλων των σπορ και η Δάφνη Γεωργίου ως η κορυφαία αθλήτρια. Η ΚΟΕ τίμησε επίσης τον απελθόντα πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ, Αντώνη Δράκο, για την πολυετή και πολυεπίπεδη προσφορά του στον στίβο και γενικώς στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κύπρο, καθώς και τον ΓΣ Ευαγόρα Αμμοχώστου, για τη συμπλήρωση ενός αιώνα δράσης.

Στον Γιώργο Κονιαράκη απονεμήθηκε το έπαθλο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο 20χρονος (πρωταθλητής μας στη Δισκοβολία), μέσα στο 2018 κέρδισε χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς Κ23 και στους Βαλκανικούς Κ20, ήταν 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και κατέρριψε διαδοχικά το παγκύπριο ρεκόρ στην κατηγορία του. Με καλύτερη επίδοση 65,90μ. είναι τρίτος του 2018 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Γιώργος απουσίασε από την εκδήλωση, λόγω υποχρεώσεων με τις σπουδές του (είναι φοιτητής Ιατρικής στο Ηράκλειο Κρήτης). Αντ’ αυτού παρέλαβε το έπαθλο η μητέρα του, παλιά πρωταθλήτρια Σφαιροβολίας και Olympian, Έλλη Ευαγγελίδου.

Η Δάφνη Γεωργίου (πρωταθλήτρια μας στα 100μ. μετ’ εμποδίων) τιμήθηκε με το έπαθλο «Μαριάννα Ζαχαριάδη». Μέσα στο 2018, μεταξύ άλλων, κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Στίβου Μικρών Κρατών και στην Πενταεθνή συνάντηση, ήταν 4η στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 και συμμετείχε με αξιοπρεπές αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20. Λόγω σπουδών στις ΗΠΑ (Πανεπιστήμιο Μπόις Στέιτ-Αϊντάχο), το έπαθλο παρέλαβε η μητέρα της.

Ο Αντώνης Δράκος, που αποχώρησε από την προεδρία της ΚΟΕΑΣ τον περασμένο Δεκέμβριο ύστερα από 26 χρόνια, τιμήθηκε από την ΚΟΕ για την πολυετή και πολυεπίπεδη προσφορά του στην ανάπτυξη του στίβου και ευρύτερα του κυπριακού αθλητισμού. Εμβληματικός παράγοντας του κλασικού αθλητισμού ο κ. Δράκος, διετέλεσε αξιωματούχος (πρόεδρος ή γεν. γραμματέας) ή παράγοντας της ΚΟΕΑΣ (και προηγουμένως της ΤΕΣΚ) και στατιστικολόγος επίσης, πέραν των τεσσάρων δεκαετιών. Αφιέρωσε, ουσιαστικώς, τη ζωή του στον στίβο, συμβάλλοντας στην καθιέρωσή του αθλήματος ως Νο.1 στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με αμέτρητες διακρίσεις αθλητών μας σε διεθνείς αγώνες όλων επιπέδων (από Ολυμπιακούς έως περιφερειακούς διεθνείς) και όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Ο ΓΣ Ευαγόρας Αμμοχώστου γιόρτασε φέτος τα 100 χρόνια του, εκ των οποίων τα τελευταία 44 αναγκαστικά  λειτουργεί ως πρόσφυγας σύλλογος, μακριά από τη φυσική του έδρα. Ο ΓΣ Ευαγόρας έχει ανεκτίμητη προσφορά στον αθλητισμό Κύπρου και Ελλάδας, αλλά και διεθνείς επιτυχίες, καθώς ανάθρεψε γενιές και γενιές αθλητών και αθλητριών, με διακρίσεις σε Ολυμπιακούς, Ευρωπαϊκούς, Μεσογειακούς, Βαλκανικούς και Κοινοπολιτειακούς κ.ά. αγώνες.

Print Friendly, PDF & Email
X