Αρχική Ανακοινώσεις Κορυφαία Κορασίδα στον κόσμο η Βαλεντίνα Σάββα

Κορυφαία Κορασίδα στον κόσμο η Βαλεντίνα Σάββα

από KOEAS

Με το «καλημέρα» στη νέα σεζόν, η Βαλεντίνα Σάββα φρόντισε να επιβεβαιώσει το ότι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες νεαρές αθλήτριες στον κόσμο, στη σφυροβολία. Το απόγευμα της Παρασκευής (4/3/22) η 16χρονη πρωταθλήτριά μας, λαμβάνοντας μέρος στο Παγκύπριο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων, προτίμησε να ρίξει με τη γυναικεία 4κιλη σφύρα, για έναν και μόνο στόχο. Να εξασφαλίσει νωρίς την πρόκρισή της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί στις αρχές Αυγούστου στο Κάλι της Κολομβίας. Και το πέτυχε από την πρώτη κιόλας βολή της, αφού έριξε τη σφύρα της στα 61,37μ.

Το όριο για το Κάλι είναι στα 57,50μ. και η Βαλεντίνα Σάββα κατάφερε να ρίξει και στις τέσσερις έγκυρες βολές της, πάνω από αυτό το όριο, κάτι που δείχνει το σπουδαίο ταλέντο της. Την περσινή χρονιά η Σάββα πέτυχε κάτι το εκπληκτικό, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στο Παγκόσμιο κάτω των 20 στη Ναϊρόμπι, σημειώνοντας παγκύπριο ρεκόρ με 62,18μ., έχοντας μόλις κλείσει τα 16 της χρόνια. Τώρα, ως λίγο πιο έμπειρη έδειξε από τον πρώτο αγώνα της τις προθέσεις της για φέτος, που είναι σαφέστατα η πολύ μεγαλύτερη βελτίωσή της και η διάκρισή της και στο Ευρωπαϊκό κάτω των 18 ετών τον Ιούλιο στο Ισραήλ και στο Παγκόσμιο κάτω των 20 τον Αύγουστο στην Κολομβία.

Αξιοσημείωτο, το ότι με το 61,37μ. η Βαλεντίνα Σάββα είναι αυτήν τη στιγμή η κορυφαία κορασίδα (κάτω των 18 ετών δηλαδή) στον κόσμο με την τετράκιλη σφύρα, ενώ είναι δεύτερη στην ηλικία κάτω των 20 και η ίδια είναι μόλις στα 16 της! «Γενικά είμαι ικανοποιημένη με την εμφάνισή μου, αν και περίμενα πως θα κατέρριπτα το παγκύπριο ρεκόρ, αφού νιώθω πολύ καλά και ήμουν σε καλή μέρα. Δεν ήρθε σήμερα το ρεκόρ και συνεχίζουμε. Υπάρχουν πολλοί αγώνες φέτος και σε όλους θέλω να βελτιώνομαι. Το σημαντικό είναι ότι φεύγει μία έγνοια από πάνω μου, με το όριο για το Παγκόσμιο και πάμε για επιτυχία σε κάθε διοργάνωση», ήταν κάποια από τα λόγια της νεαρής πρωταθλήτριάς μας.

Για τον προπονητή της Γιώργο Αρέστη ήταν ό,τι καλύτερο για αρχή αυτό που πέτυχε η Βαλεντίνα Σάββα, αναφέροντας: «Ήταν η καλύτερη αρχή στη σύντομη έως τώρα καριέρα της Βαλεντίνας. Το όριο για το Παγκόσμιο θέλαμε να έρθει τόσο νωρίς, ούτως ώστε να φτιάξουμε αναλόγως και το πρόγραμμά μας στη συνέχεια, σε μια πολύ απαιτητική χρονιά. Ουσιαστικά, θα πρέπει να κάνουμε τρία φορμαρίσματα στη σεζόν, αφού τον Μάιο έχουμε την Παγκόσμια Γυμνασιάδα, τον Ιούλιο το Ευρωπαϊκό κάτω των 18 και τον Αύγουστο το Παγκόσμιο κάτω των 20. Και ενδιάμεσα διάφορες διοργανώσεις, στις οποίες θα ρίχνουμε είτε με την τρίκιλη είτε με την τετράκιλη σφύρα. Έχω, ωστόσο, εμπιστοσύνη στη Βαλεντίνα ότι θα τα πάει καλά, γιατί δουλεύει πολύ σκληρά και αφοσιωμένα».

* Να αναφέρουμε τις βολές της Βαλεντίνας Σάββα στη σφυροβολία, που ήταν: 61,37μ., άκυρη, άκυρη, 57,89μ., 59,18μ., 57,99μ.

Print Friendly, PDF & Email
X