Αρχική Ανακοινώσεις Κώστας Βογιατζάκης: «Απόλυτα ικανοποιημένος για την Ολίβια»

Κώστας Βογιατζάκης: «Απόλυτα ικανοποιημένος για την Ολίβια»

από KOEAS

Η επιτυχία στον αθλητισμό δεν σημειώνεται μόνο από τον αθλητή ή την αθλήτρια που καταγράφει την επίδοση, αλλά από πίσω τους βρίσκεται πάντα ένας καθοδηγητής ή καθοδηγήτρια, ένας προπονητής ή μία προπονήτρια. Αρκετές φορές οι άνθρωποι αυτοί που «δημιουργούν» τον αθλητή και την αθλήτρια και τον/την οδηγούν στις μεγάλες διοργανώσεις και τις επιτυχίες, μένουν στο… παρασκήνιο, αφού τη δόξα την κερδίζουν οι πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο… Δεν μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε κινηματογραφική ταινία ή η οποιαδήποτε θεατρική παράσταση, χωρίς τον σκηνοθέτη, ο οποίος μεταφέρει τις δικές του γνώσεις στους πρωταγωνιστές και τους διδάσκει πώς θα αποδώσουν στο άριστο… Έτσι και στον αθλητισμό, δεν μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε αγωνιστική παρουσία, χωρίς την καθοδήγηση από τον προπονητή ή την προπονήτρια.

Στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 στη Βουδαπέστη, υπήρξε αρκετά καλή παρουσία από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, οι οποίοι νωρίτερα κέρδισαν με το σπαθί τους, τη σκληρή δουλειά και τις επιδόσεις τους, την παρουσία τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του στίβου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι εκεί, ευρισκόμενοι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, φρόντισαν να αποδείξουν το υψηλό επίπεδό τους και την πολύ καλή δουλειά που κάνουν με τους προπονητές τους. Η πρόκριση σε έναν τελικό και σε τρεις ημιτελικούς, οι δύο νέες ατομικές επιδόσεις και η μία καλύτερη φετινή, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Και για να φτάσουν τα δικά μας παιδιά σε αυτήν την επιτυχία, έβαλαν το… μυαλό και τις γνώσεις τους οι άξιοι προπονητές τους. Στη διάρκεια της εννιαήμερης δράσης στο «Εθνικό Κέντρο Στίβου» της Βουδαπέστης, σας μεταφέραμε, έπειτα από κάθε κυπριακή παρουσία, τις απόψεις των πρωταγωνιστών – αθλητών μας. Στο σημερινό μας ρεπορτάζ θα σας μεταφέρουμε τις απόψεις των «σκηνοθετών» – προπονητών τους.

Η συνεργασία της Ολίβιας Φωτοπούλου με τον Κώστα Βογιατζάκη ανέβασε την πρωταθλήτριά μας σε άλλο επίπεδο… Ιδιαίτερα στα 200μ. η Φωτοπούλου βρίσκεται τώρα πια στις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου. Στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατάφερε αρχικά στον πρώτο γύρο να σημειώσει νέα ατομική επίδοση (22.65), ενώ στα ημιτελικά με το 22.73 αναδείχθηκε ως η 15η καλύτερη αθλήτρια στον κόσμο και 6η στην Ευρώπη!!! Παρά το ότι η πρώτη κούρσα της στη Βουδαπέστη, στα 100μ. (11.38) δεν ήταν ό,τι καλύτερο, ήρθαν τα 200μ. για να αποδείξουν περίτρανα τι δουλειά έχει βάλει στα πόδια της η Ολίβια Φωτοπούλου και πόσο ευοίωνο είναι το μέλλον της, φτάνει να είναι υγιής. Θυμίζουμε ότι η φετινή είναι η πρώτη χρονιά στην οποία η Φωτοπούλου έκανε ολοκληρωμένη προετοιμασία με τον Κώστα Βογιατζάκη και κατάφερε να καταρρίψει τα παγκύπρια ρεκόρ στα 60μ. κλειστού, τα 200μ. κλειστού, να ισοφαρίσει το παγκύπριο ρεκόρ στο 100άρι ανοικτού και να τρέξει μόλις 4 εκατοστά μακριά από το παγκύπριο ρεκόρ της Ελένης Αρτυματά στα 200μ. (22.61)!!!

Ο Κώστας Βογιατζάκης τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, βλέποντας την αθλήτριά του να κάνει εξαιρετικά πράγματα στο ταρτάν του «Εθνικού Κέντρου Στίβου» της Βουδαπέστης, λέγοντάς μας σχετικά: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία της Ολίβιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήρθαμε σε μια μεγάλη διοργάνωση, έχοντας κάνει προηγουμένως αρκετά ατομικά ρεκόρ και καταφέραμε κι εδώ να κάνουμε ατομικό ρεκόρ και μάλιστα πρωί. Είναι πολύ σημαντικό όταν πηγαίνεις σε μια μεγάλη διοργάνωση να τρέχεις κοντά στο ρεκόρ σου. Όταν κάνεις ατομικό ρεκόρ, τότε έχεις πετύχει απόλυτα. Σίγουρα στον ημιτελικό θα μπορούσαμε να τρέξουμε καλύτερα, παρά το ότι το 22.73 είναι εξαιρετική επίδοση. Όμως είναι ένας ημιτελικός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, υπάρχει άγχος, περισσότερη πίεση, η αθλήτρια έσφιξε. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Το 100άρι μας δεν ήταν καλό. Η αλήθεια είναι ότι για τρεις εβδομάδες δεν είχαμε αγώνες κι αυτό την επηρέασε πάρα πολύ. Δεν ξεκίνησε καλά, αλλά μετά τα 40-50 μέτρα ήταν καταπληκτική και βέβαια να τονίσουμε ότι είχαμε και ένα μέτρο κόντρα άνεμο. Από το 100άρι, που δεν πήγε τόσο καλά, έδειξε σε μένα που την ξέρω, ότι είναι σε πολύ κατάσταση και θα κάνει ατομικό ρεκόρ στα 200μ.».

Στο 2023 έχουν μπει γερές βάσεις για την Ολίβια Φωτοπούλου, για ένα πολύ καλύτερο 2024, που είναι και Ολυμπιακή Χρονιά. «Η Ολίβια δουλεύει πάρα πολύ στις προπονήσεις και έχει αντεπεξέλθει πλήρως στις δικές μου απαιτήσεις, που βάζω περισσότερη ένταση. Μέσα από τους αγώνες της απέδειξε πόσο γρήγορη είναι, τρέχοντας φέτος σχεδόν σε όλες τις κούρσες της (200μ.) κάτω από τα 23 δεύτερα. Ήταν σταθερή κοντά στο 22.70 και αυτό δείχνει ότι, αν συνεχίσουμε τη δουλειά και παν όλα καλά, μπορεί να τρέξει ακόμα καλύτερα. Στόχος για το 2024 είναι να είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας πρώτα προετοιμαστεί κατάλληλα για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, στο οποίο πιστεύω ότι μπορεί να μπει τελικό», πρόσθεσε ο Κώστας Βογιατζάκης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.)

Α΄ γύρος                                        22.65 pb        15/44

Ημιτελικά                                       22.73              15/24

Ολίβια Φωτοπούλου (100μ.)

Α΄ γύρος                                        11.38              34/56

Print Friendly, PDF & Email
X