Αρχική Ανακοινώσεις Ξανά στις προπονήσεις ο Απόστολος Παρέλλης

Ξανά στις προπονήσεις ο Απόστολος Παρέλλης

από KOEAS

Εδώ και μία εβδομάδα ο Απόστολος Παρέλλης ξαναμπήκε σε ρυθμούς προπόνησης, στην αγαπημένη του συνήθεια για περίπου μία εικοσαετία. Ο κορυφαίος δισκοβόλος στην ιστορία του κυπριακού στίβου, απείχε από αυτές για έναν περίπου μήνα, «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό και τις συνέπειές του. Από τις αρχές Ιανουαρίου ο Παρέλλης δεν μπορούσε να προπονηθεί και δεν ακολούθησε την ομάδα του Κωνσταντίνου Σταθελάκου στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, πέρασε και πάλι τις πύλες του ΓΣΠ και προσπαθεί σιγά – σιγά να ανεβάσει ρυθμούς.

«Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για μένα και την οικογένειά μου, που είναι συνέχεια δίπλα μου. Παρά το ότι είμαι εμβολιασμένος, ο κορωνοϊός εμφάνισε στον οργανισμό μου κάποια συμπτώματα, τα οποία αντιμετωπίσαμε με κάθε σοβαρότητα, ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών. Αναπνευστικά προβλήματα δεν είχα, αλλά κουράζομαι πιο γρήγορα από ό,τι συνήθως, ενώ έχασα και 10 κιλά. Τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα και προσπαθώ να επανέλθω σιγά – σιγά στους φυσιολογικούς ρυθμούς προπόνησης. Αυτό που έχει σημασία τώρα για μένα είναι ότι επέστρεψα δυνατός και κάθε μέρα αυξάνω ρυθμούς στις προπονήσεις, για να μπορέσω να διεκδικήσω τους στόχους μου το επόμενο διάστημα». Αυτά μάς ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος έχει πολύ σημαντικά ραντεβού το καλοκαίρι, όπως οι Κοινοπολιτειακοί και Μεσογειακοί Αγώνες, αλλά και η διεκδίκηση της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο χρόνος, λοιπόν, είναι ο… σύμμαχος που θέλει στο πλευρό του ο Απόστολος Παρέλλης, την επόμενη πολύ σημαντική περίοδο των προπονήσεών του. Οι διοργανώσεις που θα λάβει μέρος, θα εξαρτηθούν από τη φυσική και σωματική του κατάσταση και θα κριθεί την κατάλληλη στιγμή πότε θα αρχίσει τους αγώνες. Το πιο σημαντικό για τον 8ο Ολυμπιονίκη του Ρίο και 5ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ντόχα, τον κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ στη δισκοβολία, με 66,32μ., είναι ότι επέστρεψε στο γήπεδο, στις προπονήσεις, στα βάρη, στις βολές και προετοιμάζεται εντατικά για το «καυτό» καλοκαίρι που έρχεται.

Print Friendly, PDF & Email
X