Αρχική Ανακοινώσεις Ξεθύμαναν στο στάδιο οι Κύπριοι ρίπτες με εντυπωσιακές επιδόσεις

Ξεθύμαναν στο στάδιο οι Κύπριοι ρίπτες με εντυπωσιακές επιδόσεις

από KOEAS

Τα… απωθημένα τους έβγαλαν το απόγευμα της Τετάρτης (14/4/21) στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες των ρίψεων, για την πολύμηνη αποχή τους από τους αγωνιστικούς χώρους. Στην Παγκύπρια Ημερίδα Ρίψεων σημειώθηκαν πάρα πολύ καλές επιδόσεις σε όλα σχεδόν τα αγωνίσματα κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Ιδιαίτερα, οι νεαροί και νεαρές ξεθύμαναν με ρεκόρ και εξασφάλιση ορίων για διεθνείς διοργανώσεις.

Πρώτη στον κόσμο η Σάββα!

Από τα πρόσωπα της Ημερίδας είναι αναμφίβολα η Βαλεντίνα Σάββα του ΓΣΖ, η οποία στη σφυροβολία δεν πέτυχε απλώς παγκύπριο ρεκόρ, αλλά σημείωσε και την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο! Η σε ένα μήνα 16χρονη αθλήτρια του Γιώργου Αρέστη, πέταξε την τρίκιλη σφύρα της να προσγειωθεί στα 69,75μ., σημειώνοντας νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 18 ετών. Αξιοσημείωτο το ότι και οι πέντε έγκυρες βολές της ήταν πάνω από το προηγούμενο δικό της ρεκόρ (65,82μ.). «Ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένη με την απόδοσή μου γιατί θέλω πάντα το κάτι παραπάνω. Για μένα κάθε αγώνας είναι η αρχή του επόμενου και από σήμερα βλέπω την επόμενή μου υποχρέωση, στοχεύοντας σε βελτίωση του ατομικού μου ρεκόρ και με τρίκιλη και με τετράκιλη σφύρα», ήταν τα λόγια της Βαλεντίνας Σάββα, με τον Γιώργο Αρέστη να προσθέτει: «Ο στόχος μας για φέτος είναι να ξεπεράσει τα 70μ. με την τρίκιλη σφύρα και να εξασφαλίσει πρόκριση για το Παγκόσμιο κάτω των 20 ετών με την τετράκιλη. Δυστυχώς το Ευρωπαϊκό κάτω των 18 ετών ακυρώθηκε, γιατί πιστεύω πως η Βαλεντίνα μπορούσε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Το θετικό είναι πως είναι μικρή και έχει ακόμα μία χρονιά σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία, οπότε στοχεύουμε σε εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις».

Διπλό όριο η Κολοκοτρώνη

Η συνομήλική της και κατά τέσσερις μήνες μικρότερή της, Αιμιλία Κολοκοτρώνη του ΓΣΠ, αγωνίστηκε με την τετράκιλη σφύρα και κατάφερε να καταγράψει επίδοση 58,30μ., που αποτελεί νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 20 και κάτω των 18 ετών. Ταυτόχρονα εξασφάλισε το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 (Τάλιν, 15-21/7/21) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών (Ναϊρόμπι, 17-22/8/21). «Είμαι χαρούμενη που κατάφερα από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς να πετύχω τους πρώτους στόχους μου, που ήταν η εξασφάλιση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών. Τώρα, αυτό που θέλω είναι η σταθερότητα και η βελτίωση από αγώνα σε αγώνα», μας ανέφερε η Αιμιλία Κολοκοτρώνη, ενώ ο προπονητής της Γιάννος Αποστολίδης πρόσθεσε: «Σήμερα προτιμήσαμε να αγωνιστούμε με την τετράκιλη σφύρα και δικαιωθήκαμε. Είναι ενθαρρυντική η αρχή στη χρονιά και αισιοδοξούμε για ακόμη καλύτερες ρίψεις και με την τρίκιλη και με την τετράκιλη σφύρα».

Και στη Ναϊρόμπι ο Αλεξιάδης

Ο τρίτος νεαρός αθλητής μας που μπήκε ενθαρρυντικά στο 2021, με εξασφάλιση του ορίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, είναι ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης. Έχοντας εξασφαλισμένη συμμετοχή για το Ευρωπαϊκό, ο 19χρονος σφαιροβόλος του ΓΣΖ κυνηγούσε βολή πάνω από τα 18,30μ. με την εξάκιλη σφαίρα για να πάει και στο Παγκόσμιο της Ναϊρόμπι. Και τα κατάφερε στη δεύτερή του προσπάθεια, ρίχνοντας 18,56μ. «Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τη σημερινή μου εμφάνιση, καθώς περίμενα καλύτερη βολή, όμως, είμαι αρκετά χαρούμενος που εξασφάλισα την πρόκρισή μου για το Παγκόσμιο κάτω των 20 ετών και ευελπιστώ για καλή παρουσία στη Ναϊρόμπι. Τώρα θέλω να δουλέψω περισσότερο και με την 7κιλη σφαίρα, για να διεκδικήσω την εκπροσώπηση της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων», μας είπε ο Αλεξιάδης, με τον προπονητή του Γιώργο Αρέστη να προσθέτει: «Ο Κωνσταντίνος έχει στα χέρια του βολές πάνω από 19 μέτρα και αισιοδοξώ ότι θα τα καταφέρει σύντομα. Είναι η τελευταία του χρονιά ως έφηβος και θέλουμε να έχουμε διακρίσεις σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία μέσα στη χρονιά».

Πρόκριση στο Τάλιν ο Κοντονικόλας

Στο τελευταίο αγώνισμα της Ημερίδας Ρίψεων στο ΓΣΠ, άλλος ένας αθλητής του ΓΣΖ πανηγύρισε την πρόκρισή του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 20 ετών, τον Ιούλιο στο Τάλιν. Πρόκειται για τον 18χρονο Λευτέρη Κοντονικόλα, ο οποίος στον ακοντισμό κατέγραψε την καλύτερή του επίδοση στα 69,38μ. (όριο 67,50μ.) και βρίσκεται τώρα πια μόλις 12 πόντους πίσω από το όριο για το Παγκόσμιο στη Ναϊρόμπι (69,50μ.).

Ατομικό ο Πουρσανίδης

Έχοντας διανύσει δύσκολη περίοδο από την έναρξη της προετοιμασίας στα μέσα Σεπτεμβρίου, με εγχείρηση στο πέμπτο μετατάρσιο τού δεξιού του ποδιού, έχοντας περάσει τη δύσκολη πορεία της αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης του ΓΣΚ, κατάφερε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ. Ο 28χρονος πρωταθλητής μας έριξε τη σφύρα του στα 72,00μ. ακριβώς, βελτιώνοντας κατά 12 εκατοστά την ατομική του επίδοση (71,88, 2017). «Το τελευταίο διάστημα δουλεύουμε πολύ καλά με τον προπονητή μου και είμαι ικανοποιημένος που μπήκα με ατομικό ρεκόρ στη χρονιά, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισα. Στόχος τώρα είναι η βελτίωση σε κάθε αγώνα, η προσήλωση στον στόχο και να ρίξω όσο μακριά χρειάζεται για την εκπλήρωση ενός ονείρου», μας ανέφερε ο Πουρσανίδης, με τον προπονητή του Κωνσταντίνο Σταθελάκο να προσθέτει: «Για πρώτο αγώνα καλά τα πήγαμε. Απλώς χρειαζόμαστε αγώνες, για να προχωρήσουμε καλύτερα στη χρονιά». Για το 55,84μ. της Ανδρονίκης Λαδά στη δισκοβολία, ανέφερε πως με την πάροδο του χρόνου θα βελτιώνεται.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, η επίδοση που ξεχώρισε ήταν αυτή του Χριστόφορου Γενεθλή του ΓΣΟ στη δισκοβολία με 60,01μ., καθώς έγινε μόλις ο τέταρτος Κύπριος αθλητής που ξεπερνά τα 60μ., μετά τους Απόστολο Παρέλλη (66,32μ.), Ορέστη Αντωνιάδη (61,77μ.) και Ανδρέα Χρίστου (60,14μ.).

Από εκεί και πέρα, αρκετοί αθλητές και αθλήτριές μας βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις, δείχνοντας έτοιμοι, αλλά και «διψασμένοι» για να μπουν μέσα στο στάδιο για αγώνες. Ταλέντο υπάρχει, θέληση υπάρχει και ζητούν απλώς να μην ξαναδούν κλειστά και κλειδωμένα γήπεδα, αλλά ανοιχτές πόρτες για προπόνηση και αγώνες με υγιή ανταγωνισμό, που θα τους βοηθήσει να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.

* Τα πλήρη αποτελέσματα της Παγκύπριας Ημερίδας Ρίψεων, της Τετάρτης (14/4/21), μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2021/CYP/ec21_0295/event/

 

* Στη φωτογραφία από αριστερά, Βαλεντίνα Σάββα, Γιώργος Αρέστη, Κωνσταντίνος Αλεξιάδης, Γιάννος Αποστολίδης και Αιμιλία Κολοκοτρώνη.

Print Friendly, PDF & Email
X